Ünü sınırları aşmış, Bodrum, Marmaris, Fethiye, Dalaman, Köyceğiz gibi yörelere gitmek için yola çıktığınızda kıvrım kıvrım o muhteşem Gökova görüntüsünün eşlik ettiği manzara eşliğinde yokuş aşağı inerken ilk sağa sapan levhadır "Akyaka". Direkt adresiniz değilse, önceden gitmedi iseniz dikkat etmeyebilir, görmeyebilirsiniz. Bu rüya gibi saklı cenneti, bizim, keşfimiz 25 yıl önce idi.
***
Ege üniversitesi Tıp Fakültesi 1972 mezunları her yıl yaptıkları, mezunlar buluşmasını Akyaka'da yapma kararı aldı. Çünkü sınıf arkadaşları ortopedist Dr. Osman Gürün, doğup büyüdüğü ve hizmet vermeye döndüğü Muğla'dan Türkiye'nin dört bir köşesinde tıbbın çeşitli branşlarında birer ağır işçi, arkadaşlarını hem tatil yapabilmeleri hem de beraberliklerini bu cennet beldede unutulmaz bir anıya dönüştürmek adına çıkardığı çağrı ile Akyaka'ya topladı. Katılabilen her 1972 Ege Tıp Mezunu Eylül'ün son hafta sonunda Akyaka'dadır. Bence arkadaşlık da şarap gibi eskidikçe daha rafine daha değerli oluyor.
Hele hay huy, stres, mücadele ile geçirilen zaman, bazen zamansız uğurlanan arkadaşlar, birbirine zaman ayırmanın, yüksek öğretimde en uzun zamanı (6 + ihtisas) yaklaşık 10-11 yıl kadar geceli gündüzlü bin bir anı ile bir arada yaşamış acısı ile tatlısı ile kocaman anıların paylaşımı bu günlerin değerini paha biçilmez kılıyor.
***
Eşim ve ben, bu geçtiğimiz hafta sonu bu duygularla valizimizi hazırlayıp yola koyulduk.
Tabii ki sınıfın damatları var, gelinleri var. Ben gelinim, tam 45 yıldır onların arkadaşlıkları hatta kardeşlikleri içinde yer almak ayrıcalıklı bir duygu. İçlerinde İzmir'e hizmet vermiş, veren çok değerli kişilerin olduğu bu hekim gurubunu üç gün bambaşka kişiliklerde görmek de ayrı bir keyif. Sohbetler, tavla partileri ve her yıl mutat tekne turu, bakmaya, yüzmeye doyamadığımız koylarda. Bu yıl tekne turunu Göcek koylarında yaptık.

Hayatımıza hayat katan bir gün yaşadık. Dönerken de her yıl olduğu gibi içlerinden biri her yıl oyları artarak Muğla Büyükşehir Başkanlığına 5. kez seçilen Dr. Osman Gürün'ün Muğlalı kadınlar için kurduğu alım garantili çiçek kooperatifini ziyaret ettik. İnanılmaz bir öykü, 4 kadınla başlayıp bugün 124 kadınla, onlara ayakları üzerinde durma, aile bütçesine katkıda bulunma imkânı sağlayan ve bugün geldikleri nokta. Eşim diyor ki, İzmir'i kalkındıran Dr. Behçet Uz, Muğla'yı da Dr. Osman Gürün, 13 ilçe Belediye Başkanı ve vatandaşın desteğini almış, sevgi, hoşgörü, güler yüzle hizmet sloganı ile hizmet veren bir anlamda 1972'lilere ev sahipliği yapan. Bu hafta sonu o kadar çok güzel insanla o kadar güzel anı biriktirdik ki darısı 2018'e sağlıkla, firesiz inşallah.