Okuyucularımız biliyor, yıllardır 'AR-GE'nin önemini dile getiriyoruz. Ve hangi firma Ar-Ge'ye yani araştırma ve gelişmeye, halkın değişiyle laboratuara önem veriyorsa aradan sıyrılıp zirveye doğru gidiyor. Zirve olarak adlandırdığımız ise moda değimiyle ya da zamanımızda 'marka' olarak adlandırılıyor. Ülkemizde faaliyet gösteren Ar-Ge merkezlerinin sayısı, son 2 yılda yüzde 197 artışla 995 oldu.

Ar-Ge merkezlerinde dalya demeye hazırlanan Türkiye, 13 milyar TL Ar-Ge harcamasıyla dünya sıralamasında 18.'liğe yükseldi. Katma değeri yüksek ürünler geliştirerek uluslararası pazarlarda rekabet edebilmenin olmazsa olmazı konumundaki ArGe çalışmaları, dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük bir ivmeyle artıyor. Ar-Ge merkezlerinde bugüne kadar 25 bin 741 proje çalışması yapıldı.

Çiftçiler yararlanacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, hazineye ait yaklaşık 3 milyar 400 milyon metrekare tarım arazisinin çiftçilere ecrimisil bedelinin yarısı üzerinden 10 yıla kadar kiralanmasını sağlayacaklarını ve uygulamadan 218 bin çiftçinin faydalanacağını bildirdi.

Ünlüler ve meraklılar yandı!

Haber şu başlıkla geldi: Bunu yapan yandı! Cezası var...
Belki sıradan insanları yani bizleri fazla ilgilendirmiyor ama meraklısı çok olduğundan ve sayıları da her geçen gün arttığından onlarca, yüzlerce insanımızı yakından ilgilendiriyor. Amatör denizci belgesi olmadığı halde özel tekne kullananlara bin lira idari ceza uygulanacak.
Amatör denizci belgesi (ADB) olmadığı halde özel tekne kullananlara bin lira idari ceza uygulanacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının, Özel Teknelerin Donatımı ve Kullanacak Kişilerin Yeterlikleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, amatör denizci belgesi almak için idare tarafından elektronik ortamda verilen uzaktan eğitim programını tamamlamak veya idare tarafından düzenlenecek eğitime katılmak gerekecek.
Denizcilikle ilgili eğitim veren fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının güverte ve makine bölümü, Deniz Harp Okulu, Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu Güverte ve Makine bölümleri ve Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri denizcilik alanı mezunlarına talep etmeleri halinde sınav şartı aranmadan söz konusu belge verilecek. Amatör denizci belgesi olmadığı halde özel tekne kullananlara bin lira idari ceza uygulanacak. Her takvim yılı başından geçerli olmak üzere önceki yılda uygulanan mutlak ceza tutarları, o yıl için Vergi Usul Kanunu hükümleri uyarınca tespit ve ilan olunan yeniden değerleme oranında artırılacak.
Bu arada teknelerde dümen başında hatıra fotoğrafları çektiren meraklıların da ne olabileceği tartışılıyor. Özellikle ünlülerin bu pozları, tekneyi kullandıkları düşünülerek ve belge olarak kabul edilerek, biner lira para cezası kesileceği belirtiliyor.

On binlerce kişiyi ilgilendiriyor!

Devlet kamu kurum ve kuruluşlarında kadroya geçen taşeron işçilerin çocuklarının eğitim giderlerine destek oluyor. Toplu sözleşmeyle öğrencinin öğrenim durumuna göre bu ay içinde para ödenecek. Kamu kurumlarında kadroya geçen işçiler ayrıca toplu sözleşme ile de çok önemli haklara kavuştu. Maaş ikramiye, zam gibi birçok maddi destek bu sözleşmede yer aldı. Sözleşmede yer alan haklardan birisi de işçilerin çocuklarının eğitim masraflarına devletin destek olması. Toplu sözleşme ile birçok sosyal hakka kavuşan işçilere çocukların öğrenim durumlarına göre ödeme yapılıyor. Bu yılki ödemeler çocuk sınırı olmaksızın bu ay içinde yapılacak.
Bunun için işçinin çocuklarının öğrenim belgelerini ibraz etmesi yeterli olacak. Ödemeler her çocuk için ayrı ayrı yapılacak. Öğrenim belgesini ibraz ettikten sonra işçilere bu ay ödenecek paralar şöyle olacak: İlkokul için 100 TL.,  Ortaokullar için 110 TL.,  Lise ve dengi için 120 TL.,
Yüksekokullar ve üniversite için 140 TL...
İşçilere, 3 çocukla sınırlı olmak üzere her bir çocuk için her ay 25 TL ödeme yapılıyor.
İşçilere fiilen çalışılan günler için bir öğün yemek veriliyor. Yemek verilmediği takdirde fiilen çalışılan günler için 5 TL yemek bedeli ödeniyor. İşçilere her ay 30 TL yakacak yardımı yapılıyor.
İşçilerin yangın, deprem, sel ve benzeri afetlerden zarar görmeleri halinde 1.000 TL'ye kadar afet yardımı yapılıyor. İşçilerin iş kazası sonucu ölümleri halinde yasal mirasçılarına 1.200 TL, normal ölümleri halinde ise 800 TL tutarında ölüm yardımı yapılıyor.
Muvazzaf askerlik hizmeti nedeni ile ayrılan işçiye 300 TL askerlik yardımı ödeniyor.


DİP EKSPRES

Hedef 95 Şube

Trendi yükselen gıda zincirlerinden Göçmen Börekçisi, Kıbrıs-Girne, Çankırı ve Eskişehir'deki üç yeni noktasıyla şube sayısını 80'e çıkarttı. Hedef, 2018 sonuna kadar toplamda 95 şubeye ulaşmak...
Türkiye'nin en hızlı büyüyen ilk 100 şirketi sıralamasında, 2015 yılında 36'ıncı 2016 yılında ise 20'nci şirket olan Göçmen Börekçisi, 2018 sonuna kadar 10 şube daha açarak toplamda 95 şubeye ulaşmayı hedefliyor. İki yüz kişilik üretim ekibine ve günlük 7 bin-10 bin kilo arası üretim hacmine sahip olan marka, yoğun franchise taleplerini doğru değerlendirerek tüketiciye nitelikli noktalarda ulaşmayı ilke ediniyor.