Afjet Afyonspor için Karabük deplasmanından kolay bir galibiyetle evine dönmesi bekleniyordu, öyle de oldu. Mücadele daha ilk dakikalarda bitti. Afyonspor, ilk düdükle birlikte yüklenmeye başladı, 4. dakikada öne geçti. 3 puanı bu dakikada hanesine yazdırmış oldu.

Konuk takım, kendi yarı alanı önünde karşıladı rakibini, adam adama oynadı, yoğun baskı yaptı, alt yapı patentli oyunculardan kurulu ve ligin dibinde yer alan Karabük'ün oynamasına izin vermedi. Karabüksporlu oyuncular da oyuna hatalarla başladı. Kısa düşen geri pasları, adam kaçırmalar vb. Ligin başlarında bu kadar kötü oynamıyorlardı. Zamanla daha iyi olması beklenirken, tersine daha kötüye gidiyorlar.

4. dakikadaki penaltıda kaleci Bekir sağa sola doğru savurdu kendini ve daha atış yapılmadan öne çıktı. Ajeti direk dibine vurdu, Bekir o tarafa atladı ama kısa kaldı. Çünkü dizlerini çok bükmüştü ve bu yüzden direk dibine kadar uzaması için ayaklarından yeterince güç alamadı. 2. golü de Berkay kendi kalesine attı. 3. golde Nazmi şut çekti, Bekir yattı, topa da değdi ama ağlara gitmesini önleyemedi. Son golde penaltıdan geldi.

Defans arkasına atılan bol bol ara pasları, Afyon'u sürekli kaleciyle karşı karşıya bıraktı. Kaleci Bekir çıkıp, açıyı kapatıp, gole izin vermedi hiç birinde.

Konuk takım kalesinde ilk kez 49. dakikada tehlike yaşadı. Bu da defans arkası ara pası idi. Bu maçta en çok pozisyonlar bu şekilde gerçekleşti.

Afyonspor'un defansı da hiç riske girmeden oynadı. Rakibin kötü olmasına ve farka hiç bakmadılar, presi gördüklerinde yüzleri kendi kalelerine dönükse, hemen taca attılar, topu oyun alanında tutmayı denemediler.

Kolay geçen bir maçtan 4-0'lık galibiyetle evine dönse de, Afyonspor'u bundan sonra çok zor maçlar bekliyor. Kümede kalmak istiyorsa, kondisyonunu çok daha iyi hale getirmeli, daha savaşçı ruhla oynamalı.