Özelleştirme idaresi tarafından satılmaya çalışılan İzmir Elektrik Fabrikasına sahip çıkmak amacıyla Avukat Senih Özay, Mimar Hasan Topal, Elektrik Mühendisi Avni Gündüz'ün konuşmacı olarak katılacağı toplantı 4 Nisan 2018 Çarşamba saat 18.30' da TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesinde düzenlenecek.

Bu önemli işte!
İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Melih Yalçın tarafından 'Bakın bu önemli işte!' denilerek yapılan açıklamada, 'İzmir Elektrik Fabrikasını, biliyorsunuz değil mi?
Alsancak Garı'nın yakınında, limanın arkasında, Havagazı Fabrikası'nın yanında olan 1928 yılında kurulmuş, deniz suyunu dönüştürerek İzmir'in elektrik ihtiyacını karşılayan önemli bir tesis idi burası. ESHOT İzmir Belediyesi'nden ETİ Bank'a, daha sonra da Türk Elektrik Kurumu'na geçti. 1989 yılında da kapatıldı. İşte bu yapının İzmir ili Konak ilçesi Umurbey Mahallesi 3535 ada, 6 parsel denen yer ki, 10.720 m2 olan yer mâlik olarak önce TEK ve TEAŞ ve GEDİZ A.Ş. ve nihayet TTA Gayrimenkul A.Ş.'ne devredildiğini; 26.2.1998 tarihinde 'korunması gerekli taşınmaz kültür tabiat varlığı' olarak tescil edildiğini görüyoruz. (Fakat bu şerhin ne yapılıp edilip kaldırılmış olabileceğini düşünmüyor değiliz. Biz de gazeteciler de 'yakında öğreniriz!' diyordu, 'Öğrendik.'  Bu kambur kalkmamış ama kurul bu kamburla satışa izin vermiş, verdirilmiş. Kılçıklı olsun denmiş. Lugat buymuş. )
Söz konusu yerin özelleştirme idaresi tarafından 23.1.2018 tarihinde bağlı kuruluş ihale ilanı adı altında, adeta gizlenir gibi, İstanbul ve Konya ve Zonguldak'taki muhtelif taşınmazlarla birlikte ilana çıkarıldığını geçen hafta öğrenmiş bulunuyoruz. İhalenin gerçekleştirilmesi için 2.3.2018 Cuma günü saat 17.00'ye kadar süre verildiğini ve sürenin uzatılmadığını da öğrenince bir idari dava ile ihaleye, 'buralara kötücül şeyler yaptırmama' kararı aldık ve İzmir İdare Mahkemesi'ne dava açtık. Yerel Mahkeme, Danıştay'ı görevli gördü ve görevsizlik kararı verdi ve bu etkilerle tepkilerle ihale tekrar ertelendi. Biz de tekrar dava açarız, açacağız.' diyor.
Aslında bu kez toplantı çağrısı yapanların derdi daha çok bu konu üzerinden, 'İzmir'e sahip çık!' hareketini genişletmek...
Çünkü; İzmir'deki tüm örgütlerin, sivil yapıların, kadınların el ele-kol kola cephe oluşturmasını, dağılmamalarını ve doğru bilgilenme ile bu birlikteliği etkili, aşılamaz yapılması da şart görülüyor.
Toplantının düzenleyicileri; Senih Özay, Ali Ercan Özgür, Betal Özay, Ahu Tahmilci, Nefne Atik, Oğuz Dönmez, Emel Çoban, Nart Atik,'İzmir Elektrik Fabrikası yerine kurulacak kötücül yapıyı engellemek üzere, halka sorarak yerine 'Modern Sanat ve Çocuk Merkezi' kurdurma örgütü kuracağız' diyorlar.
Yani cepheyi büyütüyorlar...

Siyasilere de seslendiler

Türkiye Çevre Platformu katılımcılarından  'Bilim Sanat ve Sosyal Etkinliklerde Gelişim Derneği' İskenderun toplantısı sonuç bildirisini paylaştı. Toplantı sonucu; 'Ülkemizin enerji bağımsızlığı ve dünyamızın iklim değişikliği ile mücadelede en önemli güç yenilenebilir enerjidir. Ancak maalesef ülkemizde bazı gruplar, platformlar özellikle rüzgâr, güneş ve biyogaz enerji sistemleri hakkında bilerek ve isteyerek olumsuz, gerçeği yansıtmayan, hakkaniyete ve hukuka uygun olmayan bilgiler paylaşarak algı yönetmeye çalışmaktadır. Yenilenebilir enerji hakkında yalan/yanlış bilgilere itibar edilmemelidir. Tüm dünya ülkeleri yüzünü yenilenebilir enerjiye dönmüşken ülkemizde engellenmeye çalışılması kabul edilemez. Yenilenebilir enerji yaşanabilir bir dünyanın anahtarıdır. Yenilenebilir Enerji; Bağımsız Türkiye, Temiz Dünya demek' denildi.

Yüz yüze görüşecek!

Türkiye İş Kurumu, 2 Nisan - 11 Mayıs tarihleri arasında ülke genelinde yapacağı 'İşgücü Piyasası Araştırması' ile iş dünyasının fotoğrafını çekecek. Yüz yüze gerçekleşecek, bu ziyaretlerle İzmir İşgücü Piyasası'nın fotoğrafı çekilecek. Çalışma sonucunda İzmir'de işgücünün yapısı, sektörel bazda çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenleri ile sektörel düzeydeki açık işler belirlenerek karşılanmaya çalışılacak.

DİP EKSPRES

Aslandağ grubunun 30. yılı


'Geçmiş tecrübemizle, geleceği üretiyoruz' sloganıyla yola çıkan Aslandağ Grubu, 30. yılını 3 Nisan Salı günü yeni mağaza açılışı ile taçlandırıyor. 'Tresette Mutfak', 'Artella Ahşap Kapı', "Pedini İtalyan Mutfak', "Okey Porte Çelik Kapı", "Elite, TO BE" markalarını bünyesinde bulunduran 4A Collection konsept mağazasının Avrupa Yakası'ndaki ilk showroomunun adresi Levent Mahallesi, Ebulula Mardin Caddesi, NO:39 Beşiktaş/İstanbul olarak açıklandı.