Uzun bir ara verdik, yazılarımıza.
Ayrılışımızın üstünden 6 ay gibi bir süre geçti.
İyi de dinlendik.
Yerel basında direnmeyi başaran önemli yayın organlarından biri olan Haber Ekspres Gazetesi için yeniden bilgisayar başına geçtim; heyecanlıyım. Gazeteninin yöneticilerine ve tüm arkadaşlara bunun için bir teşekkür borcum var. Belirli aralıklarla duyduklarımı, gördüklerimi özel bir branş olmaksızın sizlerle paylaşmaya çalışacağım.
Ancak her zaman olduğu gibi, birinci önceliğim futbol olmayacak. Futbol dışındaki spor branşlarındaki önemli konulara parmak basmaya, SPORUN İÇİNDEN köşesinin mantığını sürdürmeye çalışacağım.
Bazen de sporun içinden değil, dışından da olacak. Özellikle, İzmir'in en önemli dertlerinden biri olduğuna inandığım olimpik havuz meselesini devamlı gündemde tutacağım.
Hala 50 metrelik kapalı olimpik havuz olmayan İzmir'i (Özel Ege Üniversitesi havuzu hariç) bu derdinden kurtarmak için elimden geleni yapacağım.
2018 yılının Nisan ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kemer'de yapmayı planladığı 50 metrelik olimpik havuzu projesi ile heyecanlanmıştık. Bunu sizleretük detayları ile aktarmıştım.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir ilki gerçekleştirerek zemin kat üzeri 3 kat ve 2 bodrum olmak üzere toplam 6 kattan oluşacak Kemer Tam Olimpik Yüzme Havuzu projesini uygulamaya koymak için tüm hazırlıklarını tamamlamıştı. Tesisin yapılacağı yerin kararı verilmiş, ön projeyi hazırlayan belediye yetkilileri, uygulama projesi için de ihaleye çıkmıştı. (Çıkmamış)
Danışmanlık hizmet alımının ihalesinin bir iki hafta içinde sonuçlanacağı da belirtilmişti. (Sonuçlanmamış)
Uygulama alanı da; Kemer İZBAN ve otobüs aktarma merkezi ile Mustafa Kemal Atatürk Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi arasındaki 13 bin 175 metrekarelik arsaydı.
Bu arsa, daha önce Ülküspor'un kulüp binasının olduğu ve amatör maçların oynandığı arsa, "Langar" ismiyle de biliniyor.

6 katlı olacaktı

Otobüs aktarma merkezi ve İZBAN durağına yakınlığı nedeniyle seçilen spor alanına yapılacak olan yüzme kompleksi, İzmir'in tüm yükünü kaldırabilecek özelliklere ve kapasiteye sahip olacaktı. 6 kattan oluşacak süper tesiste 25 metre eninde ve 50 metre boyunda kapalı havuzun yanı sıra, 10 metre yüksekliğinde atlama kulesi, 4 adet atölye, 1 adet seminer salonu, sporcularla birlikte halkın da kullanımına açık olarak spor salonu, dans salonu, plates salonu, basın odası ve merkezi çepeçevre saran 250 metre uzunluğunda koşu parkuru yer alacaktı. Tesisin içinde kafeterya ve servis birimleri hizmet verirken, araştırmalar için bir de laboratuvar bulunacaktı.
Harika bir haberdi. Bundan daha iyisi Şam'da kayısıydı. Alsancak Yüzme Havuzu'nda kulvar bulmaya uğraşan sporcular, çocuklarının erken saatlerde başlayan çalışmalarını izlemek, küçük yaştaki çocukların havuz çıkışı hastalanmasını engellemek ve onları evlerine götürmek için soğukta, karda kışta kapıda bekleyen aileleri için inanılmaz bir fırsattı.
Dar alanda kısa paslaşmalar yapan sporcular ve aileleri de en az benim kadar heyecanlanmıştı.
Ancak geçen hafta aldığım yanıtla sükut-u hayale uğradım. Çünkü, aynen şöyle diyorlardı yanıtta: Projesi hazır. Proje uygulama ihalesi yapılacak. Bir iki ay içinde yapım ihalesine çıkılıyor!!!!

Bir arpa boyu yol

Görülüyordu ki; gelişme sıfır. Yer belliydi, amaç da. Ancak bir arpa yol gidilmemiş gibi görünüyordu. Bizim 50 metrelik olimpik havuz, seçim çalışmaları içinde boğulmuş gibiydi. Nisan ayında ne denmişse 2019 ocak ayında da aynı kelimelerle aynı cümleleri kurmuştuk.
Şimdilik umarım yanlış düşünüyorum diye polyanna'cılık oynamış olayım.
Belediyeden tam tersi bir yanıt alacağımı umuyorum.
Bir sonraki yazımda müjdeli haberler vermek umuduyla.
Merhaba...
İyi yıllar