Polis, kadınlardan oluşan şebeke üyelerini iki olayda da suçüstü yakaladı. İki gruba ayrılarak hırsızlık yaptıkları belirlenen çete üyelerinin, birçok suçtan poliste kayıtlarının bulunduğu 4'ünün de Ankara, Mersin ve Antalya'da hırsızlık suçundan arandıkları ortaya çıktı. Kadın polisler, parmak izi bırakmamak için erkek çorabı kullanan şüphelilerin üzerini aradı. Aramalarda kadınların atletlerinin içine gizlenmiş halde kapı kilitlerini açmakta kullandıkları tel aparatlar ele geçirildi.

Alsancak semtinde devriye görevini yürüten sivil Güven Timi ekipleri, Vasıf Çınar Bulvarı üzerinde 4 kadının durumundan şüphelendi. Kadınları takibe alan sivil polisler, şüpheli kadınların 7 numaralı apartmana girdiklerini görüp beklemeye başladı. Polis, bir süre sonra apartmandan çıkan kadınlara kimlik sorup üzerlerini aramak istedi. Bunun üzerine şüpheli kadınlar polisten kaçmaya çalıştı. Kaçmaya çalışan çalışan Z.Ç., E.K., B.G. ve Ü.T.Ç. adlı şüpheli kadınlar ellerindeki altın ve ziynet eşyası dolu poşeti attı. Kısa süren kovalamaca sonucu dört kadın da yakalandı. Kadınların çıktığı apartmanda yapılan araştırmada, eski kuyumcu Musevi asıllı Türk vatandaşı S.M.'nin 5 numaralı dairesine çelik kapı göbeği kırılarak girildiği ve hırsızlık yapıldığı belirlendi.

Polis, ev sahibini arayarak evine hırsız girdiğini ancak zanlıların yakalandığını haber verdi. Kantar Polis Merkezi'ne götürülen 4 kadının üzeri burada görevli bayan polisler tarafından arandı. Kadınların üzerinde, kapıları açmakta kullandıkları, tornavidalar, parmak izi bırakmamak için kullandıkları erkek çorapları ve atletlerinde gizledikleri özel kilit açma aparatı bulundu. Haber verilmesi üzerine polis merkezine gelen ev sahibi S.M. zanlılardan şikayetçi oldu.

10 DAKİKA SONRA İKİNCİ GRUP YAKALANDI

Polis, ilk olaydan yaklaşık 10 dakika sonra bu kez Alsancak semti 1457 sokak numara 2/4'teki eve şüpheli 3 kadının girdiğini farketti. Kadınların arkasından eve giren Güven Timi ve Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çelik kapı göbeğini kıran şüpheli kadınlar N.F., N.T. ile S.T.'yi suçüstü yakaladı. Zanlılarla birlikte kapıyı açmakta kullandıkları malzemeler ele geçirildi. Üç zanlının Ankara, Mersin ve Antalya'da hırsızlık suçundan arandığı belirlendi. Ayrıca, zanlıların, kendilerinden 10 dakika önce yakalanan diğer zanlılarla akrabalıkları bulunduğu da tespit edildi.

Polis, 7 kişilik şebekenin çevre illerden hırsızlık yapmak üzere İzmir'e geldiğini, gurubun ikiye ayrılarak lüks semtlerdeki evlerden hırsızlık yapıp hemen kentten ayrılmayı planladıklarını kaydetti. Gözaltına alınan 7 şüpheli kadın işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.