Afjet Afyonspor, Adanaspor deplasmanında, rahat bir maç çıkardı, 1. Lig'deki ilk galibiyetini aldı. Bu galibiyette kendi oynadığı oyundan çok, rakibinin oynadığı oyun etkili oldu.

Ev sahibi takım, sert futbol oynamayı tam olarak çözememiş olsa gerek, topla oynamayı bir yana bırakıp, hep faullü hareketler yaptılar. Tekme attılar, ayağa bastılar, tutup çektiler... Örneğin Veli, Oltan'ın formasını yırtarcasına çekti, hakem de faulü verdi. Sanki formaya asılmak serbestmiş gibi bir de itiraz etti.
Maç temposu çok düşüktü. Bunun sebebinin en başında Adana'nın sıcağı yatıyordu. Öyle ki 77. dakikada oyundan çıkan Ali Kılıç, serinlemek için içme sularını koydukları dolabın içindeki soğuk suya kafasını soktu.
Afjet Afyonsporlu oyuncular zaman zaman dar alanda güzel paslaşmalar yaptılar ve rakiplerini güzel ekarte ettiler. Adanasporlu oyuncular ise aralara güzel paslar attılar ama ceza alanında acemice davranıp, pozisyonları heba ettiler.
Aslında maça hızlı başlayan taraf Adanaspor idi. 4. dakikada Eren defans arkasına çok iyi sarktı. Kaleci ceza alanı çizgisinin hemen dışında müdahale etmek istedi. Topa dokundu ama alamadı. Top ceza alanı içine girdi. Rybka arkada kalmıştı. Topa müdahale etmek isterken Eren önce davrandı ve penaltı noktası hizasının ilerisinden, bomboş kaleye vuruşunu yaptı ama şaşılacak bir şekilde topu auta attı. İnanılmaz bir gol kaçmış oldu. Dünyada böylesini çok çok nadir görebiliriz ancak.
Yüzde yüzlük kaçan golden sonra 19. dakikada, geri pası vereceğim diye, Oltan'a harika bir ara pası attılar(!), Oltan da böylesini takım arkadaşlarından bile kolay kolay alamadığı için fırsatı kaçırmadı, takımını öne geçirdi.
Onur'un attığı depar da görülmeye değerdi. İçine Usain Bolt mu kaçmıştı, neydi. Rakibinin neredeyse 2 metre arkasından koşmaya başladı, yakaladı geçti, topa daha önce sahip oldu. Hızlı hücum ve gol şansı yakalamışlarken, Berkan ancak faulle durdurabildi. Sarı kartı da yedi. O Berkan, daha 2. yarının ilk saniyelerinde tabanla rakibine girince, bir sarı kart daha görüp, takımını 10 kişi bıraktı.
Oltan, defans arkasına bu sefer kendi arkadaşlarınca atılan pasla 2. golüne imza attı. 2 farklı skorun ardından, zaten yavaş olan oyun temposu daha da yavaşladı. Afyon yüklenmek yerine, kontrolü ele aldı, 90 dakikayı böyle sonlandırdı.

Balıkesir'e neler oluyor?

Balıkesirspor Baltok'un geçen seneden kalma cezası var ve oyuncu transfer edemiyor. Ancak geçen seneden pek oyuncu kaybı olmadı. Neredeyse aynı kadro.
Geçen hafta Eskişehirspor'u yenmeyi başaramadılar. O Eskişehir birçok transfer yapmış ama borcu nedeniyle oynatamayan ve genç takımla sahaya çıkmak zorunda kalan bir takım. Bu hafta 5 gol yediler.
Osmanlıspor, 2 maçta da sahadan yenilgiyle ayrılmış bir takım. Kendi sahalarında bu takıma 3-0 yenildiler. İnsan merak ediyor, eksik olan ne?