Ligde son 2 maçını kaybetmiş Afjet Afyonspor, deplasmanda, son 3 maçını kaybetmiş Adana Demirspor ile karşı karşıya geldi.  

Adana Demirspor müsabakaya tam saha presle başladı. Afyonspor kendi yarı alanında karşılamayı tercih etti. Oyun anlamında dengeli bir mücadele sergilense de, Adana Demirspor daha çok pozisyon üretti. Bunda, Afyon defansının pek iyi gününde olmamasının da etkisi çoktu.
Pozisyonlarda başı Pote çekti. Bir kaç denemesinden sonra 6. dakikada golü atıp takımını öne geçirdi. Bu golde şans da yanındaydı. Yapılan ortada arka direkte Afyon'dan İsmet, rakibinin topa vurmasını engellemek istedi. Top sırtına adeta bindi ve orada bir kaç saniye kaldı. Çevresinde dönüp, topa ulaşmak istedi. Top arkadan koşu yapan Pote'nin önüne düştü, boş kaleye gol attı.
Golün ardından Afyonspor, tam saha pres yapmaya başladı ve yavaş yavaş pozisyonlarda da denge kurdu. Gitgide de performansını yükseltti, ev sahibi takım skoru koruma iç güdüsüyle defansı daha çok düşünmeye başladı. İlk yarının sonlarına doğru Afyon çok yüklense de gol atmayı başaramadı.

İkinci yarıda da Afyon beraberlik için uğraştı, Adana Demirspor galibiyeti korumak için... Zaman ilerledikçe konuk takım çok gollük pozisyonlar yakaladı. Karşılaşmanın sonlarına doğru da rakip defansı çok ama çok fazla bunalttı. Ama kaleci Çağlar'ın kalesinde devleşmesi, mor beyazlı takımın beraberlik golünü bulmasını engelledi. Defansının çöktüğü maçta, ayakta kalan, direnen tek isim oldu.
Maça damgasını vuran 2. isim de yine Mavi Şimşekler'den çıktı. 34 yaşındaki Pote çok çalıştı, çok koştu, hücumda takımına yön verdi. 34. dakikada bir pozisyonda, kendi yarı alanından aldığı topla kaleye depar attı, 2 Afyonlu oyuncu koşsa da yetişemedi. Gol atabilirdi, kaleci Rybka buna izin vermedi.

Genel anlamda karşılaşmada çok fazla faul yapıldı. Oyun çok durdu. Hakem Onur Özütoprak da kartına çok defa başvurmak zorunda kaldı. Fakat verdiği ve vermediği kartlar tartışmaya açıktı.
Mehmet Güven, çok asabi idi. Kontrolsüz girdi, dua etsin kart yemedi. Bir pozisyonda Berkin'in eli suratına geldi ve Berk sarı kart aldı. Oyun başladığında Berk'in arkasından koşarak topsuz alanda 2 kere omuzuyla darbe vurdu. Berk 22, kendi 31 yaşında. Aralarında da 9 yaş fark var. Onun gibi tecrübeli bir oyuncuya hiç yakışmadı.
65. dakikada Afyon'dan Nazmi orta yapacakmış gibi topa ayağını savurdu, 2 Adana Demirsporlu oyuncu arkalı önlü koşarak yere yattı, ortayı engellemeye çalıştı. İlginç bir enstantane oluştu. Tabii madalyonun diğer yüzünde bakacak olursak bu topun önüne yatan oyunculardaki kazanma azmini gösteriyordu.

Türker'in bağrışına da değinmeden geçemeyeceğim. Rakibiyle girdiği hava topu mücadelesinde kalça kalçaya çarpıştılar. Yere düştü ve o esnada öyle bir bağırdı ki, stat dışından bile duyulmuştur mutlaka!
Bu oyun haliyle Afyon'un fark atacağı maçtı, 1-0 kaybetti ve küme düşme potası ile olan puan farkı 1'e indi.