Türkiye'de inşaat sektörüne yön veren isimlerden biri olan Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, şoke eden kararını açıkladı. Ağaoğlu, artık Türkiye'de iş yapmayacağını duyurdu. Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, devam eden projelerini tamamladıktan sonra Türkiye'de iş yapmayı bırakacağını açıkladı. Uluslar arası tecrübesi olan insanları grup bünyesine kattıklarını ve yeni yapılanmayı tamamladıklarını vurgulayan Ağaoğlu'nun yeni hedef pazarı İran.
Ağaoğlu'nun Türkiye'yi terk edecek kadar yılmasının nedeni ise paralel bürokrasi.
Bekleyen projeler arasında neredeyse hiçbir işinin yürümediğini anlatan Ağaoğlu, 'Ellerinde bir işadamı listesi var, bunların işleri yürümeyecek diye dolaşıyorlar. Devam eden birkaç projemiz var onları da bitirip yurtdışına gideceğiz' diye konuştu. '

'Yıllardır devletten alacağım var'

Devletten 380 milyon liralık KDV alacağı bulunduğunu vurgulayan Ali Ağaoğlu, '380 milyon TL param yıllardır devlette duruyor. 380 milyon TL ne demek. Cirosu 380 milyon TL'yi bulmayan büyük şirketler var' dedi. KDV alacağını alamamış olmasının nedeni olarak da yine 'bürokrasi'yi gösteren Ağaoğlu 'Ticaretten anlamayan, hayatında bir yumurta satmamış, bir tane eleman çalıştırmamış insanlar ülkenin kaderini belirliyor. Ticareti bilmeyen insanlar, ticaret yapanların da önünü tıkıyor' şeklinde konuştu.
Ağaoğlu'nun halen devam eden 4 projesi bulunuyor. Tüm projeler 2018'e kadar bitecek.
Ancak kulislerde konuşulan neden ise, Ağaoğlu'nun 'Ortanca' dediği eşiyle gittiği terör saldırısının olduğu alanda bir gaf daha yaparak, 'Fakir karanfil bırakıyor. Ben ise zengin olduğum için gül demeti bıraktım' deyince büyük tepki görmesi.

Altın yine gündemde idi...

Çeyrek altın fiyatları yatırımcının belki de en çok takip ettiği ürünlerden biri. Altın fiyatları geçtiğimiz haftayı düşüle kapatırken, haftanın son gününe doğru yatay bir seyir izledi. Spot altının ons fiyatı bir önceki seans yüzde 1.3 düştükten sonra çok değişmeyerek 1,228.50 dolardan işlem gördü.
Altının ons fiyatı düşüşe geçti. Altının onsu, küresel piyasalarda artan risk iştahı ile düşüşe geçerek 1.247 dolara geriledi.
1.262 dolarla yaklaşık 1 ayın en yükseğine çıkan altının ons fiyatı, petrol fiyatındaki yükseliş ve buna bağlı olarak küresel piyasalarda artan risk iştahı ile düşüşe geçerek günü 1.255 dolardan tamamlamıştı. Altının ons fiyatı Asya piyasalarında düşüş eğilimini sürdürerek 1.247,14 dolara kadar geriledikten sonra 1.249 dolar seviyelerinde dengelendi.

Lüks otomobillerin yarısı satıldı

Koza-İpek Holding'e ait aralarında Lamborghini, Porsche, Bentley, Ferrari gibi markaların da yer aldığı 22 lüks otomobilden 11'i açık artırmayla satıldı. Mahkeme kararıyla geçen yıl yönetimine kayyum atanan Koza-İpek Holding'e ait aralarında Lamborghini, Porsche, Bentley, Ferrari gibi markaların da yer aldığı 22 lüks otomobilden 11'i düzenlenen ihalede alıcı buldu.
Mülkiyeti Koza Altın İşletmeleri AŞ ve diğer grup şirketlerine ait 2010-2015 model, 22 aracın ayrı ayrı satışına ilişkin ATO Congresium'da müzayede düzenlendi. İhalede en yüksek tekliflerin alındığı 11 araç satıldı. Müzayedenin gözdeleri 1 milyon 143 bin liraya satılan Mercedes Maybach S 500 4Matic ile 1 milyon 142 bin liraya alıcı bulan Bentley Contınental GTC 4.0 V8 oldu.

Pınar standına yoğun ilgi

Pınar, Anuga tarafından düzenlenen yiyecek ve içecek sektörünün Avrasya'daki yeni pazarı Anufood Eurasia'ya katıldı.
14-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen fuarda Pınar, ihracata yönelik pazarlara sunulan yeni ürünlerin tanıtımlarını gerçekleştirdi. Pınar'ın ihraç edeceği yeni ürünler arasında Antep Fıstıklı Kahvaltı Kreması, atıştırmalık peynirler, Süzme Peynir ve yeni şarküteri et ürünleri bulunuyor.

Alman ithalatçılar EİB'de ağırlandı

Türkiye'nin ve Ege Bölgesi'nin ihracatta en büyük partneri olan Almanya'ya ihracatımızı arttırmak için çalışan Ege İhracatçı Birlikleri, 'Almanya Pazarı Satın Alma Günleri' isimli etkinlikte Alman ithalatçılarla, Türk ihracatçıları buluşturdu.
Aralarında ünlü Alman marketler zinciri Rewe'nin bulunduğu Alman firmaları ile Egeli ihracatçılar Ege İhracatçı Birlikleri'nde ikili iş görüşmesi yaptı. Alman – Türk Ticaret ve Sanayi Odası ile imzaladıkları işbirliği protokolü sonrasında Alman – Türk Ticaret ve Sanayi Odası İzmir Bürosu Müdürü Ünal Eren, Ege İhracatçı Birlikleri üyelerinden randevu alan üyelere her ayın ikinci Çarşamba günü 'Almanya Pazarı İş Fırsatları'nı anlatıyor.

Türk şekercisi, Singapur'da


Dünya'nın en büyük re- export ülkesi olan Singapur'da iki yılda bir yapılan ve dünyanın en önemli gıda fuarları arasında yer alan ve Food& Hotel Asia 2016 Fuarı, 74 ülkeden 3 bin dört yüz firmanın katılımıyla kapılarını ziyaretçilerine açtı. İstanbul İhracatçılar Birliği ve Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu (ŞTG), öncülüğünde 34 Türk firması fuardaki yerini aldı. Uzakdoğu, Orta ve Güney Amerika pazarlarına odaklandıklarını vurgulayan Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, 'Fuarlarımızı ve faaliyetlerimizi bu pazarlara yoğunlaştırdık. Tanıtım faaliyetlerinin yüzde 80'ini bu bölgelere ayırdık' dedi.

Bütçede açık 6.6 milyar lira

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2016 yılı Mart ayı bütçe gerçekleşmelerini açıkladı. Buna göre bütçe, Mart ayında 6,6 milyar lira açıkla gerçekleşti. Faiz dışı denge 160 milyon fazla verdi. Geçen ay vergi gelirleri yüzde 13,8 artarak 30,5 milyar lira oldu.
Bütçe ilk çeyrekte 46,3 milyon lira fazla verirken, geçen yıl bu oran 5,4 milyar lira olarak gerçekleşmişti

Ruslar Türkiye'den vazgeçmiyor

Rus turistler, ülkelerindeki 10 günlük Mayıs tatili için seyahat planları yapmaya başladı. momondo'nun verileri ise son dönemdeki gelişmelere rağmen Türkiye'nin Rus turistlerin en çok ziyaret edeceği ülkeler arasında yer aldığını gösteriyor
Seyahat sitesi momondo'nun verilerine göre, Rus turislerin Türkiye'ye yönelik ilgisi hız kesmiyor. Firma verilerine göre Türkiye, yaklaşan Mayıs tatili için Rusların en çok tercih edeceği 10 ülke arasında yer alıyor.

Selçuk'taki girişimciler

Selçuk Ticaret Odası tarafından düzenlenen KOSGEB destekli uygulamalı girişimcilik eğitimleri kente yeni girişimciler kazandırmaya devam ediyor. Son 2 yılda açtığı kurslarla toplamda 180 kişiye girişimcilik eğitimi sağlayan kurum , 6. Dönem kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlerine sertifikalarını dağıttı. Sertifika törenine Oda Başkanı Koray Yolcu, KOSGEB Güney İzmir Müdürü Recep Özçevik ile kursiyerler katıldı.

Balda verimlilik yöntemleri

Anavarza Bal, Türkiye Perakendeciler Federasyonu'nun düzenlediği, Uluslararası Yerel Zincirler Buluşuyor Konferansı ve Fuarı'na zengin ürün çeşitliliği ile katılım sağladı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi'nin açılışını yaptığı fuarda, verimlilik teması işlendi. Bakan Tüfenkçi, fuara ülkemizin zengin bitki örtüsü ve çiçek çeşitliliğinin en lezzetli göstergesi olan birbirinden farklı bal çeşitleriyle katılım sağlayan Anavarza Bal'ın standını ziyaret etti. Türkiye'nin arıcılıkta dünyanın ikinci ülkesi olmasına rağmen, arıcıların polen, arı sütü, propolis gibi kovandan çıkan mucizevi ürünleri üretemediği için diğer ülkelerle rekabet edemediğini belirten Sezen, Türkiye'deki bal fiyatlarının da dünya piyasa fiyatlarının üzerinde olmasına rağmen arıcının para kazanamadığını ifade etti.

Ülkelerin markaları

Destek Patent tarafından düzenlenen ve İstanbul Ticaret Odası tarafından desteklenen 'Dünyada Sınai Mülkiyet Haklarının Yönetimi' semineri, dünyanın önde gelen endüstri devlerinin patent ve marka danışmanlarını buluşturdu. Etkinliğin açılışında konuşan Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, 'Günümüzde ülkelerin bayrak taşıyıcıları ve ülke itibarını tesis eden olgu, artık o ülkelerin markalarıdır. Bu saatten sonra yapılması gereken tek şey ekonomik alanda ülkemizin mevcut algısını daha da kuvvetlendirecek şekilde küresel markalar üretmemiz. Bu da sınai ve fikri yatırımdan geçiyor' diye konuştu.

GBA, geleceğe hazırlayacak

Türkiye girişimcilik ekosisteminin Hazine Müsteşarlığı tarafından akredite edilen ilk Bireysel Katılım Yatırımcısı Ağı olan Galata Business Angels (GBA), Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) ile gerçekleştirdiği işbirliği kapsamında dernek üyelerine 'Melek Yatırımcılık' konusunda eğitim verdi. Eğitim kapsamında yapılan panelde GBA'nın tecrübeli melek yatırımcıları Ahu Serter, Cem Soysal ve Ömer Akarca, ekosistem içerisinde elde ettikleri deneyim ve bilgi birikimlerini katılımcılar ile paylaştı.

***

DİP EKSPRES

Sağlıklı ve besleyici etsiz çiğ köfte!


Bir dönem yalnızca yöresel lezzet olarak tanınan çiğ köfte, artık sofraların vazgeçilmez misafirlerinden biri oldu. Türk Gıda Kodeksine 2008 yılında giren etsiz çiğ köfte tanımıyla birlikte güvenle tüketilen bu ürün, Komagene'nin liderliğinde seri üretim ve zincir mağazalar aracılığıyla tüm Türkiye'de sevilen bir yemek olmasının yanı sıra özellikle diyet menülerinde de besleyiciliğiyle de ön plana çıkıyor.
Diyetisyen Sabiha Demiral Keskin, 'Etsiz çiğ köftenin temel maddelerinden bulgur, B vitaminleri ve lif açısından çok zengin ayrıca içerdiği bol posayla düşük glisemik indekse sahip ve kan şekerini dengeleyici etkiye sahip. Etsiz çiğ köftenin içeriğine ceviz, fındık ve badem gibi kuruyemişler eklendiğinde bitkisel protein, Omega 3 gibi yararlı elzem yağ asitleri, E vitamini, demir, magnezyum ve çinko gibi önemli mineralleri de içermesini sağlanmış olur' dedi.

Üçüncü zirve

Türkiye'de eğitim ve yükseköğretim kurumlarının yöneticilerini bir araya getiren EDU SUMMIT Eğitim Zirvesi'nin üçüncüsü, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın katılımlarıyla Vakıf Üniversiteleri Birliği'nin öncülüğünde, 21 Nisan 2016 Perşembe günü Taksim InterContinental Otel'de gerçekleşecek.

Demirören aldı

Dünya'nın 5'inci büyük petrol şirketi olan Total'in, Türkiye'deki akaryakıt istasyonları ile ticari satış, tedarik ve lojistik varlıklarının tamamı Demirören Holding'in oldu.