Teleset Mobilya Akhisarspor, tarihinde ilk defa Türkiye Kupası finaline çıkmayı başardı ve kupayı kaldırmak için önünde sadece 1 tane maç kaldı.

Akhisar, sahasında oynadığı ilk maçta Galatasaray'a 2-1 yenilerek ümitleri neredeyse tüketmişti. Ama derler ya 'çıkmadık candan ümit kesilmez' diye. İdeal kadrosuyla sahaya çıktı. Ve bir söz daha vardır, 'dereyi görmeden paça sıvanmaz' diye. Rakip Galatasaray da ilk maçta aldıkları galibiyetle sanki finale yükselmişler ve bu da sadece prosodür gereği oynanması gereken bir maçmış havasında sahaya çıkmışlardı. İdeal 11'inden çok uzak bir kadro vardı sahada.

Oyun başaldığında saha içinde yürüyen bir rakip vardı Akhisar'ın karşısında. Defansı, kaplumbağa kadar yavaş oyunculardan kurulmuştu.  Bu defansın Akhisar'ın hücum oyuncularıyla özellikle de Seleznyov'la baş etmesi çok ama çok zordu. Yapması gereken şey orta saha ve hücumda çok etkili olup defansın açıklarını kapatmak olmalıydı. O bölgedeki oyuncular da ruh gibi olunca, Akhisar'ın ekmeğine bal sürülmüş oldu.

Yeşil siyahlılar çok mu istekliydi de elemeyi başardı? Hayır diyebilirim. Onlarda da bir durgunluk vardı. Biraz daha konsantre olsalar bu maç 2-0 değil, 4-0 ya da 5-0 bitebilirdi. Bu da gayet normal bir şey. Galatasaray ile oynuyorlar, deplasmandalar ve binlerce seyircinin karşısındaydılar.

Bir şeye daha dikkat çekmek istiyorum. Hücum oyuncularıyla defans arasında bazen büyük boşluklar oluşuyor. Defans çok kapanıyor, hücum oyuncuları da orta sahada baskı yapıyorlar. Yerden ceza alanı önündeki rakip oyuncuya rahat pas verdiriyorlar. Bunu geçen hafta Beşiktaş'a da yaptırmışlardı.

Daha 4. dakikada öne geçmeyi başardılar. İşte bu anda Akhisar'ın eleyeceği gün gibi ortaya çıktı. Sahada çok üstünlerdi. Hızlı hücumda hep eksik yakalıyorlar ve de defansa karşı büyük üstünlük kuruyorlardı. Defansif olarak topluca geri dönüyorlar, rakiplerini ceza alanına sokmuyorlardı.

Akhisar'da benim çok endişe duyduğum bir oyuncu vardı: Dany. Ona pek fazla iş düşmedi, düştüğünde de sırıtmadı. Ancak ceza alanı içerisindeki bir hava topu mücadelesinde, havaya zıplarken ellerini de kaldırdı. Eline doğru geldi top. Hakem penaltı bile çalabilirdi, neyse ki çalmadı. Dany bunlara dikkat etmeli, Okan Hoca da Dany'ye.

Akhisar için çok rahat bir galibiyet oldu. Son dakikalarda biraz kalesine kapansa da bu da gayet normal. Fakat final maçı çok ama çok zorlu olacak. Çünkü rakip ya Fenerbahçe ya da Beşiktaş. Böylesine kolay bir rakip asla olmayacak karşısında.Finalde hatasız oynasınlar, akıllı oynasınlar, Akhisar o kupayı kaldırır kesinlikle.