Ölüm kalım maçına çıktı Akhisarspor sahasında Alanyaspor ile. Küme düşme hattı civarındaki takımlardan Göztepe dışında hepsi puan almayı başarmış, yeşil siyahlı takım ile küme düşme hattı dışı arasındaki fark 9'a çıkmıştı. Beraberlik bile işine yaramayacaktı. Zaten kendi sahasında oynadığı bu maçı kazanamayacaksa hangi maçı kazanacaktı?

***

Az pozisyonun olduğu karşılaşmada gol göremeyeceğimizi sanırken, Lukaç yine yaptı yapacağını. Galatasaray maçında son saniyelerde yaptığı hata ile beraberliği kaybettirdikten sonra, şimdi de geri pasında pas verip vermeme arasında kalınca, top ağlara gidiverdi. Kalan 25 dakikada 2 gol çok zor gibi gelse de, 3 gol geldi Akhisar'dan. Atılan goller de birbirinden güzeldi.

Önceki karşılaşmalarda çok şut çekmeyi tercih eden ev sahibi takım, bu maçta ilk şutunu 71. dakikada Barbosa ile attı, kötü vurdu. Ama sonrasında gollerin 3'ü de çekilen şutlar sayesinde oldu. Mucize gibi bir şeydi.

***

Oyuna Alanya iyi başlasa da, Akhisar dengeyi kurmayı başardı. Hatta pozisyon olarak bir adım da öne geçti. Alanya zaman zaman iyi paslaştı, iyi bindirmeler yaptı, fakat süreklilik yoktu. Müsabaka genel olarak orta alanda cereyan etti. Her iki takım da presli oynamayı tercih edince, çok top kaybı yapıldı. Dişe diş bir mücadele ortaya koydu oyuncular. Öyle ki özellikle Alanyalı futbolcuların sinirleri çok gerildi.

Konuk takımın bazen kendi ceza alanı önüne kadar çekildiği oldu. Akhisar pozisyona giremedi. Çünkü ne kanatlardan bindirme vardı, ne çapraz koşu vardı, ne rakibi çekip, topla oynayan oyuncunun önünü açmak vardı, ne defans arkasına koşu vardı. Hiçbir şey yoktu. Sabit kaldılar, bu yüzden pres yediler, pozisyona giremediler. Ya paslar geriye verildi ya da rastgele ortalar yapıldı. Buna çare bulması kesinlikle şart teknik heyetin.

***

Sergen Yalçın kurnaz teknik direktör. Cocalic'in hava toplarındaki üstünlüğünü çözmüş, kendi ceza alanı içerisine girdiği zamanlar özel önlem almıştı. Geri pasından gol yiyen Lukaç, sonrasında kendisine atılan geri pası ileriye vurabilecekken, kendine geldiği gibi vurdu, taca attı. Aşırı heyecan yaptı.

Altay Balıkesir'i de devirdi

Altay mağlubiyeti unuttu. Sahasında ağırladığı Balıkesirspor'u da tek golle yenmeyi başardı, yenilmezlik serisini 8 maça çıkardı.

***

Müsabakaya Altay etkili başladı. Neredeyse tek kale oynanıyordu. Balıkesirspor ilk kez rakip kaleye 7. dakikada gidebildi. Bu dakikadan sonra da oyuna denge geldi. Konuk takım beraberliğe razı idi ki, kaleci Vukovic topu oyuna geç sokuyordu.  

Heyecanlandıracak ilk gol pozisyonu ancak 31. dakikada gerçekleşti. Mustafa, ceza alanı içerisinde tüm gücüyle topa vurdu, auta attı. Sakince kalenin boş bir noktasına topu gönderse, gol olma ihtimali yüksek olurdu. Bu kaçan golden 1 dakika sonra, Altay'ın yıldızları sahne aldı. Kappel topla rakiplerinden klas hareketlerle sıyrıldı, Paixao'ya verdi, takımını öne geçirdi.

Atılan bu gol sonrası teknik direktör Giray Bulak, hakemlere veryansın etti. Golden önce Balıkesir atağında Kappel hakemle çarpışmış ve top Altay'a geçmiş, gol gelmişti.

***

Zaman zaman orta sahada kıran kırana mücadele yaşandı, hakem bunlarda düdüğünü pek kullanmadı. Haklıydı da. Bazen oyuncular kendilerini teması görür görmez kolay bırakıyorlardı. Biraz dirençli olmalıydılar. Hakem oyunu devam ettirerek, nazik futbola bir nebze engel oldu, sonuna kadar mücadele etmelerini sağladı. Balıkesirspor Baltok, beraberlik için yüklenmeye çalıştı, Altay hızlı hücumlarla pozisyona giren taraf oldu. Fark büyüyebilirdi, fırsatlardan yararlanılamadı.

***

9. dakikada top, köşe gönderine çarptı. Bu çarpma ile köşe gönderi devrildi. Yardımcı hakem yerine koymaya uğraşsa da başaramadı. Hemen yedeği getirildi ve monte edildi. Anlaşılan gönder orada Allah'a emanet duruyormuş.