Perşembe günü Türkiye Kupası'nı tarihinde ilk defa kazanan Teleset Mobilya Akhisarspor, mutluluğunu doyasıya yaşayamamıştı. Ligde 2 hafta kalmıştı ve küme düşme korkusunu yakından hissediyordu. Sevinilecek zaman değildi. Ara vermeden çalışmalara devam edilmeliydi.

33. hafta maçları ayrı günlerde oynandı. Akhisarspor'un kümede kalma yarışına girdiği Alanyaspor ve Konyaspor, Osmanlıspor'un yenilmesiyle devreden çıktı. Akhisarspor'un sadece 1 puana ihtiyacı vardı oynayacağı 2 maçta.

İlk rakibi deplasmanda Kayserispor'du. Beraberlik dahi yetecekti, son haftaya girmeden kümede kalmasına. Sadece defans yaparak kazanılamazdı. Bunun için maça tam saha pres ile başladı. İleri uçta çok çabaladılar ama adam adama oyunda hatalar yaptılar. Yakın markaja almaları gerekirken rakiplerini, biraz uzağında kaldılar ve pas yaparak çıkmalarını engelleyemediler. Buna rağmen topun arkasında durmayı başardılar ve özellikle ilk yarı kalelerinde pek pozisyon vermediler. Aynı şekilde de rakip kalede pozisyon bulmakta zorlandılar. İlk yarı kısır geçti.
İkinci yarı bol pozisyon ve goller vardı. Seleznyov arka arkaya 2 gol fırsatını değerlendiremedi, çok daha zor bir pozisyonda, çaprazdan, kalecinin bacak arasından golünü attı.
Golden sonra Kayserili taraftarlar, takımlarının her topla oynadığı anlarda, ıslıklayarak protesto ettiler.
Yine bir hızlı hücumda harika paslaşmalar sonucu fark 2'ye çıktı.
Yapılan ortalarda Akhisar defansı Kravets'i tutmakta zorlandı. Birçok kez kafa vurdurdular ve bunlardan biri gol oldu. Fark 1'e inince taraftarlar ıslıklamayı kesti ve takımlarına destek olmaya başladı. Kayserispor beraberlik için yüklense de, yeşil siyahlılar oyunu soğutarak zamanı eritmeyi başardı ve 2-1'lik galibiyetle kurtuluşunu ilan etti.
Şimdi de maçta yaşanan enstantanelere, olaylara geleyim.

44. dakikada Caner, ceza alanı içerisinde, çizgiye topla inmekte olan Deniz Türüç'ü, orta yaparken itekledi ve düşürdü. Bu aslında fauldür ve cezası da penaltıdır. Hakem penaltı ağır olur düşüncesiyle es geçti. Caner bu tür hareketlerden uzak durmalı ve ellerini rakibinden uzak tutmalı. Faul olmadığı halde, rakibine dokunanlara bile faul verilmişliği var bu ligde.
Benzer bir pozisyon da Kayserispor ceza alanında yaşandı. 87. dakikada topun peşinden koşan Seleznyov'a, Kucher bilinçli bir şekilde omuz atıp, yere serdi. Bu Caner'in yaptığından kat kat daha ağır bir fauldü. Hakem Mete Kalkavan bunu da es geçti.

Skor 2-0 iken Mustafa Yumlu, kornerden gelen topa kafa vurmayı başaran Stojiljkovic'in omuzuna bir elini koydu, diğer eliyle de yedek kulübesine bakarak bu oyuncuyu işaret etti. Kızgınlıkla, eşleşmede sonradan oyuna dâhil olan Stojiljkovic'i kimin tutacağını soruyordu. Ardından kısa bir tartışma da çıktı, oyun devam ederken. Neyse ki kısa sürdü. Maç biter bitmez Mustafa Yumlu hemen yedek kulübesine gitti ve Teknik Direktör Okan Buruk'a sarıldı. Sanırım günah çıkardı.
Kayserispor, beraberlik golü için bastırırken, top taca çıktığında, oyuna hemen sokmak istediler ama 2 oyuncu da aynı anda taç atışı kullandılar. Dolayısıyla taç tekrarlatıldı.
Artık kaldı 1 maç, sezonu kapatmak için. Cuma günü saat 18.00'de oynayacağı Osmanlıspor maçının her iki takım için de hiçbir önemi bulunmuyor. Gelecek sezonun hazırlıkları şimdiden başlayabilir.

Menemen'de hüzün

Ligin 32 ve 33. haftalarında, ligin alt sıralarındaki takımlara 4 puan kaybeden Menemen Belediyespor, şampiyonluğu kaçırmış, play offlarda 5. sıradaki Keçiörengücü ile eşleşmişti. İlk maçta son dakikalarda yediği golle 1-0 yenildi. Evinde oynadığı rövanş maçında ilk dakikalarda öne geçse de beraberlik golüne engel olamadı. 2 gol daha atması gerekiyordu, sadece 1 tane atabildi ve ne yazık ki havlu atmış oldu. Hep zirveye oynayan Menemen, final maçlarını oynamayı bir türlü başaramadı, son 2 sezondur.
Afjet Afyonspor, Sivas Belediyespor'u elemeyi başardı. Play off yarı finalindeki rakibi Keçiörengücü oldu.
Bandırmaspor, deplasmanda 1-1 berabere kaldığı rakibi Sakaryaspor'a kendi evinde 2-0 yenildi ve sezonu kötü bir şekilde sonlandırmış oldu. Tüm umutlar seneye kaldı.