Ali Budak- Larissa Göl Evleri'yle 'akıllı ev yapıyoruz, akıllı insanlar akıllı yatırım yapsın' diyen ERDN İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mansur Erden, 'İzmir'e Türkiye'de benzeri olmayan bir yaşam konsepti getirdik. Mesele sadece konut yapmak değil, yaşam kalitesini arttırarak, insanlara katkı sağlayabilecek yaşam alanları oluşturmak. Burada sadece 4 duvarlı bir ev yapmıyoruz. 250 milyon TL'ye ulaşan bir yatırım planlıyoruz. Burada yatırımcımıza ve site sakinlerimize 'yaşayacak, yaşanacak ve yaşatacak bir şehir' diyerek bir yaşam konsepti sunuyoruz' ifadelerini kullandı.

ERDN İnşaat olarak farklı konseptleriyle İzmir'e Türkiye'de benzeri olmayan bir yaşam konsepti sunduklarını söyleyen ERDN İnşaat'ın Sahibi Mansur Erden, 'Larissa Göl Evleri'mizle satışa çıkışımızın ilk 10 gününde yakaladığımız büyük ivmeye hız kesmeden devam ediyoruz. 1 Nisan 2017 günü 'Şaka değil gerçek, kira öder gibi ev sahibi olun!' sloganı ile satış stardı verdiğimiz projenin ilk 3 haftasında 1'inci etap satışlarımızın yüzde 60'ını gerçekleştirdik. Bu süreç sonrasında da devam etti. Şu anda birinci etabın yüzde 80'ini, 2'nci etabın ise yüzde 60'ı satıldı. Çok ciddi bir talep gördük. Şu anda 3'üncü etabı satışa sunup sunmayacağımız konusunda kararsızız ve hala düşünüyoruz' dedi. Larissa Göl Evleri'nde 1+1 dairelerin 139 bin TL iken 2+1 dairelerin 224 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulduğunu söyleyen Erden, 'Bunlar dairelerimizin anahtar teslim fiyatları' diye konuştu.

3 haftada ilk etabın yüzde 60'ı satıldı

Toplam 5 etaptan oluşan projenin 1'inci etabı 1 Nisan günü satışa çıkmış ve tüm halk davet edilmişti. 1+1 ve 2+1 dairelerden oluşan etabın yatırımcılardan büyük ilgi gördüğünü söyleyen Erden, '1. etap satışlarına çok hızlı başladık, ilk 10 günde 50'ye yakın dairenin satışını gerçekleştirdik. Biz bu projede yatırımcılara metrekaresi 2000 TL'den başlayan fiyatlarla İzmir'in ve Menemen bölgesinin en karlı yatırım fırsatını sunuyoruz. Satışın 3 haftasını geride bırakırken 1'inci etap satışlarımızın yüzde 60'ını gerçekleştirmiştik. Projemizin gördüğü ilgi bizleri mutlu etti ve gelen talepler doğrultusunda da 2'inci etap satışlarına başladık. Larissa Göl Evleri Projesi'nde 1000 TL taksitle, peşinatsız, vade farksız herkese kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı sunduk. Birinci etapta yapılacak olan 144 dairenin tesliminin 20 ay, 2'inci etap tesliminin ise 28 ay gibi kısa bir sürede yapılacak. Projenin tamamında 1000 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı devam edecek. Her kitleden alıcının ev sahibi olabileceği proje, site sakinlerinin konforu için her şey düşünülerek tasarlandı. Böylece ev sahipleri ihtiyaçları olan her şeyi evlerinin konforunda elde edebilecek, kompakt bir yaşama sahip olacak' dedi

*İzmir'de özellikle konut fiyatlarının çok yüksek olduğu yönünde eleştiriler oldu. Böyle bir süreçte Menemen'de ortaya koyduğunuz bu projeyle fiyatlarınızı da cazip yapacağınızı belirttiniz. Zaten projenizin ilk etabının yüzde 80'ini, ikinci etabın ise yüzde 60'ının satışını tamamladınız. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?

İzmir'de konut fiyatları bize oranla yüksek. Bizde düşük olma nedeni ise arsanın kendimize ait olması. Arsa kendimize ait olunca müteahhit firma olarak da inşaatı kendimiz üstlenince ister istemez maliyetlerde düşüş oluyor. Biz de düşük maliyetleri yatırım yapacak ya da site sakini olacak dostlarımıza kullandırmayı hedefledik. Buradaki bütün süreçler yüzde yüz yerli ve öz sermayeyle ilerleyecek. Herhangi bir kredi ve banka yükümüz yok. Bu avantajlarımızı da satış sırasında müşterilerimize kullandırabiliyoruz. Bölgedeki emsal projelere göre yüzde 33 daha aşağıda fiyatlara sahibiz. Bu da bizi daha cazip kıldı. Zaten şu anda projemizin birinci etabının yüzde 60'ı, 2'nci etabının ise yüzde 80'i satıldı. Bu da projenin ne kadar rağbet gördüğünü gösteriyor. Buraya böyle bir yaşam konsepti ihtiyacı vardı. Bunu yaparken ciddi de satış grafiği yakaladık. Bunu biz bile hayal etmedik. 1 Nisan'da satışa 'Şaka gibi' diyerek yola çıktık ve bin liradan satışlar yaptık. Zaten şu anda projemizin birinci etabının yüzde 80'ini ve 2'nci etabın da yüzde 60'ı satıldı. Şu anda 3'üncü etabı açıp açmama konusunda da kararsız kaldık. Çünkü projemiz daha bitmeden satılmış olacak. Bu da insanlarımızın böyle bir yaşam konseptine ve yatırıma nasıl ihtiyaçları olduğunu gösteriyor. Bunun dışında projenin doğruluğu ve doğru yerde konumlanması, gelişmeye açık bölgede olması yatırımcıları da cezbediyor.


'Ev konforunda site sunuyoruz'

*Türkiye'de bir ilk olarak ortaya çıkardığınız ve projenizin de en önemli söylemlerinden olan genç yaşam konseptine yatırımcıların ciddi talep gösterdiğini satış grafiğinizle görüyoruz. Genç yaşam konseptiyle ev alanlara 'Zamanınızı sadece kendinize ve eğlencenize ayırın. Geri kalan her şeyi biz sizin yerinize hallediyoruz' mu diyeceksiniz?


Günümüzde iş ve okul sebebiyle, genç kesimin ailelerinden ayrı küçük bir yaşam kurma ihtiyacı da düşünülerek geliştirilen konseptte site sakinlerinin kendilerine vakit ayırabilmeleri için her şeyi düşündük. Böylece tüm günü iş ve okulda geçiren sakinler, şehir merkezinde ihtiyaçlarını karşılamak için vakit kaybetmek yerine, evlerinin konforunda ihtiyaçları olan her şeyi bulabilecekler. Üniversiteler bölgesinde bulunan proje uygun fiyatları ile de öğrenciler için keyifli bir yaşam alanı da olacak. Ayrıca proje yatırım yapmayı düşünenler için de oldukça karlı bir fırsat olarak dikkat çekiyor. Yaklaşık 40 bin metrekare proje, 100 bin metrekare inşaat alanı üzerine kurulan Larissa'nın yüzde 80'i 1+1 dairelerden oluşacak. Sakinlerin tüm ihtiyaçları düşünülerek hazırlanan projeyi diğer projelerden ayıran, büyük bir yaşam kompleksi olması. Konsept içinde alışveriş alanı, giyim ve teknoloji mağazası, fitness, açık-kapalı yüzme havuzu, sauna, Türk hamamı, açık-kapalı basketbol sahası, mini futbol, tenis kortu, squash, yürüyüş ve koşu parkuru, bowling, sinema, açık amfi tiyatro, hobi bahçesi, hobi odaları, eczane, kuaför, cafe, kamelyalar, göl etrafı barbekü alanları, evcil hayvanlar için bahçe, uydu ve fiber altyapısı bulunacak. Daireleri ankastreli ve klimalı olarak teslim edilecek. Tesis içi özel güvenlik, otopark, araç bakım ve oto yıkama ünitesi, çocuk kulübü, kreş, siteye ait taksi, shuttle, laundry, hausekeeping ve hazır yemek hizmetleri de tesis içinde yer bulacak. Ayrıca proje yatırıma ve banka kredilerine uygunluğuyla da bir adım daha cazip hale geliyor.

Göle bir müdahalemiz kesinlikle olmayacak

*Projenizin içerisinde doğal bir göl yer alıyor. Bu göldeki doğal yaşam hayatı devam edecek mi? Bunun dışında gölle ilgili herhangi bir projeniz var mı?

Bu göl site sakinleri tarafından kullanılmayacak. Çünkü içinde bir doğal yaşam var. Bu doğal yaşam alanı da kendi yaşamını sürdürecek. Balıklarımız ve ördeklerimiz de hayatlarına devam edecek. Buraya site sakinlerinin kullanımı olmayacak. Sadece seyir yani görsel amaçlı olacak. Gölün tabanına ve kendisine de herhangi bir müdahalede bulunmadık ve bulunmayacağız. Biz sadece gölün etrafına peyzaj müdahalesinde bulunduk. Başka da bir çalışmamız olmayacak. Çünkü bu projemiz tamamen çevre dostu bir proje. Projemizde göle ve göldeki doğal yaşama da saygı duyuyoruz.

Cennet ayağınızın dibinde kalıyor

*İzmir merkezinde daha yoğunluklu inşaat projeleri gerçekleştiriliyor. Ancak son dönemlerde ciddi arsa sıkıntısı da yaşanıyor. Menemen'de sizin arsa sorununuz yoktu. Burayı seçme nedeniniz arsanın kendinize ait olmasının yanı sıra bölgenin lokasyonu muydu?

1 yıl fizibilite çalışmaları yapıldı. Menemen'in gelişmeye çok açık olduğu ama gelişme anlamında bakir olduğunu gördük. Çalışmalarımız sonucunda ekibimin de yönlendirmesiyle Menemen'de yatırım yapmaya karar verdik. Bu yatırımı yaparken pek çok etkeni göz önünde bulundurduk. Bölge gelişmeye çok müsait, burayı seçmemizde Menemen'in konumu büyük önem taşıyor. Bölgenin üniversiteler bölgesi seçilmiş olması, bir tarafında Foça gibi bir tatil beldesinin yer alması, diğer tarafında Türkiye'de eşi olmayan İhtisas Organize Sanayi bölgesinin kurulmuş olması, Ata Sanayi Sitesi'ne yakınlığı, şehrin trafiğine girmeden Emiralem üzerinde Manisa'ya 35 dakika da ulaşma imkanı, Çanakkale otobanına yakınlığı, sivil havacılık lisesinin burada bulunması, İZBAN gibi modern ve gelişmiş bir toplu taşıma sistemine sahip olması, Körfez Geçiş projesinin bir ayağının Çiğli'de olması, Aliağa Limanı'nın yanı sıra dünyanın 10 büyük limanından biri olan Çandarlı Limanı'nın burada olması, İzmir'in merkezinin yoğunluğu ve kalabalığından ziyade merkezin hemen yanı başında bakir bir bölge olması, gelişmeye hazır bir durumda olması bizi etkiledi. Bölgenin lokasyonu çok önemli oldu. Bunun yanında projenin hemen yanı başında Sasalı Kuş Cenneti, onun bitişiğinde yine Türkiye'ye örnek bir kuruluş olan Doğal Yaşam Parkı bulunuyor. Düşünün aslında cennet ayağınızın dibinde kalıyor. Burası şehrin içinde ama şehirden farklı. Bölgenin böyle değerlere sahip oluşu İzmir ve Menemen'i bizim için ideal bir yatırım alanı haline getirdi. Son zamanlarda marka firma ve projelerin de özellikle İzmir'e girmesi ise ne kadar doğru bir yatırım yaptığımızın göstergesidir.


Tanıtım çalışmaları, Foça Mambo Beach'te

*Larissa Göl Evleri'nin tanıtım çalışmaları yaz sezonu boyunca Foça'daki Mambo Beach'te yapılacak. Bu fikir nasıl ortaya çıktı ve şu anda satış grafiğinizi yukarıya çekmeye destek verdi mi?

İnsanlara tatil yaparken, eğlenirken de ulaşmak istedik. O eğlence süreçlerinin de bu evlerde yaşayacakları hayatlarına paralel olduğunu göstermeye çalıştık. Buranın sadece bir konut merkezi olmadığını aynı zamanda bir yaşam biçimi sunduğumuzu anlattık. Mambo Beach'te de bunun tanıtımını gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Zaten yaz sezonu da olduğu için kitleler oraya daha çok rağbet ediyor. Tüketiciye daha rahat ulaşmayı hedefledik. Dönemsel olarak burada yapılan konserlerde de özellikle gençlere daha rahat ulaşabileceğiz. Şu an için çok yeni bir tanıtım sütrecindeyiz. Orada voleybol turnuvası ve tavla turnuvası üzerine çalışmalarımız da var. Çok ciddi geri dönüşler sağlayacağımıza inanıyorum.

Her dairede ve balkonda zeytin ağacı

İnşaata başlamadan önce 'Her balkonda bir zeytin ağacı olacak' dediniz. Site sakinlerinize ve yatımcılarınıza her dairede ve her balkonda bir zeytin ağacı sunduğunuz süreci anlatabilir misiniz?
Binalarımız tamamen çevre dostu olacak. Bu projemizde de dikey orman konseptini kullanıyoruz. Yani inşaatın başında yapılan kazı alanlarından alınan toprağı katlar arasında yeniden geri veriyoruz. Bu projeyle birlikte her katta ve her dairede pencerenizi ya da balkon kapınızı açtığınızda sizi bir zeytin ağacı karşılayacak. Bu zeytin ağaçları rehabilite edildi. Belli bir boydan sonra uzamayacak ama meyve verecek. Bu şekilde hem doğaya duyduğumuz saygıyı hem de verdiğimiz değeri gösteriyoruz. Doğaya olan saygımızı inşaatın genelinde gösteriyoruz. Tamamen çevre dostu olacak projemizde site sakinlerine doğal bir yaşam alanı sunmayı amaçladık.


Öğrenciler ile çalışmalar yapıyoruz

*ERDN İnşaat olarak özellikle üniversitelerle ve meslek liseleriyle çok ciddi çalışmalar yapıyorsunuz. Başarılı öğrencilere hem eğitim veriyor hem de iş sahibi yapıyorsunuz. Bu konudaki projelerinizi ve düşüncelerinizi bizimle paylaşır mısınız?

Ege Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu 'Engelsiz Fikrin Olsun!' projesiyle Fikir Üretme Kampı'nı bu yıl Larissa Göl Evleri ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Engelli bireylerin yaşamlarını her yönden kolaylaştıracak fikirler üretmeyi amaçlayan genç arkadaşlarımızla birlikte çalıştık. Gençler, 'Yaşam Alanları' başlığı altında birçok fikir üreterek Larissa Göl Evleri örneğinde uygulamayı hedefledi. Farklı bölümlerde lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi alan öğrenciler, aldıkları eğitimin ve farklı disiplinlerin bakış açıları ile değerlendirdikleri sorunları masaya yatırıp çözüme yönelik projeler çıkardı. Gün boyunca düşünen, kendilerini özel bireylerin yerine koyan üniversite öğrencileri gün sonunda sunum yaptı. Zaten biz yola çıkarken kıymet verdiğimiz değerleri yanımıza aldık, bu yüzden Larissa Göl Evleri projesini Engelsiz, Genç ve Çevreci Yaşam parolaları ile gerçekleştirmeyi hedefledik. Özel bireyler, gençler ve doğa bizim hassas noktalarımız. Bunun yanı sıra Çınarlı Meslek Lisesi'nden derslerinde başarılı 3 öğrencimiz firmamızda staj yapacak. Staj sonrası da firmamızda kadroya girecek. Üniversite öğrencilerimiz için de aynı durum geçerli. Birlikte çalıştığımız bütün öğrenci arkadaşlarımızla birlikte çalışacağız.