Hatay'da bol yağmurlu bir gün. Zemini kötü bir saha ile birleşiminden ortaya göl ve çamur çıkıyor. Böyle bir sahada maça çıktı Altay, Hatayspor karşısında. Zeminin büyük bir kısmındaki gölcükler ve çamur, ne pas yapmaya izin veriyordu ne de topu sürmeye. Defans yapmanın kolay ama hücum etmenin zor olduğu şartlar altında oynanacak maçı kazanan takım, akıllı takım olacaktı.

***
Mücadele başladığında Hatayspor daha çok aklını kullanan takım oldu. İleride pres yaptı, Altay paslaşarak çıkamadı. İleriye doğru gelişigüzel vurmak zorunda kaldı, bunda da suya takılan topa, istedikleri gibi vuramadı oyuncular. Tüm topları bordo beyazlı defans topladı.
Aynı şeyi Altay'ın da yapması gerekirdi ama kendi yarı alanına çekilmeyi tercih etti. Rakibi rahatça ileriye çıktı. Çok fazla faul yaptı. Top sürmek ve pas vermek zorken, baskı ile rahatça topu alabilecekken, faul yapmak rakibinin işine yaradı.
***
Karşılaşmada 2 gol oldu, karşılıklı olarak. İkisi de doğal olarak yapılan ortalardan ve kafa vuruşundan geldi. Zemin kötü olunca, çare havadan oynamak oluyor. İlk gol 14. dakikada oyuna iyi bir başlangıç yapan ev sahibi takımdan geldi. Sonrasında oyun dengelendi. İkinci yarıda Altay daha üstün olan taraftı. Bu da beraberlik golünü bulmalarını sağladı.
***
Pozisyon olarak çok kısır bir müsabaka izledik. Özellikle Altay'ın kaleyi bulan sadece 2 topu vardı, bunlardan biri de gol oldu. Hatay için bu sayı 4 idi. Böylesine kötü şartlar altında farklı bir oyun beklemek hata olurdu. Altay için güzel olan tek şey vardı, o da deplasmandan çıkarılan 1 puan. Rakibine 3 puan vermedi, 1 puan da olsa küme düşme hattından uzaklaşıldı.

Balıkesir kolayı zora çevirdi

Ligin bir önceki haftasında namağlup lider Gençlerbirliği'ni deviren Balıkesirspor Baltok, daha 2. dakikada 1 kişi eksik kalan Kardemir Karabükspor deplasmanında galibiyete zar zor ulaşabildi.
***
Karşılaşma adeta kırmızı kartla başladı. Sedat, sağ taraftan aldığı topla hızla ceza alanına doğru ilerledi. Karabüklü oyuncular yetişmekte zorlandı. Kademeye girmeye çalışan Can'ın yaptığı faul ile yerde kaldı. Son adam kuralı sebebiyle hakem Erkan Engin, Can'ı kırmızı kartla cezalandırdı. Zaten ligin dibinde yer alan ve transfer yasağı yüzünden alt yapı oyuncularıyla mücadele etmek zorunda kalan Karabükspor, 88 dakika boyunca 1 kişi eksik oynayacaktı.
Karşılaşma öncesi Balıkesirspor'un üstün taraf olacağı düşünülüyordu. Kırmızı kartın ardından rakibini sürklase edeceği ve bol gol atacağı kanısına kapıldık. Hiç de düşündüğümüz gibi olmadı.
Ev sahibi takım, çok koşmaya ve sert oynamaya başladı. Bu sayede rakibinin rahat çıkmasını engelledi ve üstüne üstlük defansta dengesiz yakalayarak birçok gol pozisyonu buldu. Hiç de öyle eksik oynuyormuş havası vermiyordu.
***
Konuk takım paslarla çıkmanın yanında, yediği pres yüzünden uzun toplara çok başvurdu. Sürekli olarak da ofsayt tuzağına düştü. Arka arkaya ofsaytlarla rekora gidiyordu. Sonradan bu kesilse de, maç sonunda ofsayta düştüğü sayı 10'u bulacaktı. Genel olarak Balıkesir topla çok fazla oynasa da zor pozisyon buluyor, az topla oynayan Karabüspor daha net gol pozisyonlarına giriyordu.
***
Mücadelede öne çıkan şey, ara paslar oldu. Karabükspor yaptığı baskı sayesinde kaptığı toplar ve hızlı hücumlarda attığı ara paslarla ceza alanına girip, gol aradı. Balıkesirspor yüklendiği zamanlar, kapanan rakibi karşısında ara paslarla tehlike yarattı. Toplu olarak defans yapan takımın, ara paslarda bu kadar etkisiz kalması da garipsenecek bir durumdu.
İlk gol 38'de, kullanılan korner atışında, arka tarafta bomboş bırakılan Okan'ın şutu ile geldi. 2 dakika sonra ceza alanına yerden gönderilen topa müdahale etmek isteyen Oğuz'un kendi kalesine attığı golle skora denge geldi.
***
İlk yarı boyunca Karabükspor yorulmak nedir bilmedi, oyundan düşmedi. İkinci yarı oyuna Balıkesir baskılı başlasa da, pozisyonlar bulsa da gol bulamadı ta ki 64. dakikaya kadar. Nizamettin'in kullandığı faul atışında top baraja çarptı, kaleciyi şaşırttı ve kırmızı beyazlılar tekrar öne geçti.
Oyun ilk yarıdaki gibi devam etti. Karabük yılmadı, mücadelesine devam etti, puan almak için elinden geleni yaptı. Son dakikalarda bir topu üst direkten auta çıktı, beraberlik golünü atmayı başaramadı. Kırmızı beyazlı takım sanırım rakibini biraz hafife almıştı ve bunun bedelini ödeyebilirdi. 2-1'lik galibiyetle 3 puanı hanesine yazdırdı ve düşme potasından biraz daha uzaklaşmış oldu.