Bu hafta içerisinde Altay Spor kulübü 102. kuruluş yıl dönümünü coşku ve umutla kutladı. Son 10-15 yıl içerisinde yaşanılan sportif ve idari başarısızlıklar; kulübe yapılan büyük haksızlıklarla, tescilli şikelerle, hatta bazen devletin yaptığı şikelerle birleşince Altay Spor Kulübü büyük irtifa kaybetti. Sportif başarısızlıklar, camia dışından sağlanan destekleri yitirmeye sebep olduğu gibi, camia içinde de kopmalara, dağılmalara ve kulüpten uzaklaşmalara sebep oldu. Yaşanılan ortak üzüntüler, zaman zaman Altay'ı çok seven kişilerin bile fikir ayrılıklarına düşmelerine, kırgınlık ve küslüklere sebep oldu. Bu da içinden çıkılması zor durumu daha da umutsuz hale getirdi.

Bu yıl camiamızın ortak adayı olarak görev yapan Sayın Cihangir Marmara ve yönetimi, çalışkanlıkları, özverileri ve vizyonları ile Altay Kulübü'nü sevenlerin yeniden umutlanmalarını sağladılar. Camianın silkinebilmesi için farklı kesimlerin yeniden heyecan duymalarını sağladılar.

Bu hareketlenmenin de yarattığı sinerji ile dün Altay Sosyal Dayanışma Derneği'nde de seçim yapıldı ve camianın sevilen isimlerinden oluşan yönetim kuruluna yetki verildi. Altay Sosyal Dayanışma Derneği, diğer kulüplerde bir benzeri yokken vizyon sahibi, analitik düşünebilen değerli toplum önderleri tarafından kurulmuş ve bu vizyonla yaşamış bir dernektir. Bugüne kadar derneğe emek vermiş birçok kişi Altay Kulübü'ne de değerli katkılar sağlamıştır.

Kulüp yönetimlerinde yer almış tecrübe sahibi kişilerle harmanlanan genç yöneticilerin derneğin yeniden atılım yapmasını sağlayacaklarına inanıyorum. Son yıllarda yaşanılan irtifa kaybıyla, Altay'ın diğer organlarında olduğu gibi azalmaya yüz tutmuş heyecanın yeni sinerji ile tekrar Altay Spor Kulübü'ne değer katacağını garanti edebiliriz.
Bu şerefli görevi bizlere teslim eden bizden tecrübeli büyüklerimizin olgunluklarına, küçüklerimizin saygısına teşekkür ediyoruz. Bir reklam filminden kulaklarda kalan gibi, yakın zamanda bazı şeyler çok değişecek. Altay'ı seven tüm dostlarımızı bu şerefli görevi yerine getirirken yanımızda görmek en büyük dileğimizdir.