Altınordu evinde ağırladığı Kardemir Karabükspor'a yarım düzine gol attı. Sezonun ilk yarısında, deplasmanda Karabükspor ile 1-1 berabere kalmıştı. 19 maçta 17 mağlubiyet, 2 beraberlik alan bir takım karşısında bu sonuç Süper Lig için mücadele eden bir ekibe yakışmıyordu. Bu sefer anlaşılan rakibini çok ciddiye aldı, işi sıkı tuttu, sonunda da 6-0'lık bir skora imza atıldı.
Altınordu'nun en üstün tarafı, paslaşmalar ve araya atılan toplarla gole gidilmesi. Karabükspor'un en zayıf tarafı da, defansta araya atılan toplarda çok yetersiz kalınması. Karşılaşmada da bu iyi taraflar ve zafiyetler ön plana çıktı.

***

Mücadelenin başlarında her iki takım da çok koştu, çok çabaladı. Orta sahada çok top kaybı yapılsa da, ev sahibi Altınordu, kaleye daha yakın bir oyun sergiledi. 18. dakikada ara pası sonucu ilk gol geldi. Karabüklü oyuncular yavaş yavaş oyundan düşmeye başladılar. 23. dakikadaki golde Muhammet ceza alanında o kadar boş bırakıldı ki, gol adeta hediye edildi. Muhammet ayağına çok hâkim bir oyuncu. Süper Lig takımlarının mutlaka radarında olması gerekiyor.
Defansif hatalar ve buna kalecinin de eklenmesi ile goller arka arkaya geldi. İlk yarı 5 gol atan Altınordu, 2. yarıda biraz daha oyun kontrolünü eline aldı. Top dolaştırdı, hep garantili oyunu tercih etti. Bu sebepten, bu son 45 dakikada sadece 1 gol atıldı.

***

Karabük, neredeyse hiç gol pozisyonuna giremedi. Çok sık yanlış pas tercihleri yapıldı ya da pas vermekte geç kalındı.
İlginç bir şey de, Şeytanlar ataklarda hep sağ tarafı tercih etti. Sol taraf sanki hiç yoktu. Gollerin çoğu bu taraftan yapılan ataklardan geldi. Kalanları ise cepheden...
Altınordu, hazırlık maçında bile bulamayacağı rahatlıkla oynadı, hiç umulmayacak kadar goller attı.
Kaleci Erce kendisinden alışık olmadığımız bir hareket yaptı. Ceza alanını dışına çıkıp, topu taca vurdu. Bu tür topları her zaman pas olarak değerlendirirdi. Taca atmadan önce hiç düşünmedi bile.

Balıkesir düşüşte
 
Balıkesirspor Baltok, Süper Lig'den uzaklaşıyor. Osmanlıspor, zorlu bir deplasmandı. 1 puan almak da başarı sayılırdı. Ancak olmadı ve 1-0 yenildi lakin galip de gelebilecek bir mücadele sergiledi.
Kaleden uzak, gol atmaktan çok, yememeye odaklı iki takım vardı sahada. Sık sık top kayıpları oldu. Balıkesir, kalecisinden başlayarak topu hep pasla ileriye taşımak istedi. Genelde başarılı olsa da 42. dakikada az kalsın gol yiyorlardı. Tam saha pres uygulayan Osmanlıspor, kaleci Atilla'yı gelişigüzel vurdurmak zorunda bıraktı. Top kısa düştü ve rakibinde kaldı. Değerlendiremediler.

***

24. dakikada Cumali şut çekti direkten döndü. 39. dakikada ise Osmanlı adına ilk şut Hasan'dan geldi. Atilla sektirince, Sinan tamamladı, gol oldu. Pozisyonun mumla arandığı bu maçta, atılan gol çok şey ifade ediyordu.
İkinci yarıya Balıkesirspor hızlı bir giriş yaptı. Rakip kalede çoğalsa da, istediği golü bulamadı. İlginçti, bu yarıda da en tehlikeli ataklar, şutlarla geldi. Nizamettin vurdu, Karcemarskas sektirdi, Foxi tamamladı ama aut. Ayuk vurdu, Atilla yatarak hamle yaptı, Todorovic tamamlamak istedi ama topa vuramadı.
Organize ataktır, karamboldür hiç göremedik. Maç 1-0'lık Osmanlıspor galibiyeti ile sona erdi.
Geçen hafta Doğa ortalarıyla öne çıkmıştı. Bu karşılaşmanın başlarında kendini gösterse de, devamı gelmedi.

***

Mücadele dışında öne çıkan bazı durumlar vardı.
İki takım arkadaşı, Glumac ile Doğa, aynı topa müdahale etmek isterlerken çarpıştılar. Glumac'ın burnu kanadı.
Hakem tacı Balıkesirspor'a verdi. Osmanlıspor teknik direktörü Osman Özköylü yoğun itirazlarda bulundu. Hakemin tacı yanlış takıma verdiğini iddia ediyordu. Bir taç için bu kadar itiraza şaşırdım doğrusu. Pozisyonun içinde olan Sedat, topun kendisinden çıktığını söyleyip, hakemin kararını değiştirmesini sağladı. Hakem de Sedat'a teşekkür etti.
Uzatma dakikalarında, zaman geçiren Osmanlıspor oyuncusu Sinan'a hakem sarı kart gösterdi. Bu kural dışı zaman geçirmeyi uzatmalara da eklenmesini beklerdim. Hakem tam zamanında bitirdi, geçirilen zaman Osmanlıspor'un yanına kar kaldı. Gerçi 30 saniye, yetmedi 1 dakika da eklense, hiçbir şey değişmeyecekti.