Altınordu, Hatay deplasmanından sadece 1 puan çıkarabildi ve üst sıralarla olan fark yavaş yavaş açılmaya devam etti.

Rüzgarlı bir gündü ve Hatayspor oyuna rüzgarı arkasına alarak başladı. Altınordu yıllardır alıştığımız şekilde, pas yaparak çıkmaya çalıştı, gole, gollere ulaşmak istedi. Hatayspor da bu sistemi iyi biliyordu. Diğer takımlar gibi onlar da tam saha pres yaptılar, rakiplerinin pas yollarını tıkamaya çalıştılar. Bunun yanında da her topa sert girdiler, futbol kuralları dışına çıkmadan mümkün olduğunca temaslı oynadılar. Altınordulu oyuncular hep yerde kaldı, Hataylı oyuncular ise ayakta dimdik. Arada büyük bir fiziksel güç farkı vardı.
Sadece fiziksel olarak değil, hem deneyim hem de kadro değeri olarak da ev sahibi takım üstündü. Hatta ilk 11 olarak Hatayspor 2 katına yakın daha değerli idi.

***

Altınordu'nun sağ tarafı tamamen çöktü. Özellikle hızlı ve güçlü oyuncu Caner orayı delik deşik etti, birçok pozisyon yarattı.  Defansın diğer tarafları da pek iyi durumda sayılmazdı. Kalelerinde çok gol tehlikesi yaşadılar. Rakip oyuncular biraz becerikli olsalar daha ilk yarıda fark olurdu. Sadece 16. dakikada ceza alanı içerisinde çok rahat yaptırılan paslar sonrası, Selim'le Hatayspor golü bulabildi.
Hücum anlamında da çok kötüydüler. İlk tehlikeli atağı 20. dakikada geldi. 42'de ise Serdar'ın kaleci ile karşı karşıya kalıp, sonuç alamaması dışında ceza alanı yakınına bile top taşımakta oldukça zorlandılar.

***

İkinci yarı Altınordu biraz değişmişti. Rüzgar onlardan yanaydı. Hataylı oyuncular da biraz yorulmuş olsa gerek, ilk yarıdaki kadar sertlik yapamadılar. 5 dakika boyunca tek kale oynadı kırmızı lacivertliler. Sonrasında da yüklendiler ama kalelerinde de tehlikeler yaşadılar.
Beklenen gol için bir rüzgar daha gerekliymiş. 76. dakikada oyuna giren Kemal Rüzgar, 5 dakika sonra beraberlik golünü attı. Sonrasında her iki takım da gol aramaya devam etti. Duraklama dakikalarının bitmesine saniyeler kala Hatay golle burun buruna geldi. Ceza alanı içerisinde çekilen şutu Erce ayaklarıyla çıkardı.

***

Maçın ilginç anı ise Sefa'nın hakem sahada değilken serbest vuruşu kullanması idi. Mert Güzenge spreyini değiştirmeye gittiği sırada, Sefa da ne kadar oyuna konsantre olmuşsa artık, hakemin varlığından ve düdüğünden bihaber, oyunu başlatıverdi. Sonu sarı kart oldu.

Denizlispor 3 puanı rahat aldı

Denizlispor, Elazığspor karşısında güzel bir oyun sergiledi, 3 golle 3 puanı aldı. Güzel oynadı desem de bunda en büyük katkıyı rakibi yaptı. Sahada pek varlık gösteremediler. Bir tek Bagayoko vardı, tek başına Denizlispor defansına çok zor anlar yaşattı zaman zaman. Diğerleri ise vasatın bile altındaydı.

***

Oyuna Denizli etkili başladı. Sağlı sollu ataklarla gol aradı. Elazığspor ilk 20 dakikada ileriye çıkmakta zorlandı. Sonrasında dengeyi kurmuş gibi görülse de, kontrol yine yeşil siyahlılardaydı.
Horozlar neredeyse orta rekoru kırdı. Sanki önceden anlaşılmış gibi ortaların hemen hemen hepsi arka direğe yapıldı ve hemen hemen hepsine de Denizlili oyuncular vurdu. Ancak kafa vuruşları çok kötü olunca gol gelmedi.
Elazığspor da Bagayoko ile gol pozisyonları buldu. Bunlardan birinde Taha topu almak için hamle yaptı ama vuramadı. Son adamdı ve Bagayoko'yu kalecisiyle karşı karşıya bıraktı. Uzaktan şut çekmeyi yeğleyince, kaleci Stachowiak gole izin vermedi. İlk yarı, bunca pozisyona rağmen gol çıkmadı.

***

İkinci yarıda Denizli'nin tehlikeleri ortalarla gelmişti, golü de orta ile buldu. Yine arka direğe orta yapıldı, defans oyuncusu Alperen kafayı vurdu, golü attı.
63. dakikada Elazığspor 2 kere gole çok yaklaştı, ikisinde de Stachowiak devreye girdi, beraberlik golüne izin vermedi.
İkinci gol de orta ile geldi. Bu gol sahanın en kısa oyunculardan biri olan Ziya Alkurt'un kafasındandı.
Son dakikalarda da Burak'ın gayreti 3. golü getirdi. Çizgiye inip pas vermek isterken kaleci müdahale etti. Direkten dönen top Fenerbahçe görmüş Recep Niyaz'ın önüne geldi, gol de geldi.

***

Elazığspor'un hava toplarında bu kadar kötü olması nasıl açıklanabilir bilemiyorum. Amatör takımdan bile bu kadarını beklemezdim.
Karşılaşmada dikkat çekici unsurlardan bahsedeyim biraz da.
Forvet Mehmet Akyüz, hücum esnasında arkadaşları topu kaybedince deparla geriye koştu ve topun önüne geçip, hızlı hücumu engelledi. Oysa topa ondan daha yakın oyuncular vardı. Takdirlik bir davranış.
60. dakikada ikili mücadelede Elazığ'dan Adem sakatlandı ve yanındaki topa müdahale edemedi. Kendini yere bıraktı. Denizlili oyuncular devam etti ve defansı eksik yakaladı. Mehmet'in vuruşu direkten döndü, kale önünden geçip diğer taraftan auta çıktı. Centilmenliğe uygun hareket etmediklerini düşünen Elazığlı oyuncular Denizlili oyuncuların üzerine yürüdü. Tartışma başladı. İki 42 numaralı oyuncu sarı kartı gördü.
En önemli konuyu en en sona bıraktım. Daha yeni çimlendirilmiş saha, toz toprak içindeydi. Çimlendirildikten sonra bir süre bekletilmesi gerekiyormuş ama buna uyulmamış. Bu yüzden stadın zemini yer yer topraktı ve oyuncular her bastığında toz çıkıyordu.

Akhisar tatildeydi

Akhisarspor geçtiğimiz hafta Galatasaray karşısında ne yapılması gerekiyorsa yapmış, sahadan farklı bir galibiyetle ayrılmıştı. Alanyaspor deplasmanında ise sahada yoktu. Sanırım tatillerini uzatmışlardı. 2-3 pas yaptıktan sonra topu ya rakibe kaptırdılar ya da hatalı pas yaptılar. Bu hatalarda başı Regattin ve Güray çekti. İleri ikili Seleznyov ve Manu ile top bir türlü buluşturulamadı. İlk tehlikeli atağı ancak 65. dakikada yapabildi. Onda da Manu, ceza alanı içerisinde topa çok kötü vurdu.
Alanyaspor için de iyi diyemeyiz. Kötünün iyisi. Böyle olunca seyir zevki çok düşük bir karşılaşma izledik. Pozisyon yok denecek kadar azdı ve maç orta sahada, kaleden uzak oynandı. Farkı yaratan isim Efecan oldu. Varını yoğunu ortaya koydu, üstün gayretleri ile 2 gol attırdı, 1 tane de penaltı yaptırdı.

***

69. dakikada Alanyaspor yenen kırmızı kartla 1 kişi eksik kaldı. Bu sayede Akhisar top oynamaya ve gol atmak için yüklenmeye başladı. Tersi oldu ve fark 2'ye çıktı. En azından 1 gol deyip, yüklenmeye devam etti. O golü de Seleznyov ile buldu, puan getirecek gol gelmeyince, sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.
Kaleci Fatih, penaltı kurtarışlarına bu maçta da devam etti. Akhisarspor için günün tek olumlu tarafı bu idi.