Herkesin Süper Lig'e çıkma hayali kurduğu ama sadece 1 kişinin, başkan Mehmet Seyit Özkan'ın erken bulduğu takım Altınordu sezona deplasman galibiyetiyle başladı. Bu galibiyet büyük ümitlere kapıyı açtı ancak ardından oynanan 3 maçta sadece 1 puan çıkarılması, düş kırıklığına yarattı.

İlginç bir şekilde üst üste 3 galibiyet alındı. İlginçlik bu kadarla kalmadı. Arka arkaya 7 hafta boyunca galibiyet yüzü göremedi lacivert kırmızılılar. Galip gelinememesine rağmen 8. haftada alınan beraberlik, sezon genelinde yükselebileceği en üst seviyeye, 3. sıraya çıkardı. Geçen seneki gibi bu sene de anlaşıldı ki, bu takımın ne zaman ne yapacağı belli değildi. Gerçi 1. Lig'in en belirgin karakteristik özelliği de buydu. Bir çok takım sürekli beklenmedik skorlarla sahadan ayrılıyor, ezelden beri...
Sezon ortasına gelindiğinde 12. sıradaydı ama 6. sıradaki takımla arasında sadece 4 puan fark vardı. Bu da gösteriyordu ki kıran kırana bir mücadele vardı.
1 aya yaklaşan sezon arasında bir kaç oyuncu transfer edildi. Bu oyuncularla başlanan sezonun ikinci yarısında 4 maçlık bir galibiyet serisi yakalandı. Beraberlik, galibiyet ve mağlubiyet derken, yine 4 maçlık galibiyet serisi yakalandı. Bu sayede 4. sıraya kadar çıkıldı. Hedef ilk 2'ye çevrildi ama sanırım takım göze geldi. Vites arttırması gerekirken, tersi oldu. Son haftaya kadar geçen 5 haftalık süreçte, sadece 4 puan alınabildi.
Altınordu, son hafta sahasında BB Erzurumspor'u ağırladı. Galibiyet halinde play offlara katılabilecekti. Yenilmedi ama yenemedi de ve bu yüzden 3'lü averajla 7. sırada ligi sonlandırdı. Yenip, play off dışına itemediği o BB Erzurumspor, bir sürprize imza attı ve Süper Lig biletini alan son takım oldu.

Türkiye Kupası

Türkiye Kupası'na 3. Tur'dan itibaren dâhil oldu. Sultanbeyli Belediyespor'u yendi ama sonraki turda Kars 36 Spor'a yenilerek elendi.

Lig istatistiği

En farklı galibiyet: Samsunspor (4-1), Gaziantepspor - Rizespor - Manisaspor (3-0)
En farklı mağlubiyet: Boluspor (5-1)
Kadroya en çok alınan oyuncu: Murat Uçar - Mirkan Aydın (33)
En çok maçta görev yapan oyuncu: Murat Uçar - Mirkan Aydın (33)
Dakika olarak en çok formasını terleten oyuncu: Yusuf Acer (2784 dk.)
En çok gol atan oyuncu: Kerem Avcı (16)
En çok asist yapan oyuncu: Barış Alıcı (10)
En çok sarı kart gören oyuncu: Murat Uçar - Recep Yemişçi - Deniz Vural (8)
En çok çift sarı kart gören oyuncu: Musa Caner Aktaş (1)
En çok kırmızı kart gören oyuncu: Erdoğan Yeşilyurt - Uğur Kuru (1)

Balıkesirspor için nötr sezon

Balıkesirspor Baltok, heyecandan uzak bir sezon geçirdi. Ne Süper Lig için bir ümit verebildi ne de küme düşme korkusu yaşattı.
Lige evinde aldığı beraberlikle, 16. sırada başladı. Bu sezon boyunca göreceği en dip noktaydı. Sonrasında mağlup olsa da averaj farkıyla 1 sıra yukarıya çıkıverdi.
İlk galibiyet 3. haftada alındı. Üst üste 2 galibiyetle yukarıya tırmanmaya başladı. 3 haftada alınan 2 puan, puan tablosunda sendeletse de, 3 maçlık galibiyet serisiyle 5. sıraya tırmanıldı ve tekrardan havaya girildi. Bu konuma daha 3 kere yükselecekti ve daha da yukarısını görmek nasip olmayacaktı.
İnişli çıkışlı grafikler Balıkesirspor'u bir play off içine sokuyor, bir hemen altına indiriyordu.
İlk yarının son haftasında Manisaspor'a kaybedilen karşılaşma, teknik direktör Can Cangök'ün sonunu hazırladı. Uzun sezon arasında takımın başına Giray Bulak getirildi.
Sezonun 2. yarısına 2 galibiyetle giriş yaptı. Ama 20. hafta ve sonrası kötü günler bekliyordu. İlk 6 dışına çıktı hem de bir daha girmemek üzere. Üst üste 4 hafta galibiyete hasret kaldı. Bu süreçte sadece 1 puan alındı.
Bir kez daha inişli çıkışlı bir grafik başladı. Bir kazanıyor bir kaybediyor, 8 ile 11. basamaklar arasında zikzak çiziyordu. Yavaş yavaş ümitler tükendi. Sezonu da 52 puanla 8. sırada bitirdi.

Türkiye Kupası

Türkiye Kupası'nda ilk maçında, 3. Tur'da Kars 36 Spor'a penaltılarda boyun eğdi, serüven çok çok kısa sürdü.

Lig istatistiği

En farklı galibiyet: Adanaspor - Manisaspor (4-1)
En farklı mağlubiyet: İstanbulspor (4-1), Rizespor (3-0)
Kadroya en çok alınan oyuncu: Bülent Cevahir - Furkan Çil - Andrija Vukovic - Mehmet Boztepe - Muhammed Ali Doğan - Atilla Özmen - Doğa İşeri (34)
En çok maçta görev yapan oyuncu: Bülent Cevahir (34)
Dakika olarak en çok formasını terleten oyuncu: Bülent Cevahir (3043 dk.)
En çok gol atan oyuncu: Abdülkadir Özgen (14)
En çok asist yapan oyuncu: Nizamettin Çalışkan (7)
En çok sarı kart gören oyuncu: Cumali Bişi (7)
En çok çift sarı kart gören oyuncu: Nizamettin Çalışkan - Uğur Aygören (1)
En çok kırmızı kart gören oyuncu: Steve Beleck (1)

Göztepe'de ayrılık yine çok

Göztepe, teknik direktöründen sonra 5 oyuncuyla da yollarını ayırdı. Bu oyuncular maddi olarak kendilerine sunulan teklifi kabul etmemişler.
Süper Lig'e çıktıklarının ilk senesinde birçok oyuncu transfer etmişti. Bu kadar çok yeni oyuncuyla, üst sıralara oynamak neredeyse imkânsız bir şeydi ama Göztepe bunu başardı. Önümüzdeki sezon şampiyonluğa oynayacak bir kadro oluşturma hedefi olduğunu sanmıyorum taze teknik direktör Bayram Bektaş'ın. Avrupa Kupalarına katılacak yerde ligi bitirmesi yeterli olacaktır. Ancak bunu başarmak için kadroda fazla oynama yapmamak lazım. Gönderilen oyuncular Selçuk Şahin, Sabri Sarıoğlu, Günay Güvenç, Tanju Kayhan ve Leo Schwechlen üst düzey oynamasalar da, takıma oldukça katkı sağladılar. Yerlerine daha iyi oyuncu alınabilecek mi? Ya da alınan oyuncular takıma uyum sağlayabilecekler mi? Zaman gösterecek.
Hedefi daha çok alınacak yeni oyuncular belirleyecek gibi.


Bu ne nazarmış böyle

Basketbol Süper Ligi Final Serisi'nin 3. maçı nefesleri kesti. Karşılaşmanın son dakikalarında Bobby Dixon üçlükler atmaya başlayınca sunucu başladı övmelere. Ve dedi ki:
'Kızdıysa bilin ki rakipleri için sorun var.'
Bu lafın ardından Bobby Dixon üçlük kaçırdı. Rakibi ataktayken faul yapıp, kolay sayı bulmalarına neden oldu. Hücum ederken yine üçlük kaçırdı ve yine faul yaptı. Hocası oyundan alacakken oynamak istediğini söylemiş ve oyunda kalmıştı.
Maçın bitmesine 15 saniye kalmıştı. Skor eşitti ve top Fenerbahçe'ye geçmişti. Topu oyuna sokar sokmaz Dixon hücum faulü yaptı ve 5 faulle oyun dışı kaldı. Buradan Tofaş 3 sayı buldu ve maçı kazanan taraf oldu. Öyle bir nazar değdirdiler ki, Dixon maçı yaptığı üst üste hatalarla Tofaş'a hediye etti.