Altınordu, ilk 6 içine girmeyi başardıktan sonra, gözünü ilk 2 sıraya dikmişti. Deplasmanda da son 4 haftadır kaybetmiyordu. Eskişehirspor ise rakiplerinin puan kazanmasıyla küme düşme hattıyla arasında 1 puan fark kalmıştı. Dolayısı ile her iki takımın da 3 puana ihtiyacı vardı.
İhtiyaçlar sayesinde seyir zevki yüksek ve bol gollü bir mücadele izledik Eskişehir'de. İki takım da defans yapmaktan çok, gol atmayı düşündükleri mücadele, 6 gole sahne oldu.

Maç, penaltı ile başladı ve Altınordu daha ilk dakikalarda öne geçti.
Golden 3 dakika sonra ise ceza alanında bu sefer Semih yerdeydi ve hakem buna da penaltı verdi. Berkay, topu kapmak için mücadele ederken ayağını uzatmak istedi ama uzatamadı, Semih de klasik Türk usulü kendini yere bıraktı. Fizik kurallarına aykırı düşüşüne rağmen hakem beyaz noktayı gösterdi. Tribünde 8 binin üzerinde seyirci var ve yoğun bir destek veriyorlardı takımlarına. Onların da etkisiyle hakem, 'Aleyhlerine penaltı verdim, buna da vermezsem çok kötü şeyler olabilir' düşüncesine kapıldı, düdüğü çalıverdi. Neyse ki adalet tecelli etti de Erce gole izin vermedi.

Altınordu 5 dakika kadar daha istediği oyunu oynadı fakat sonrasında Eskişehir sazı iyice eline aldı, kaleye rahat gitti, arka arkaya pozisyonlar yakaladı. Maç tek kale oynanmaya başladı. Ama konuk takım da hızlı hücumlarla pozisyon bulmayı başarabildi. Kolayca verilmesi gereken son paslar yerini bulsa, fark 3'e çıkabilirdi.
Altınordu iyice geriye çekildi. Sağ ve sol bekler içeriye kaydı, kanatlar tamamen rakibe teslim edildi. Gol geliyorum dedi ve geldi. Defans yapmasına rağmen Dorukhan orta sahanın taca yakın kısmında topla buluştu, hiç bir engelle karşılaşmadan ceza alanına girdi, pasını Semih'e vererek, beraberliği getirdi.
İlk yarı bitene kadar bu oyun sistemi devam etti. Bu yarının yıldızı yaptığı başarılı kurtarışlarla Erce oldu.
İkinci yarıda da değişiklik yoktu. Altınordu defans, Eskişehir hücum... Kırmızı lacivertliler alışık olduğumuz paslaşmaları yapamadı, hemen baskı yedi, çalım atmak istediler ve sonra kaptırdılar, topa sahip olamadılar. Ama yine de bir hızlı hücumla gol bulmayı başardılar. Üstünlük kısa sürdü, Semih'in ceza alanı dışından güzel vuruşuyla oyuna yeniden denge geldi.

Altınordu tam saha prese dönüverdi. Bu rakibinin üstünlüğünü azalttı. Eskişehir'in yıllardır en zayıf tarafı defans. Oraya yapılan baskı, güçlerini iyice düşürüyor. Öyle de oldu, bir kez daha öne geçti Altınordu. Golü atan Deniz Vural, kenara koştu, sırtını dönüp ismini gösterdi ama Altınordulu oyuncular buna engel olmaya çalıştı, taraftarı kızdırmamak için. Deniz, bir zamanlar Eskişehir forması da giymiş, tutunamamış, sonrasında A2 takımına gönderilmişti. Ardından da başka takımlara transfer olmuştu. Yaptığı hareketlerin sebebi bu idi.
Eskişehirli oyuncuların sinirleri gerildikçe gerildi, futbol dışı hareketler yapmaya başladı. Bu da Altınordu'nun işine yaradı bir bakıma, 4. golü de bulup, iyice rahatladı.
4-2'lik galibiyetin ardından Altınordu puanını 45'e çıkardı ve 4. sıraya yükseldi.

Akhisar Fırtına'ya takıldı

Teleset Mobilya Akhisarspor, deplasmanda 6-1 yendiği Trabzonspor'a sahasında 3-1 yenildi.
Mücadele gücü yüksek ama pozisyonu kısır bir maç oldu. Her iki takım da önce defans güvenliğine önem verdi. Gol yememek ön plandaydı. Böyle olunca kaleden uzak, orta saha mücadelesi şeklinde geçti karşılaşma.
Trabzonspor, son haftaların yıldızı Seleznyov'u adeta sahadan sildi, fakat Akhisarspor Burak'ı tutmakta pek başarılı olamadı. Yeşil siyahlılar oyuna da ağırlığını koyamadı, saha avantajını kullanamadı.
Olcan'ın 70. dakikada girmesiyle, biraz hareketlilik geldi. Beni 'baştan girseydi daha iyi olur muydu acaba?' diye de düşündürttü.
Mustafa Yumlu hakem ile çok oynuyor, çok itirazlarda bulunuyor. Bunu yaparken de çok abartıyor. Bir pozisyonda top taca çıktı, Mustafa yardımcı hakeme itiraz ederken, Trabzonsporlu oyuncular oyunu hemen başlattı. Mustafa'nın yerine geçmemiş olması, gole sebebiyet verebilirdi.
Avrupa Kupası'na katılmaya hak kazanabilmek için bu maçın önemi büyüktü. Akhisar kazansa umutlar yeşerecekti. Kazanamayınca, işini zora soktu. Kupa ile arasında 8 puan ve 5 takım var. Gerçi Türkiye Kupası'nda da bir şansı daha var ama o da en az lig sıralaması kadar zor.