Saçı sakalına karışmış yaşlı adam, lokantada yan masasında oturan adamdan (Metin) bir sigara istiyor.
Adam çıkarıp sigarayı veriyor.
Yaşlı adam sigarayı alıp iç cebine koyuyor. 
Sonra da soruyor adama; 'Aşık mısın?'
'Değilim dayı' diye cevap veriyor adam.
'Ol!' diyor yaşlı adam.


İncir Reçeli 2

Bazı filmler size hayatın kapısını aralar. Tek bir sahne de bile, farklı bir hayatla, farklı bir hikaye ile buluşursunuz.
Öylesine zengindir; sözü, duygusu, şarkısı vardır... Tıpkı hayat gibi!
İncir Reçeli 2'de de insana, hayata, yaşanmışlıklara ait çok özel duygularla buluşuyorsunuz! Birçok hayatın kapısını aralıyorsunuz.
Metin, sevdiği kadını kaybettikten sonra hayattan kopmuş bir insan.
Belli akşamlar gitarı ile şarkı söylediği bardan zar zor evine dönüp kendini yatağa atan, sonra programı olduğunda tekrar orada şarkı söyleyip sonra yine evine dönen, böyle bir çemberin içinde, geçmiş anılar, fotoğraflarla geçmişte yaşayan, yanında sevdiği kadın olmadan hayata devam etmekte ve bugünü yaşamakta zorlanan bir adam.
Gizem, cesur, gözü pek, çok kendine has bir kız. Çok güzel bir dövme dükkanı var ve orada her yaşta, tipte insana dövmeler yapıyor.
Dükkanına adım atan her müşterisine sorduğu ilk şey 'Hikayeniz ne?' oluyor; çünkü sadece bir hikayesi olan insanların öykülerini dövmeleri ile işleyerek onlara hayat veriyor Gizem.
Gizem'in gündüz dövme dükkanında çalıştıktan sonra akşamları da Metin'in sahne aldığı barda çalışmaya başlaması ile de Gizem ile Metin'in yolları kesişiyor.
Gizem ile Metin'in sadece yolları değil, yürekleri de kesişiyor.
Gizem'in de Metin'e benzer bir aşk hikayesi var ve Gizem, Metin'in yaralı yüreğini, yine kendi yaralı yüreği ile sarmaya hazır. 
Filmde birkaç yerde söylediğini yapmaya cesareti ve gücü var Gizem'in: 'Yolu uzun süre aşka düşmemiş bir adama denk gelirse yüreğiniz; çalkalayın, zira dibine çökmüş olabilir seven yanları.'
Peki ya Metin?
Metin de geçmişi en anlamlı, doğal ve onurlu bir şekilde geçmişte bırakıp, yeni bir aşka nefes verebilecek mi? Dünden bugüne geçebilecek mi?
Gizem Metin'i sarsacak ve soracak, 'En son ne zaman bir kadının gülüşünden uzanıp yüreğine dokundun?'

Hikayeniz nedir?

Gizem'in dövme dükkanı birçok insanın aşkları, sevgileri, hayatları, duyguları ile dopdolu. Orada dövme yaptırmaya gelen çok enteresan, farklı kişiler ve öyküleri var.
Hepsi aklınızda ve kalbinizde ayrı bir yer ediniyor.
Mesela çok hoş bir kız giriyor dükkana. Çok üzgün... Onun hüzünlü hikayesi de kolundaki 'Can' yazılı dövmede.
Gizem anlıyor hemen olayı ve yaratıcı ve ilham verici çözümünü hemen kızın koluna işleyiveriyor: 'I Can' (İngilizce 'Yapabilirim')!


İzin verirseniz hayat sizi şaşırtır ve buluşturur

Sizden bir şeyler aldığını düşündüğünüz hayat, izin verirseniz, sizi şaşırtıp, inanılmaz buluşmalara da kucak açar.
İnsanların birbirleri ile buluşması için yıllarca beklemeniz de gerekebilir; çünkü benzer bir olay yaşamak gerekir bazen birbirinizi anlayabilmeniz için. 
Öyle ki tam sevdiğinizi anladığınızda çok geç kalmış da olabilirsiniz, İncir Reçeli 2'de dile geldiği gibi; çünkü 'hayat bazen özür dileyecek 5 saniyeyi çok görür size!'
'Bir hikayeniz var mı?'
Bir hikayeniz var mı?
O zaman İncir Reçeli 2 sizi bekliyor!
Davetlisiniz...