CHP İzmir Teşkilatı'nın 1 kasım seçimleri için kadın ve gençlik kolları, milletvekilleri ve gönüllülerle alanlara ineceğini belirten CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter,  'Gavur İzmir diyen AKP eski başbakanı İzmir'e değil Binali Yıldırım'ı Bakanlar Kurulu'nu da gönderse oy düşüşleri devam edecek. Bir şey değişmeyecektir' dedi.

7 Haziran seçimlerinde İzmir'de yüzde 45 oy alan ve meclise 12 milletvekili gönderen CHP, 1 Kasım'da seçmenle 'birebir ve yüz yüze temas kurarak' projelerini anlatacak. CHP İzmir Teşkilatı'nın kadın ve gençlik kolları, milletvekilleri ve gönüllülerle alanlara ineceğini belirten CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter,  'Gavur İzmir diyen AKP eski başbakanı İzmir'e değil Binali Yıldırım'ı Bakanlar Kurulu'nu da gönderse oy düşüşleri devam edecektir. Biz de AKP'yi sandıkta tutup milletvekili çıkarmaması için seçmenle birebir ve yüz yüze temas kurup CHP'yi anlatacağız' dedi.

CHP İl Başkanı Bedri Serter, Gazetemiz Haber Ekspres'e  gündem ve yaklaşan 1 Kasım seçimleri ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

CHP'nin İzmir'de 1 Kasım seçiminde belirlediği stratejiyi açıklar mısınız?

Biz seçim stratejimizi ilçe, mahalle ve ev olarak yaptık. İl örgütümüz ve bütün ilçe, kadın, gençlik örgütlerimiz ve gönüllü ordumuzla beraber kapı kapı dolaşarak CHP'nin daha iyi anlaşılması, Türkiye için öngördüğü projelerini seçmenle birebir ve yüz yüze temas kurarak anlatacağız. Milletvekillerimiz ve il yönetim kurulu üyelerimizde teşkilatımızın yetişemedikleri noktalarda yardımcı olacaklar ve onlarda mahalle ve ev odaklı çalışacaklar. Özellikle Bornova, Konak, Buca, Karşıyaka, Bayraklı, Karabağlar, Çiğli vb. büyük ilçelerimizde 7 Haziran'da daha az oy aldığımız mahallelerde birebir ve yüz yüze temas kurarak CHP'yi anlatacağız. CHP'yi seçmene daha iyi anlatabilmek ve onlara ulaşabilmek için özellikle bu yolu belirledik.

İzmir'den Binali Yıldırım'ın aday olması CHP'yi nasıl etkiler? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Ben geçenlerde de bu konuyla ilgili bir mesaj vermiştim. Özgürlüklerine, yaşam biçimlerine ve hayat felsefelerine çok düşkün olan İzmirliler için Binali Yıldırım Bakanlar Kurulu'yla da gelse bir şey değişmeyecektir. İzmirliler, Atatürk ilkeleri ve Cumhuriyet ilkelerine çok sadıktır. AKP'nin 13 yıldır İzmir'e yaptıkları ve İzmir'i ne gözle gördüğü ortadadır. Eski Başbakanları 'Gavur İzmir' tabirini bile kullanmıştır. İzmir, onların tabiriyle gavurdur. Biz Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine bağlı özgür insanlarız. Biz CHP olarak İzmir halkıyla zaten özdeşleştik. Bütün il örgütümüz, belediyelerimiz ve örgütümüzün bütün kademeleriyle İzmirliler, 7 Haziran seçimlerinde 11 puan düşürdüğü AKP'yi bu seçimlerde de sandıkta tutacak ve çıkartmayacaktır. Değil Binali Yıldırım Bakanlar Kurulu bile gelse bu değişmeyecektir.

Burası yabancı bir ülkenin şehri değil

Binali Yıldırım, İzmir'e geldiğinde havaalanında yaptığı konuşmada İzmir'e yatırımlarının devam edeceğini söyledi. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?

AKP, 13 yıldır İzmir'e 2 katrilyon destek verdik diyor. İzmir Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde olan bir il değil mi? Yürekleri yetiyorsa bana Ankara ve İstanbul'a yaptıkları yatırımları da deklare etsinler. İzmir'e 5-10 veriyoruz ama karşılığında 1 bile alamıyoruz diyorlar ne yani hibe mi yapıyorlar? Burası da Türkiye Cumhuriyeti'nin illerinden biridir. Hükümet kim olursa olsun, İzmir'e ve diğer illere de hiçbir ayrım gözetmeden hem destek vermek hem de yatırım yapmak mecburiyetindedir. Burası yabancı bir ülkenin şehri değildir. İzmir, Kurtuluş Savaşı'nın kazanıldığı, 9 Eylül'ün yaşandığı şehirdir. Bu nedenle de unvanı her ne olursa olsun herkes buna göre konuşmak mecburiyetindedir.

Seçime giren partiler ve diğer kuruluşlar, AKP'yi 7 Haziran seçimlerinde dini siyasete alet ettiği yönünde eleştirilerde bulundu. 1 Kasım seçimine hazırlanan ülkemizde Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu'nun Kurban Bayramı Arifesinde caminin içinde konuşma yapması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu konuda konuşmak istemiyorum. Onlar kendi içlerinde hesaplarını görsünler. Zaten belediye başkanı muhatabım değildir ve o konulara girmiyorum.

CHP İzmir İl Teşkilatı olarak seçim çalışmalarına geçtiğimiz hafta başladınız. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

Evet, geçtiğimiz hafta başladık. Bayramda ben de dâhil olmak kaydıyla teşkilatımızın her üyesiyle İzmir'in her yerindeydik. Mahallelerde, kurban satış ve kesim yerlerinde, huzurevlerinde, sokakta kısacası İzmir'in her yerinde halkımızla iç içeydik. 1 Kasım seçimi için belirlediğimiz stratejimize uygun olarak birebir ve yüz yüze seçmenlerimizle diyalog kurduk ve CHP'yi anlattık.

CHP iktidara yürüyen tek partidir

CHP'nin 1 Kasım seçimi için İzmir'de belirlediği seçim bütçesi nedir?

CHP İzmir Teşkilatı olarak bütçeyle ilgili herhangi bir sorunumuz yoktur. Bizim teşkilatımızın ve gönüllülerimizin gönlü zengindir. Bizler kendimizi ifade edecek ve hayatımızı idame ettirecek kadar da ekonomik yapıya sahip insanlarız. Bu yüzden bizim tek derdimiz İzmir ve Türkiye genelinde CHP'yi iktidara taşımaktır. Bunu başarmak içinde mücadelemizi sürdüreceğiz.

Başta İzmir olmak üzere Türkiye genelinde seçim tahmininizi alabilir miyiz?

Biz 1 Kasım seçimlerinde İzmir özelinde ve tüm Türkiye'de oylarımızı kat ve kat arttıracağız. Türkiye'nin yaşayacağı bu seçimde CHP iktidara yürüyen tek partidir. Bu seçimlerde hekesi çok ciddi sürprizler bekliyor. Hepimiz sürprizleri sandıklar açıldığında göreceğiz.

İzmirli seçmene çağrınızı alabilir miyiz?

Başta İzmir olmak üzere Türkiye genelinde seçmenlerin bize gösterdikleri ilgi, alaka ve teveccühe çok teşekkür ediyorum. Bizleri çok yakından takip ediyorlar. Söylediğimiz her sözün seçmenler için çok önemli olduğunu ve CHP olarak da bu sözlerin arkasında durmak mecburiyetinde olduğumuzu biliyoruz. 1 Kasım seçimlerinde de seçmenlerin her zaman yanımızda ve destekçimiz olduğunu bilincindeyiz. Seçmenlerin sandıklardan CHP'yi iktidar olarak çıkaracaklarına inanıyoruz. Desteklerinden dolayı hepsine saygı ve sevgilerimi iletiyor ve çok teşekkür ediyorum.