Balıkesirspor Baltok, ilk 6'ya yaklaşmak için büyük bir fırsat yakalamıştı. Bu fırsatı değerlendirmek için, küme düşme hattından uzaklaşmak isteyen Giresunspor deplasmanında sahaya çıktı.
Akşamüstü maçı idi. Güneş artık son demlerini yaşıyordu, ufukta kaybolmasına az kalmıştı. Yere yakın açıdan aydınlattığı için sahanın yarısı güneş, yarısı da gölgeydi.  Güneş tam da Balıkesir'in koruduğu, deniz tarafındaki kalenin arkasındaydı. Bu da Giresunlu oyuncuların gözlerini aldığından, aleyhlerine oluyordu.
Karşılaşma durgun tempoda başladı. Ev sahibi takım tam saha pres yapmayı tercih etti, konuk takım da inatla paslaşarak çıkmak istedi. Yardımlaşmanın gecikmesi, kopuk oynamaları sayesinde ağır aksak da olsa Balıkesir her seferinde topla çıkmayı başardı.
14. dakikada Aykut bir gol hediye etti, Burak'ın önüne topu bıraktı. Burak boştaki Abdulkadir'e pas verdi. Biraz çaprazda olsa da kaleci ile karşı karşıyaydı. Çok kötü vurdu, top auta gitti.  İlginçtir, başka oyuncular da şaşılacak kadar kötü şutlar çektiler, Nizamettin gibi, Burak gibi...

46,47'nci dakika

İlk yarının sonuna 2 dakika eklendi. Tam olarak 45+1. dakikanın 47. saniyesinde, yani bitiş düdüğüne 13 saniye kala gol geldi. Bu ilk yarının son atağı olacaktı, gol oldu ve Balıkesir soyunma odasına mağlup gitti. İkinci yarı Giresunspor zamana oynadı. Zaten yavaş olan tempo iyice yavaşladı. Kendi yarı alanına çekilip kapandı. Balıkesir buna rağmen ceza alanına girmekte zorlandı, dolayısıyla da pozisyon bulmakta çok zorlandı.
Oyuncular da çok fazla faul yaptılar. Topa müdahale edemeyeceklerini anladıklarında, rakiplerine girmeyi tercih ettiler, bu da maçın çokça durmasına neden oldu.

Bunlara dikkat

Balıkesirli 2 oyuncunun dikkat etmesi ve yapmaması gereken bazı durumlar vardı. Cumali, ceza alanı içerisinde elini topla oynayan rakibi Muhammet Reis'in omuzuna attı. Gol pozisyonundaydı, atamadı ve yere düştü. Hakem devam ettirse de penaltı verebilirdi. Bu tür hareketlere çok penaltı verildi. Ellere dikkat....
Hakem baraj mesafesini ayarlarken, Nizamettin atışı kullandı, sarı kartı yedi. Bunun sarı kart olduğunu biliyordur, sanırım anlık dalgınlığına geldi. Ancak çok dikkatli olmalı, basit sarı kart görmemeli. Maç ev sahibi takımın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. Balıkesir, kaybettiği bu 3 puanla ilk 6 şansını mucizelere bıraktı. Hem rakibi çok, hem de puan farkı...