Bir tarafta 4 haftadır kazanamayan Balıkesirspor Baltok, diğer tarafta 5 haftadır yenilmeyen Samsunspor vardı. Balıkesirspor'un ev sahibi olması, galibiyet için oynaması anlamına geliyordu. Tam saha presle başladı. Samsunspor için alınacak 1 puan da kardı, bu sebepten rakibini kendi yarı alanı önünde karşılamayı tercih etti.
İlk tehlikeli atak Burak'la geldi. Orta sahadan çıkıp, rakip defans arkasına sarktı. Topu sürerken ayağından fazla açtı. Kaleci biraz önde dursa ve çıksa alabilirdi, kalesinde kalmayı yeğledi. Burak biraz çapraza gitti, golden uzaklaştı, pas vermek zorunda kaldı, arkadaşına ulaştıramadı.
15. dakikada Mahatma, sağdan çizgiye kadar indi. Arkadaşı kale içine koşmuştu. Ona pas vermek isterken kaleci araya girip, ayağıyla topu çıkardı. Oraya topu atmak zor olur. Birden dışarı ve Mahatma'ya doğru koşsa, daha etkili bir atak olurdu.
Balıkesirspor, hava toplarında çok açık veriyordu. Ahmet'in yaptığı ortada takım arkadaşı bomboştu. Kafa vurdu, aslında ona vurmak denmez, vursa gol olurdu, kalecinin kucağına geri pası gibi gitti.

Ceza alanı içerisinde Ahmet Burak topa sahip oldu ama birazcık ayağından açtı. Mehmet Boztepe hemen araya girdi, topu kontrolüne aldı ve kendini yere bırakıverdi. Penaltı almak istedi fakat altı pas çizgisi üzerinden gol atmayı düşünse, atabilirdi. Kahraman olmak istiyorsa, ayakta kalıp, gol atmalı. Yere düşüp, haksız yere penaltı almak, hiç hoş değil.
Samsunspor'un en net atağı 31. dakikada geldi. Ayite çok güzel bir ara pası verdi. Ufuk, Vukovic'le karşı karşıya kaldı. Kaleye vurdu ama Vukovic açıyı çok iyi kapatmıştı, gole engel oldu.

51. dakikada yine ev sahibi takım hava topunda tehlike yaşadı. Oğuz'un kullandığı köşe vuruşunda, Ufuk kalabalık içinde topa rahatça kafasını vurdu, auta attı.
59. dakikada bu sefer Balıkesirspor köşe vuruşu kullandı. Topa yine Samsunsporlu oyuncular vurdu. Göksu kafasını cepheye doğru vurmuştu. Cepheye doğru uzaklaştırmak büyük hatadır, taç çizgisine doğru uzaklaştırmak gerekir. Furkan Çil göğsüyle topu önüne aldı, yaklaşık 25 metreden şutunu çekti. Kaleci Furkan Köse ayakta kaldı ve direk dibine giden topu rahatça çıkarabileceğini düşündü. Oysa sürekli yağan bir yağmur vardı ve yerler ıslaktı. Kale yakınında yere çarpan top kayıp hızlanınca, Furkan Köse'yi gafil avladı. Ev sahibi takım bu beklenmedik golle öne geçti.
Güzel hareketleri nadiren gördüğümüz maçta, Mehmet Boztepe soldan orta yapacakmış gibi yapıp, topu dışarı çekti, döndü vurdu ama kaleci kurtardı. Bu tür hareketler futbolda şart. Antrenmanlarda çalışmak, maç içerisinde uygulamak gerekir. Bu o takım için büyük bir fark yaratır.
66. dakikada Burak orta sahada aldığı topla, sağdan arkaya sarktı. 2'ye 1 atağa kalkmıştı. Ceza alanı önünde topu Nizamettin'e aktarmak istedi. Aralarındaki mesafe çok fazlaydı. Hemen arkalarından gelen Samsunspor defansı yetişti, gol şansı yok oldu. Biraz daha sürse ve çizgiyle değil, biraz kaleye doğru gitse, pasını ceza alanı içerisinde atsa, defans yetişemezdi.

Maç içerisinde sık sık topa ıska geçen oyunculara şahit olduk. Bunun en büyük sebebi, saha zemininin çok kötü olması. Bundan en çok olumsuz etkilenen de ev sahibi takım Balıkesirspor. Nizamettin ve Cumali'nin ıskalarından sonra, defansta Oğuzhan'da topa vuramadı, Samsunspor bu sayede gole çok yaklaştı, atamadı.
80. dakikada Nizamettin'in serbest vuruşunda top barajdan döndü. Tekrar önünde kaldı. Yerden vurdu, golünü attı. Bu havalarda yerden bol şut çekmek gerekir ama nadir çekildi.
Balıkesirspor sonunda galibiyeti hatırladı, 2-0'lık sonuçla. Oyuncular ise soyunma odasına giderken çamur içindeydi. Çimde değil, sanki çamurda oynamışlardı.