Balıkesirspor Baltok, puandaşı Boluspor ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Üstün taraf olmasına rağmen, maçtan 1-0 mağlup ayrıldı.
Mücadele çok yavaş tempoda başladı, çok yavaş devam etti. 2. yarı bu yavaş tempoyu bile aradık. Tribündeki taraftarlar olsun, televizyon başındaki seyirciler olsun, hemen hemen herkes izlerken çok sıkılmışlardır.

***

Daha üstün görünen taraf Balıkesirspor olsa da, pozisyon bulmakta zorlandı. Aynı şekilde Boluspor da pozisyona giremedi pek. Cılız şutlar, net olmayacak pozisyonlar gole engel oldu. Sadece 63. dakikada yapılan ortaya arka direkte bomboş kalan Guido Koçer kafa vuruşunu yaptı, golü atmayı başardı.

Golden de daha net bir pozisyon 88. dakikada gerçekleşti.  Bentley gol atabilecekken kaleye vurmadı ve Özgürcan'a pas verdi. Hızlı hücumda defansı eksik yakalamışlardı ama Balıkesir'in cengâveri Cumali Bişi yetişti, araya girdi ve topu kornere attı.

90+4'te ise olası bir gol pozisyonu varken, iki Bolulu oyuncu topa aynı anda vurmak istedi, birbirini engelledi.

***

Aslına bakacak olursak, cılız dediğim bu pozisyonlar İngiltere, İspanya liglerinde olsa, birçoğu golle sonuçlanırdı. Ligimiz de, oyuncularımız da o kadar kaliteli değil.

***

Balıkesir'de Doğa, önceki maçlarda yaptığı bindirmeleri bu sefer pek fazla yapamadı. Sağ tarafta da Okan geçen seneki performansından biraz uzak. Takıma dinamizm getiren bir başka isim olan Sedat ise yedekler arasındaydı.
Maç öncesi her iki takım da Türk bayrağıyla birlikte basına poz verdi. Dostluk çok üst düzeydeydi. Yapılan faullerde sürekli birbirlerinden özür dilediler. Ancak maçın son bölümlerinde hakemin Balıkesir lehine verdiği faullere çok itiraz edildi, Bolulu oyuncular tarafından.

Emre kırmızı yemeli miydi?

Bursaspor, hakemlerden ve İstanbul basınından yakındı. Pek haksız sayılmazlar. Pozisyonları tekrar tekrar izlemelerine rağmen, yine de yanlış kararlar verebiliyorlar. İstanbul basını da bazen taraflı yorumlar yapıyor, kendi şehir takımları olan 3 büyükleri kayırabiliyorlar.

***

Bursaspor, Galatasaray karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen, maçı 3-2 kaybetti. 3 tane hakem hatasından yakındı. İlki penaltı pozisyonuydu. Ceza alanına yapılan ortada top Emre Taşdemir'in dirseğine çarpıyor. Kolunu kendine doğru çekmeye çalışıyor ama tam olarak çekemiyor. Topun gidişi az da olsa değişiyor. Burada penaltı var ve yakınmakta haklılar.

***

Atılan golden önce ofsayt olduğu ve ofsayt çizgisinin çok erken çekildiği iddia ediliyor. Bunda haksızlar. Ofsayt yok. Hatta izlediğim TV kanallarında top ayaktan çıktığının 1 kare ilerisinde bile ofsayt yoktu. Burada da haksızlar.

***

Gelelim kırmızı karta. Yine Emre Taşdemir sahnedeydi. Sarı kartla oynayan Emre'ye 2. sarı kart verilmeliydi deniyor. Kaleci Muslera Emre'ye uzun bir pas atıyor. Emre yüksekten gelen topu göğsüyle yumuşatmak için geri geri gidiyor. O anda rakibini fark edince ayağı ile müdahale etmeye çalışıyor ama Badji daha erken davranıyor, topu kapıyor, tekmeyle yerde kalıyor.

Bu pozisyon için bir hakemin de yorumunu dinledim, sarı kart dedi. Tekme kasıklarına gelmiş ve tehlikeli bir hareketmiş. Bunu söyleyen zamanında futbol oynamış olsa da, sonradan hakemlik yapmış olsa da, ben buna kesinlikle
katılmıyorum. İyi süzemedi bu hareketi. Sakin kafa ile bir kez daha izlerse kararını değiştireceğini düşünüyorum.

Emre, geriye doğru giderken rakibini fark ediyor. O anda duruyor ve ayağını topa doğru aşağıdan yukarıya doğru kaldırıyor. Geriye doğru gitme hareketini sonlandırsa da vücudun üst tarafı fizik kuralları gereği hareketini tam olarak kesemiyor, geriye doğru gitmeye devam ediyor. Badji bu ayağı görüyor koşarken ve çok hızlı bir şekilde topa müdahale ediyor. Ayağı gördüğü için de dizini kendisini koruması için kaldırıyor.

Badji, kalkan ayağa doğru koşuyor, kendisi o ayağa çarpıyor. Eğer topa kafa ile müdahale etmiş olsa, sarı kart verilebilir. Ama kendini koruyarak, ayağı uyluğu (halk arasında üst baldır denir ama böyle bir şey yoktur ve yanlıştır) ile ekarte ediyor. Kendini yere atıp, faul bekliyor. Uyluk ile rakibin yerden havaya doğru kalkan ayağa çarpınca, hiçbir acı çekmezsin ve yere düşecek kadar da etkilenmezsin. Olan, ayağına darbe alana olur, dengesini kaybedip, yere düşebilir sadece. Tekme kasıklarına gelmişse de, sorun kendisindedir. Ayaktan kendini korumak ve topa sahip olmak kolay iken, bunu başaramamış, hata yapmıştır.

Sonuç olarak burada faul var ama kart kesinlikle yok. Bursaspor, bu yakınmasında da skorda olduğu gibi 3-2 kaybetti.