Reninstyle 2014'te Renin Alpagot tarafından kuruldu. Reninstyle, çiçek dizaynları ağırlıklı olmak üzere ev dekorasyonuna yönelik mobilya ve aksesuarlar abajur, lambader, aynalar, dresuar ve dekoratif objeler gibi ev dekorasyonu ürünlerin yanı sıra; işyerleri, AVM, oteller, hastaneler ve sitelere dekoratif çiçek tasarım ve dizayn yapmakta. Reninstyle müşterilerine her zaman keyifli ve ayrıcalıklı tasarımlar sunmayı hedefliyor.

-Neden Reninstyle?

Reninstyle olarak bizi farklı kılan yaratıcılığımızı kullanarak tasarım yapıyor olmamız. Piyasada eksikliğini fark ettiğimiz de buydu. Herkes çiçek satıyor ama dizayn yapan yok. Buradan yola çıkarak kendi mottomuzu yarattık. 'Reninstyle dizayn yaratır.' Reninstyle, müşteri memnuniyeti ve kaliteyi ön planda tutan, prensipleri doğrultusunda vizyonundan ve çizgisinden sapmayan, çağın dekorasyon fikirlerini takip eden ve kendini sürekli geliştiren bir anlayış sergiler.'

-Hedefiniz nedir? Hedeflerinizi gerçekleştirirken nelere dikkat edersiniz?

Sektördeki gelişmeleri yakından takip ederken müşterilerinin zevk ve tercihlerini dikkate alarak modern dekorasyon teknolojilerini uygulamaya özen gösteririz. Projeleri zamanında tamamlayıp müşteri memnuniyetini arttırmak için çabalarız. Hedefimiz; şıklığı ve zerafeti ön planda tutarak yaşam alanlarınıza farklılık katmak ve bu sayede sektöründe tercih edilen bir marka olmak.

-Başlıca ürünleriniz neler?

Reninstyle markası ile Kipa Çiğli ve Egepark Mavişehir AVM'lerde yapay çiçek dizaynları ağırlıklı olmak üzere ev dekorasyonuna yönelik mobilya ve aksesuarlar abajur, lambader, aynalar, dresuar ve dekoratif objeler belli başlı satış yaptığımız ürünler arasında yer alıyor. Ev dekorasyonunun yani sıra; işyerleri, AVM, oteller, hastaneler ve sitelere dekoratif çiçek tasarım ve dizayn yapmaktayız. Ürünü dizayn ile birleştirip sunan İzmir'deki tek firmayız.



-Benim sizin söylediğinizden anladığım Reninstyle markası sadece AVM'lerde çiçek ve dizayna yönelik ürünler satılan bir yer olarak sınırlandırılamaz?

Kesinlikle. Reninstyle markasını oluştururken asla bir yere bağlı ve sabit durmayı düşünmedik. Müşteriyi beklemekten çok kendisine gitmek istedik. Fark yaratarak insanların dikkatini çekmeye çalışıyoruz. Fark yaratırken farkındalığı da arttırıyoruz haliyle.

-Biraz da sizden bahsedelim. Asıl mesleğiniz bankacılık. Bankacılıktan sonra böyle bir konsept oluşturma fikri nereden aklınıza geldi?

Bu konseptin asıl mimarı annem. Annem ben çocukken bu işi yapıyordu. Yani bana hiç de yabancı bir sektör değil. Bankacılık sektöründe uzun yıllar çalıştıktan sonra dekorasyon işi ile uğraşmak bana hem zihinsel hem de fiziksel açıdan çok iyi geldi diyebilirim. Benim sevdiğim şu anda yaptığım iş. Yeni insanlarla tanışmak, onların zevklerini ve beklentilerini anlamak ve bu doğrultuda birşeyler üretmek ve bu ürettiklerinizin insanlar tarafından beğenilmesi tarifi imkansız bir keyif. Siz de takdir edersiniz ki günümüzde görselliğe çok önem veriliyor. İnsanlar farklı bir takım ürünlerle kendilerini de farklı hissetmek istiyor. Dekorasyon ve dizayn da ciddi potansiyeli olan bir sektör. Biz de eşimle bu potansiyeli gördük ve bunu genişletmeye karar verdik. reninstyle.com adında bir internet sitemiz mevcut. Buradan müşterilerimiz ile iletişim kurulabiliyor. Müşterilerimizin istekleri doğrultusunda siparişlerini alabiliyoruz. Ürünlerimizi ve hizmetlerimizi de görmek isteyen müşterilerimiz gereken bilgiyi sitemizden öğrenebiliyorlar.

-Bu dizaynları nerede yaratıyorsunuz?

Eşim Ozan'la birlikte evimizde atölyemimiz var. Atölyemizde kendi tasarımlarımızı yapıyor ve çok keyif alıyoruz. Dizaynlarımız ile ilgili övgüler almak bizi çok mutlu ediyor ve aynı zamanda yaratıcılığımızı da arttırıyor. Bu zamana kadar hiçbir müşterimizden teslim ettiğimiz dizayn hakkında olumsuz bir yorum almadık.

-Yakın zamanda gerçekleştirdiğiniz ve gerçekleştireceğiniz projeleriniz var mı, hedef kitleniz belli mi?

Hedef kitlemiz Mavişehir bölgesindeki siteler. Mavişehir yerleşim alanı olarak hızla büyümekte ve gelişmekte olan bir bölge. Sitelerdeki blok girişlerine ağaç ve çiçek tasarımları yaparak görselliği ön planda tutuyoruz. Evlerimizi dekore ediyorsak blok girişlerimizi de dekore etmeliyiz. İlk izlenim açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu görüşten yola çıkarak ilk etapta bu sektörde ilerlemeyi planladık.