Ege Bölgesi Sanayi Odası, başarılı sanayicilerini Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katıldığı törenle ödüllendirdi.
2014 takvim yılı üretim ve yatırım alanlarında başarılı sanayicilerin ödül alacağı ayrıca Oda üyeliğinde aralıksız 50 yılı dolduran sanayiciler, yılın genç ve kadın girişimcileri dahil 54 plaket, 127 başarı belgesi ile toplamda 139 firmanın ödüllendirildiği geleneksel tören dün saat 17.00'den itibaren Hilton Oteli Barbaros Paşa Salonu'nda yapıldı.

Bornova'daki tören

En önemli gelir kaynağımız verginin öneminin vurgulanması, toplumun tüm kesimlerine anlatılması ve mükellef odaklı hizmet anlayışımızın bir kez daha tanıtılması amacıyla içinde bulunduğumuz haftayı(22-28 Şubat 2016) 27. Vergi Haftası olarak kutluyoruz. 27. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında dün Bornova Vergi Dairesi Hizmet Binasında Gelir ve Kurumlar Vergileri tahakkuk sıralamasında ilk 10 sırada yer alan mükellefler için 'Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni' düzenlendi.
Lucian Arkas, Dominique Voegeli, Nail Özkardeş, Ahmet Cengiz ve Hanif Pehlivanoğlu gibi İzmir iş âleminin birçok önemli ismine Maliye Bakanı Naci Ağbal imzalı teşekkür belgeleri verildi.

İZELTAŞ kalitesiyle göz doldurdu

Ülkemizin lider el aletleri kuruluşu İzeltaş, Türkiye ve Avrasya Bölgesi imalat endüstrisinin en önemli fuarı WIN - World of Industry'de yeni ürünleri ve zengin ürün çeşitliliğiyle yerli ve yabancı ziyaretçilerden tam not aldı.
İzeltaş'ı fuarda temsil eden Halkla İlişkiler Sorumlusu Ayşegül Uğuş, 'Avrasya Bölgesi'nin üretim alanındaki lider organizasyonu WIN bu yıl da yeni iş bağlantıları, en yeni teknolojiler ve imalat endüstrisinin tüm alanlarında kullanılan komple çözümlere sahne oldu. Sektöründe lider kuruluşların yer aldığı WIN World of Industry Fuarı'nda İzeltaş olarak geniş ürün yelpazemiz, kalitemiz ve teknolojimizle yurtiçi ve yurtdışı katılımcıların yoğun ilgisi ile sektördeki tartışılmaz üstünlüğümüzü sergilemenin gururunu yaşadık' dedi.

Başarısı sayesinde...

Philip Morris/Sabancı Kurumsal İlişkiler Direktörü Filiz Yavuz Diren, Şubat 2016 itibarıyla Satış Direktörü görevini üstlendi.
Türkiye'deki yaygın teşkilatı, teknoloji ve inovasyon bazlı çalışmaları ile dikkat çeken Philip Morris/Sabancı'da satış ve dağıtım ekibinin başına geçen Filiz Yavuz Diren, şirkette bu görevi üstlenen ilk kadın yönetici oldu. Diren son olarak Türk tütününün üretiminde sürdürülebilirlik, verimlilik ve kalitenin artmasına katkı sağlayacak Philip Morris International'ın dünyadaki ilk Agronomi Merkezi'nin açılış çalışmalarını gerçekleştirmişti.

Konut satışları azaldı

TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde konut satışları 2016 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %1,9 oranında azalarak 84 bin 556 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 15 bin526 konut satışı ile en yüksek paya (%18,4) sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u, 9 bin 12 konut satışı (%10,7) ile Ankara, 5 bin 243 konut satışı (%6,2) ile İzmir izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 6 konut ile Şırnak, 7 konut ile Ardahan ve 11 konut ile Hakkari oldu.
Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %13,4 artarak bin 462 oldu.
Aydın'da (Didim) 65 konut satışı ile beşinci sırayı aldı.

İZİKAD başkanlığını devrediyor

İzmir İş Kadınları Derneği'nin 2 dönemdir Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı başarıyla yürüten Candan Çilingiroğlu bu dönem aday olmayarak Başkanlığını devrediyor. Üyelerden gelen tüm ısrarlara rağmen tekrar aday olmadığını belirten Çilingiroğlu, 'Tüzüğe bu maddeyi ben koydum. Yönetim kurulu başkanının en fazla ardı ardına 2 dönem, yani 4 yıl çalışmasının doğru ve örnek bir karar olduğunu düşünüyorum' dedi.
Çilingiroğlu, 'İş'te kadın, güçlü kadın' sloganıyla yüzlerce kadını iş sahibi yapan derneklerinden biri olduklarının altını çizerek; 'Tabi bu takım işidir. Ben çok şanslıyım, harika bir ekiple uyum içinde çalıştım. Kadınların bir araya geldiğinde sorun değil, iş üretebildiğini ispat ettik' dedi.

Gong melek yatırımcılar için çaldı

Borsa İstanbul'da gong bu kez 46 ülkeden gelen melek yatırımcılar ve girişimciler için çaldı...
Türkiye Melek Yatırımcılık Derneği - TBAA, Avrupa Melek Yatırım Ticaret Örgütü – EBAN, Afrika Melek Yatırım Ticaret Örgütü – ABAN, Ortadoğu Melek Yatırım Ticaret Örgütü - MBAN, Dünya Melek Yatırım Ticaret Örgütü - GBAN işbirliği ile gerçekleştirilen Dünya Melek Yatırımcılık Forumu 2016 (WBAF), melek yatırımcılık eko sistemindeki tüm Dünya örgüt temsilcilerini bir araya getirdi.
Forumda Ege Bölgesi'ni temsil ederek önemli bir görev üstlenen EGİAD Melekleri, bölgenin ilk ve tek akredite melek yatırım ağı olarak BIST Borsa İstanbul Özel Pazar ile de işbirliği protokolü imzaladı.

Fidan desteği devam ediyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen 'Kırsal Kesimde Gelir Getirici Faaliyetlerin Desteklenmesi Projesi' kapsamında gerçekleşen meyve fidanı dağıtımı sanayi sitesi sosyal tesislerinde yapılan etkinle dağıtıldı. Yapılan dağıtımda merkez mahallelerde 2825 adet, kırsalda ise 8425 adet olmak üzere toplam 11.150 adet meyve fidanı verilmiş oldu. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, 'Yıl içerisinde de üreticilerimize meyve fidanı desteğimiz devam edecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile Bergama'da mahalle muhtarlarımız ile gerçekleştirdiğimiz toplantılarımızda da mahallerde neler yapılabileceğini konuştuk ve tespitlerde bulunduk. Mahallelerde çalışmalarımız devam ediyor' dedi.

Üretici isyanda!

Balıkesir, Karesi ve Altıeylül Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Cihan Şimşek, 'Üreticilerimiz en az bir yılda yetiştirdiği besili hayvanı kasaba kilosu en yüksek 25 liradan teslim ederken, aynı gün içinde kasabın et reyonunda fiyatı 40-45 lira oluyor' dedi.
'Maliyeti göz önünde bulundurulduğunda, tüketicilerin eline ulaşan fiyatlarla kıyaslandığında, yüksek ücretlerin üreticiden değil, tamamen tüketiciye son noktalarda ulaştıran et dükkanları ile kar marjını yüksek tutan kişilerden kaynaklandığı açık bir şekilde ortada' diyen Başkan Şimşek, 'Üreticilerimiz en az bir yılda yetiştirdiği besili hayvanı kasaba kilosu en yüksek 25 liradan teslim ederken, aynı gün içinde kasabın et reyonunda fiyatı 40-45 lira oluyor' diye konuştu.

Çikolataları plastik çıktı

ABD'li Mars Incorporated adlı çikolata üreticisi, Almanya'da milyonlarca çikolatayı geri çağırdı. Mars, Almanya'da Mars ve Snickers ile Milky Way Minis'leri, plastik çıkmasının ardından geri çağırma kararı aldı. Reuters'ın haberine göre, ABD'li çikolata devi Mars, Almanya'da Mars ve Snickers markalı ürünleriyle birlikte Milky Way Minis'leri, ürünlerde plastik çıkmasının ardından geri çağırma kararı aldı. Çikolata devinden yapılan açıklamada, bu geri çağırmanın şirket tarihindeki en büyük ürün geri çağırması olduğu ifade edildi. Mars tarafından yapılan açıklamada bu ürünlerin 55 ülkede geri çağırılacağı belirtilirken henüz hangi 55 ülkeyi kapsadığı ile ilgili bir bilgi verilmiş değil.
Aynı ürünler Türkiye'de de satılıyor.
Fakat geri çağrılan ürünlerin Türkiye'de de olup olmadığı henüz bilinmiyor. Mars Chocolate dünyada 74 ülkede satış operasyonlarını yürütüyor. Yani bu bilgiye göre dünyada geri çağırmadan etkilenmeyecek ülke sayısı sadece 19 olacak gibi görünüyor. Şirketin ürettiği Balisto ve Twix marka ürünlerde sorun olmadığı duyuruldu.

Halkbank net kar rakamını açıkladı

Halkbank'ın 2015'te solo net kârı, bankanın ticari zararına karşılık, net ücret komisyon gelirleri ile net faiz gelirlerinin katkısıyla yüzde 5 artarak 2.32 milyar lira oldu. Bankanın KAP'a gönderdiği solo mali tablolara göre krediler ve alacakları da 2015 yılında yüzde 24.5 artarak 126.7 milyar lira oldu. Bankanın net ücret komisyon gelirleri yüzde 17 artarak 1.2 milyar lira, net faiz gelirleri de yaklaşık yüzde 11 artarak 5.66 milyar lira oldu. Halkbank 2014 yılındaki 56 milyon lira ticari kârına karşılık bu yıl ise 261.6 milyon lira ticari zarar açıkladı. Bankanın toplam aktif büyüklüğü de 187.7 milyar lira oldu.

DOGO yeni mağazası Barselona'da

Dünyada ilk kez ayakkabıya baskıyı başarılı bir şekilde uygulayan DOGO, yurtdışındaki dördüncü mağazasını Barselona'da açtı.
Barselona'nın kalbi Gotik Mahallesi'nde açılan DOGO'nun, sadece tarihi dokusuyla değil, hiç durmayan eğlencesi, mutlu olan ve mutlu eden insanlarıyla da ünlü Barselona ile buluştuğunu İspanyol basını 'Ele avuca sığmaz Türk markası DOGO Barselona'da açıldı' diye duyurdu. DOGO, Türkiye'deki sekiz, Almanya, Lübnan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki üç yurtdışı mağazanın ardından yeni Barselona mağazası ile mağaza sayısını 12'ye çıkarmış oldu. DOGO'nun büyülü dünyasını keşfetmek isteyenler bir alışveriş sitesinden çok bir sergiyi andıran (www.dogostore.com)u gezebilirler.


DİP EKSPRES

Yaşar Holding ile Toyo İnk Grubun ortaklığı ile birleşen Dyo Matbaa Mürekkepleri ve TYO İnk, bundan böyle yoluna TOYO Matbaa Mürekkepleri San. Tic. A.Ş. olarak devam edecek.
Resmi imza töreni ile iki büyük gücün birleşmesi bugün İzmir'de Swiss Otel Büyük Efes Grand Efes 2 nolu salonda saat 16.00'da gerçekleştirilecek.