Konum spor değil...
Ama 'Her şeyin başı sağlık' deriz ya, başarıda sporun önemini bilen ve değer veren biriyim.
Büyüklerimden öğrenmiştim:
Çocukluğunda, gençliğinde spor yapan, sporla ilgilenen mutlaka yaşamda da başarılı oluyor.
İnceleyin ve irdeleyin:
Yalnız Türkiye'de değil, dünyada en başarılı işadamları, sanayiciler ve üst yöneticiler, eğitim ve öğrenimleriyle sporu birlikte götürenler.
Sporu seven, insanları ve işini de sever.

Bucaspor'da neler oluyor?

Bunları neden yazdım?
Yazıma başlarken, Bucaspor Teknik Sorumlusu Tolga Doğantez'in açıklaması elime geçti.
Okudum, inceledim ve etkilendim.
Tolga Doğantez gönderdiği mektubuna, 'Göreve geldiğimde Başkanımız ve Yönetim Kurulu'muzla yaptığımız görüşmede bu futbol takımı bana, Bucaspor değerlerine sahip çıkılması ve var olan değerleri daha iyi konuma getirebilmek için her türlü olumsuzluğa rağmen başarılı olabilmek için emanet edildi.
Ben de görevi devraldığımda futbol takımımızın bireylerin ve kişilerin isimleriyle değil futbol gerçekleriyle hareket ettikleri müddetçe önemli ve saygı değer olacaklarını aksi durumda kişilerin önemsiz olduğunu vurguladım.
Futbol bir sistem oyunuysa Karagümrük maçında Bucaspor takımı bunu çok az bir çalışma zamanı olmasına rağmen her türlü sisteme açık olduğunu ve her sisteme ayak uydurabileceğini göstermiştir.' diyor.

Böyle tavır mı olur?

Sonra şöyle devam ediyor:
'Maçtan sonraki bir haftalık süreçte bu yukarıda saydığım değerlere sahip çıkmayan bazı oyuncular takımı ve kulübü kaos ortamına sürüklemek için kendi şahsi çıkarlarını ön planda tutarak hareket etmişlerdir.
Ve maalesef Keçiörengücü maçında maçtan sonra belirttiğim gibi takım bir oyuncunun sistem karşıtı hareket etmesi, maç sonu 'Bilerek koşmadım.' cümlesini bile söyleme cesareti göstermesi dolayısı ile onursuzca mağlup olmuştur.'

Firmalarımız da dikkat etmeli

Hayat bir aynadır...
Bu teknik adamımızın anlattıklarına yaşamın her safhasında rastlıyoruz.
Özellikle işletmelerimizde oluyor.
Söylediğimiz şu:
Herkes başına buyruk olamaz...
Her firmanın, yöneticinin, hatta patronun kendine göre prensipleri vardır.
Bu prensiplere göre hareket edilirse başarı gelir...
Yoksa herkes, her firma Bucaspor'un durumuna düşer...
Ekip çalışmalarında davranışlar ve performanslar çok önemlidir.
Etik değerlere de mutlaka sahip çıkmamız gerekir.

Kıymeti anlaşılıyor!

Bugün çok önem verdiğim bir çalışma da Çeşme'de başlatılıyor.
Öğrendiğime göre: İzmir denizleri hayalet ağlardan temizleniyor.
Su ürünleri avı sırasında kullanım hataları ve benzeri nedenlerle terk edilen av araçlarının denizlerden temizlenmesi amacıyla Bakanlık tarafından hazırlanan bir proje ile İzmir denizleri hayalet ağlardan temizleniyor.
Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran ve İl Müdürü Ahmet Güldal'ın da katılımıyla Çeşme Ildırı Balıkçı Barınaklarından tekneyle çıkılarak projenin tanıtımının da yapılacağı ilk temizleme işlemine davet edilenlerdenim.
Orada olamayacağım...
Ama çalışmayı yürekten desteklediğim gibi takipçisi de olacağım.


Otomotiv üretimi yerinde saydı

Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) Eylül ayına ait pazar, üretim, ihracat verilerini açıkladı.
Buna göre; Ocak-Eylül döneminde üretim yüzde 17 artışla 973,842 adeti buldu. Otomotiv pazarı Eylül'de yüzde 5 düşüşle 66,611 adet olurken, otomotiv sanayi üretimi Eylül'de geçen yıla göre değişmeden 116,535 adet oldu.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye için 2015 ve 2016 büyüme tahminlerini revize etti.
2015 için büyüme tahminini yüzde 3'ten 3,1'e çıkaran S&P, 2016 büyüme beklentisini ise yüzde 3,2'den 2,8'e düşürdü.


İZKA'nın Mali Destek Programı sonuçları

İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) Nisan ayında ilan etmiş olduğu İlçeler Arası Gelişmişlik Farkının Azaltılması Mali Destek Programı'nın değerlendirme sonuçları açıklandı.
İZKA'nın 2014-2023 Bölge Planı'nda öngörülen stratejik öncelik ve hedefler ile bağlantılar içeren İlçeler Arası Gelişmişlik Farkının Azaltılması Mali Destek Programı, Beydağ, Dikili, Karaburun, Kınık ve Kiraz ilçelerinde sosyoekonomik gelişmeyi destekleyerek İzmir'de yerel kalkınmanın hızlandırılması amacına hizmet edecek şekilde kırsal kalkınmaya yönelik bir destek programı olarak geliştirildi.
10 Milyon TL kaynaklı program, kar amacı güden, kar amacı gütmeyen ve küçük ölçekli altyapı olmak üzere üç bileşen içerecek biçimde yapılandırıldı.
İlçeler Arası Gelişmişlik Farkının Azaltılması Mali Destek Programı kapsamında kar amacı güden bileşeninde 16, kar amacı gütmeyen bileşeninde 12 ve küçük ölçekli altyapı bileşeninde ise 5 başvuru yapıldı.
Konusunda uzman bağımsız değerlendiriciler ve değerlendirme komitesi üyeleri tarafından yapılan değerlendirmeler ve Yönetim Kurulu'nun onaylamasının ardından İlçeler Arası Gelişmişlik Farkının Azaltılması Mali Destek Programı kapsamında 22 proje başarılı bulundu.
Başarılı olan projelerin 7'si kar amacı güden bileşeninde, 11'i kar amacı gütmeyen bileşeninde, 4 proje ise küçük ölçekli altyapı bileşeninde yer aldı.

Moral vermek için mi?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından dün açıklanan sanayi üretim verilerine göre arındırılmamış (ham) sanayi üretim verisi Ağustos ayında yıllık yüzde 8,47 artarak 2014 Ağustos ayından bu yana en yüksek artış hızına ulaştı.
Analistler, sanayi üretimindeki bu hızlı artışın piyasa beklentisinin çok üzerinde olduğunu, aylık dalgalanmaların gelecek dönemde de devam edebileceğini ifade ediyor.
Analistler, Ağustos ayında sanayi üretimi (arındırılmamış) yıllık bazda yüzde 8,5 artışla beklentilerin çok üzerinde bir değişim gösterdiğini vurguluyor.
Ağustos ayında imalatçı sektörlerin ana girdisi olan 'enerji ve altın hariç ara malı ithalatının' geçen yılın aynı ayına göre yüzde 175 gibi sert bir oranda daralmasının, aynı ayın sanayi üretimi açısından beklentileri aşağı çeken bir gelişme olduğunu ifade edenler, gerçekleşmenin bu beklentiyi doğrulamadığını gösterdiğini söylüyor.


***

DİP EKSPRES

Hugo Boss mükemmel markayı tanımladı


Dünyanın önde gelen moda markalarından birisi olan Hugo Boss, bu yıl 10.'sunu düzenlediği Operasyonel Mükemmellik Günü'nde yurt içi ve yurt dışından yüzlerce misafirini ağırladı.
Moda devi Hugo Boss tarafından her sene yeni bir tema altında düzenlenen etkinliğe yurt içi ve yurt dışından lider markaların temsilcileri konuşmacı olarak katıldı.
Bu sene 'Mükemmel Markayı Yaratmak' teması altında gerçekleşen güne Hugo Boss'un yurt içi ve yurt dışı tedarikçileri, stratejik ortaklık yaptığı kurumlar ve akademi dünyasından 400'ü aşkın kişi katılım gösterdi.
Hugo Boss İzmir Genel Müdürü Joachim Hensch, açılış konuşmasında 10. yılını dolduran etkinliğin Hugo Boss İzmir için bir gurur ve mutluluk kaynağı olduğunu ifade etti.