Gaziemir Belediyesi'nin geçen yıl yaklaşık 1600 öğrencisi bulunan ücretsiz dershanesi Gaziemir Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi'nin (GAZİGEM) üniversite ve Anadolu Liseleri'nde gösterdiği başarı, düzenlenen etkinlikle kutlandı. Bu yıl yaklaşık 1800 öğrenciye hizmet veren GAZİGEM'in yeni eğitim yılının açılış töreni ve pilav günü, festival alanında gerçekleştirildi. LYS'de yüzde 94.28'lük başarı oranını yakalayan GAZİGEM'in gurur kaynağı olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, amaçlarının eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak olduğunu söyledi.

İlk üçe laptop verilecek


Eğitimli ve sağlıklı insanların yaşadığı kentlerin büyük bir hızla büyüdüğüne inandıklarını söyleyen Başkan Şenol, 500 öğrenci ve 16 öğretmenle yola çıktıklarını belirterek, "Geçen yıl yaklaşık 1600 öğrenci ve gönüllülük esasıyla çalışan 42 öğretmenle gençlerimizi üniversite ve Anadolu Liseleri'ne hazırladık. Bu yıl 1800 öğrencinin kaydı yapılırken, öğretmen kadromuz 50'yi buldu. Bu başarıda büyük emek ve özveri gösteren öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Başkan Şenol, geçen yıl üniversiteyi kazanan 35 öğrenci ile Anadolu ve Anadolu Meslek Liseleri'ni kazanan 31 öğrenciye hediye ve teşekkür belgesi, GAZİGEM'in öğretim kadrosunu oluşturan 50 öğretmene de çiçek ve takdir belgesi sundu.
Şenlik alanını dolduran yaklaşık 3 bin öğrenci ve velisine seslenen Şenol, önümüzdeki yıl ilk sınavlarda ilk üçe giren öğrencilere laptop hediye edeceklerini duyurdu.