Ramazan ayı boyunca kimimiz çok kilo aldık kimimiz verdik. Oruç tutsanız da tutmasanız da bu ay beslenme alışkanlığımız ve öğün düzenimiz değişiyor. Beraberinde spor alışkanlıklarımızda da değişiklik oluyor.
Günde on bin adım atmak ve haftada en az yarım saatten üç gün fiziksel aktivite yapmak gerektiğini biliyoruz. Ertelemek kötü bir alışkanlıktır. Hayatta hiç bir şeyi ertelemeyin. Şimdi spor yapmanın tam zamanı. Nasıl mı?

Güneyde tatilde misiniz? Bol bol yüzün. Bir anda yemeye, tatlıya ve alkole vermeyin kendinizi. Yaylaya mı çıktınız? Temiz havada sabah erkenden yürüyüş yapmak hem ruhunuza hem bedeninize çok iyi gelir. 'Yok biz şehirde kaldık, sadece ziyaret yapıyoruz.' mu diyorsunuz? O zaman da akşam evde on tane mekik, on tane şınav çekmekle işe başlayabilirsiniz. Gizeceğiniz yer yakınsa araba kullanmak yerine yürümek hatta varsa bisikletinizle gitmek hem forma girmenizi sağlar hem de şu çılgın bayram trafiğine girmenizi önler.

Kısacası nerede olursanız olun spor yapabilirsiniz. Gözünüzde büyütmeyin. İlla ki özel kıyafetler giyip spor salonlarına gitmeye veya deliler gibi para harcamaya gerek yok. Rahat bir ayakkabı ile yürümek, biraz aerobik yapmak, yüzmek çok da zor değil. Bir dönem çok moda olan 'step' yani basamak inip çıkmak ise artık çok önerilmemekte. O yüzden asansör yerine merdiven kullanın diyemiyorum. Diz eklemlerinde aşınmaya neden olabiliyor özellikle de merdivenlerden inmek.
Gönül rahatlığıyla yemek için, sporu ihmal etmeyin.

Sağlıkla kalın