Merhum Başbakan Bülent Ecevit taraflı tarafsız büyük bir halk kitlesi tarafından sevilir, saygı görürdu. İnsanların kendisini tanımlarken en çok ifade ettikleri özelliği dürüstlüğüydu. Bir siyasetçinin olmazsa olmazı olan dürüstlüğün artı bir ozellik olması sanırım sadece bizim gibi demokrasi kültürü zayıf ülkelerde mümkün olabilir. Sayın Ecevit'in vefatı sonrası bugün hala dürüstlük siyasetimizde aranan özelliktir ve maalesef çok az siyasetçi bu özelliği ile anılmaktadır.
Altay Kulübü'nde bayramlaşma sonrası personel, kaptan Erdal Güneş ile gorüşerek yönetim kuruluna teşekkür etti. Resmi siteden yayınlanan haberde kulüpte maaşların düzenli ödenmesi ve bayram öncesi ödemeler personeli çok mutlu etmişti. Yönetim kurulu üyesi olarak bu haber beni çok mutlu etmekle birlikte yaşadığımız son on yılın Altay'ı her alanda küme düşürdüğünü bir kez daha gösterdi. Umarım yönetimi devrettiğimizde, kurumsal adımlar, sevinilecek haber olmaktan çıkacaktır.

***
Bayram denilince ilk akla gelen olgulardan biri aile. Geçmisi yüz yıla varan bir kulübün üyelerini de bir ailenin ferdi gibi görmek olasıdır. Hele ki o kulübun efsane başkanlarından biri 'Her Altaylı akrabadır' demişse. Maalesef Altay kulübu geçen hafta kamuoyunda, kavgalarla ve karşılıklı suçlamalarla gündemdeydi. Bir aile içinde elbette bazen anlaşmazlıklar olabilir. Bununla birlikte işin içinde yolsuzluk ve hırsızlık söz konusu ise bu affedilemezdir ve aile bireyi olmayı hak ettirmeyecek bir utançtır. Bu kavgalar mahkemeye taşınmıştır ve haklı ile haksız ayrılacaktır. Zaman yalancı ve iftiracılardan arınmış Altay'a yakışır bir ailenin oluşumunu sağlayacaktır.
Arife gününde Altay ailesinden birinin feryadı vardı. 1.5 ay önce Gezi olayları sırasında göz altına alınıp tutuklanan Çağlar Korkut'un annesinin sitemi sosyal medyada yer aldı. 'Oğlum Altay'ı hiç yalnız bırakmamıştı ama şimdi olan ilgisizlik onu üzüyor' diye. Olaydan bu mesajla haberdar olan Altay camiası bir aile olmanın sorumluluğu ile hareket etti. Taraftar Derneği ve Yönetim Kurulu tüm olanaklarını seferber etti. Yönetim Kurulu Üyesi Av. Polat Ozen dosya ile bizzat ilgilendi. Çağlar'ın annesi Çiğdem Hanım ile gorüştüğümde sesinde mutluluğunu hissedebiliyordum. Bana keşke daha önce sizlerle iletişim kursaymışım demesi bir aile olduğumuzun onun da farkına vardığının göstergesiydi.
Şimdi sıra bu ailenin, aileye çok hizmet etmiş büyüklerinden olan Sayın Kemal Gürüz'e gelmeli. Sosyal medyada birçok kişiden gelen beklentiye yönetim kurulu olarak destek vermeliyiz. Bunun için bir çalısma oluşturduğumuzun müjdesini şimdiden verebilirim.

***
Ramazan'ın anlamı karşındakilerin ne yaşadığını anlayabilmektir. Karşımızdaki kişilerin yaşadıklarını hissedebileceğimiz; adaletin olduğu bir ülkede bayram coşkusunun yaşandığı günleri hep birlikte görmek dileklerimle; iyi bayramlar...