Kaç zamandır duyduğumuz ve binlerce kişiyi ilgilendiren 'taşeron' konusu yine gündeme geldi.
Öğrendiğimize göre; hükümet taşeron işçilere kadroyu, çıkacak bir KHK ile vermeyi planlıyor.
1 milyona yakın insanın umut bağladığı, aileleriyle birlikte 5 milyona yakın insanın geleceğini etkileyecek bir konudan bahsediyoruz.
Yıllardır, bugün yarın veriyoruz denilen ve bir büyük beklentinin oluştuğu, sözlerin verildiği, Başbakanların verdiği sözlerin dahi tutulmadığı bir konudan bahsediyoruz.
Şimdi muhalefet ve işçiler birlikte konuşuyor!
Dedikleri şu:
'Böyle hayati bir meselede, 'Biz yaptık oldu!' deyip, KHK'yla çıkarıp kaçmak yok.
1 milyona yakın kişi bekliyor.
Ama duyumlarımıza göre anca 250 bine yakın kişi yararlanacak.
KHK'da kapsamın daha da geriye düşmesinden endişeliyiz.'
Gerçekte: Bu Meclis'in çatısı altında, taşeron işçilere kadro verilmesine 'Hayır!' diyecek bir tek milletvekili yok.
Bu nedenle söylenen şu:
'O zaman neden KHK ile Meclis'ten kaçırılmak isteniyor?'
Ve yanıtı da şöyle veriliyor:
'Bunun nedeni, taşeron işçilere ayrımsız şartsız kadro talep eden bizler varken, iktidarın kendi istediği az sayıda kişiye kadro verme çabasıdır. Bu kaçak güreş, Meclis'te tartışma yapılmasın diyedir.
Buraya 3 konfederasyonun temsilcilerini, TÜRK-İŞ'i, HAK-İŞ'i, DİSK'i çağırıp, taşeron işçi derneklerini çağırıp, bunların taleplerini dinlemeden olmaz.
Sizden kadro bekleyen işçilerin sorunlarını çözmeden, belediyedeki taşeron işçiyi kadrodan mahrum bırakarak, gerçek bir iş güvencesi yaratmadan olmaz!'
Olmazlar sıralanıp duruyor...
Ancak şunu da söyleyeyim:
Bazı kişiler ve kuruluşlar da bu işe karşı...
Ortalığı bulandırmamak için konuya fazla girmek istemiyorum.

Ziraat Bankası'na iki ödül birden

The London Institute of Banking and Finance tarafından düzenlenen, 'Financial Innovation Awards 2017' (Finansal Yenilik Ödülleri 2017) ödül töreninde Ziraat Bankası 'Yenilikçi Veri Kullanımı ve Uygulamaları' kategorisinde En İyi Banka ödülünün sahibi oldu.
Dünya genelinde binden fazla projenin yarıştığı ödül programında Ziraat Bankası, Kurumsal Mimari Grup Başkanlığı tarafından geliştirilen şube lokasyonunun belirlenmesinde coğrafik bilgi sistemlerinin analizi uygulaması ile ödül alan banka oldu.
Diğer yandan, 'Global Banking And Finance Review' tarafından düzenlenen, finans sektöründeki yenilikler, fark yaratan strateji, ilerici ve ilham verici değişimleri ödüllendiren 'Global Banking & Finance Awards 2017' ödüllerinde Ziraat Bankası, Bankanın Operasyon Merkezi uygulamaları ile 'En İyi Operasyon Merkezi İnovasyon Projesi Türkiye 2017' ödülüne layık görüldü.

Coğrafi işaret tescillerinde iki uç nokta, iki risk

Coğrafi İşaretler üretici ve tüketiciyi haksız rekabete karşı koruyan, tüketicileri ürünün kökeni ve kalitesi konusunda bilgilendiren, istihdam ve gelir yaratarak sürdürülebilir kırsal kalkınmayı sağlayan, kırsal nüfusu yerinde tutan, doğal kaynakları, çevreyi ve tarımsal üretimin çeşitliliğini koruyan ve turizmi geliştiren resmi kalite işaretleridir.
Türkiye sahip olduğu olağanüstü zengin Coğrafi İşaret potansiyeli ile bu alanda kendisine çok önemli ekonomik, sosyal ve kültürel kazanımlar sağlayabilecek ender ülkelerden birisidir.
Ülkemizde 1995 yılında 555 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile başlayan Coğrafi İşaret uygulamaları 10 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe giren 6769 sayılı 'Sınai Mülkiyet Yasası' ile yeni bir döneme girmiş bulunmaktadır.
Bilindiği gibi bir Coğrafi İşaret sistemi tescil, yönetişim ve denetimden oluşan bir bütünden oluşmakta ilk adımı olan tescil ile hukuki koruma elde edilmekte, sistemin işlerliği ancak etkin bir yönetişim ve denetim ile sağlanabilmektedir.
Türkiye'de ilk tescillerin verildiği 1996 yılından, 2017 yılı başına kadar Türk Patent Enstitüsü'nce 200 civarında ürünün tescili gerçekleştirilmiştir. Yılda ortalama 10 Coğrafi İşaret tescilinin yapıldığı bu dönemde 555 sayılı "Coğrafi İşaretlerin Korunmasına dair KHK"deki önemli eksiklikler nedeniyle ne Coğrafi İşaretler yönetişiminde ve ne de Coğrafi İşaretler denetiminde hiçbir ilerleme kaydedilememiş, Türk Patent Enstitüsü'nün bütün çabalarına rağmen konu ile ilgili hazırlanan ve Parlamentoya sunulan iki kanun tasarısı da seçimler nedeniyle yasalaşma olanağı bulamayarak kadük olmuştur.

DİP EKSPRES

İzmir'de IF Wedding Fashion şöleni


Gelinlik Tasarım Yarışması'nda ön elemeyi geçen 15 tasarımın yarışacağı final defilesi, 12. If Wedding Fashion İzmir'in açılış günü 16 Ocak 2018 tarihinde gerçekleşecek.
IF Wedding Fashion İzmir 2018 – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı kapsamında 9. kez düzenlenen Gelinlik Tasarım Yarışması'nın 15 yarı finalisti belli oldu. Dereceye girecek tasarımlar ise fuarın ilk günü sahnede olacak.

Hızlı başladılar

Artık değişim zamanı diyerek İzmir Ticaret Odası başkanlığına aday olan KESİAD Başkanı Zeki Yöndem, birlikte yönetelim parolası ile iş dünyası ve sektörel dernekler, sivil toplum örgütleri, hemsehri dernekleri başta olmak üzere toplumun tüm kesimleriyle görüşmelere ve ziyaret trafiğine devam ediyor.