Bostanlı Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği'nde (BESİAD) Altuğ Algur görevi Ali Akdaş'a devretti. Kurulduğu 2002 yılından bu yana birçok sosyal sorumluluk projesine imza atan BESİAD'da yeni yönetim seçildi. Geçmiş dönemde emeği geçen tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden ve yeni dönemde de mevcut projelerin devam edeceğini belirten Ali Akdaş, 'Yaşadığımız bölgede oluşan sorunlarla ilgili yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarla beraber mesai harcayacağız. BESİAD'ın kuruluş felsefesini ilke edinmiş 30 kişilik yeni, güçlü yönetimimiz şehrin sosyal kültürel ve ekonomik yapısına katkı koymak için sabırsızlanıyor' dedi.
BESİAD Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor;
Ali Akdaş, Emre İpek, Hakan Solak, İbrahim Bakırtaş, Pınar Gürkan, Cemalettin Coşkuner, Kadir Akgün, Sami Arslan, Özge Özşahin, Canan Güldoğan, Özgül Sular, Mert Avşar, Hakan Oraltan, Ahmet Akyüz, Ercan Aybat, Elif Ünal, Ertuğrul Şenel, Gülizar Gökçe Dursun, Yasemen Gezer, Mesut Tetik, Ümit Güney, Cengiz Altaylı, Ahmet Karaöz, Zehra Yazılıkaya, Anıl Ümit, Ezgi Taş, Gökçe Akay ve Ebru Polat.

Zorlu'dan Osmangazi Elektrik'e 360 milyon dolar

Zorlu Enerji sermayesini bedelli olarak 750 milyon TL'den 2 milyar TL'ye çıkaracak. Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ tarafından, Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ'nin yüzde 100 hissesinin devri için 360 milyon dolar tutarında bağlayıcı olmayan teklif verildiği bildirildi.
Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, 'Yüzde 100 bağlı ortaklığımız olan Zorlu Osmangazi Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından, Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ'nin paylarının tamamının satın alınmasına ilişkin olarak, şirketimiz adına söz konusu şirketlerin borçlarından ari faaliyet değerlerinin esas alınmasıyla tespit edilen 360 milyon dolar tutarında bağlayıcı olmayan teklif verilmiştir.' ifadesi kullanıldı.

Tiyatro oyunu ile iş güvenliğini anlattılar

GDZ Elektrik Çözüm ortağı SETAŞ İzmir ve Manisa bölgesinde elektrik arıza onarım bakım hizmeti veren çalışanlarına, tiyatro oyunu ile iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verdi. En tehlikeli iş sınıfında faaliyet gösteren ve GDZ Elektrik'in çözüm ortağı olan İzmir merkezli SETAŞ Sistem Bilişim İnşaat Taahhüt Ticaret Ltd.Şti., iş sağlığı ve güvenliği konusunda çalışanlarını bilgilendirmek ve farkındalıklarını artırmak için İSG Forum Tiyatro sunumu ile bir dizi eğitim gerçekleştirdi. İzmir ve Manisa'da toplam 10 oturumda gerçekleştirilen eğitimlere şirketin 560 çalışanı katıldı.

Gelecek Teknik Tekstil'de

Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği bünyesindeki iplik ve kumaş ihracatçılarının teknik tekstil odaklı, katma değeri yüksek ürün ihracatlarını geliştirmek amacıyla 'Konvensiyonel Üretimden Teknik Tekstil Üretimine Geçiş' isimli URGE Projesi'ne start verdikleri bilgisini veren EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, projede yer alacak firmaların yapacağı harcamaların yüzde 75'inin Ekonomi Bakanlığı tarafından destekleneceği müjdesini verdi.

Davet etti

'Konvensiyonel Üretimden Teknik Tekstil Üretimine Geçiş' adını verdikleri URGE Projesi'ni Ege Bölgesi'ndeki tekstil firmalarına anlatmak için 20 Aralık 2016 Salı günü Ege İhracatçı Birlikleri'nde; 'Gelecek Teknik Tekstil"de ismini verdikleri bir seminere davet ettiklerini ifade eden Ünlütürk, 'Proje katılımcısı firmaların katma değerli ürün üretmesini ve ihracat potansiyellerinin artmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Proje katılımcısı firmaların pazar paylarını, çeşitliliklerini arttırmak ve ihracatlarına/üretimlerine süreklilik kazandırmak, firmaların ihracat pazarlama yeteneklerini geliştirmek ve etkin bir şekilde desteklemek istiyoruz' dedi.

Ev fiyatları neden geriledi

İstanbul'da Anadolu yakasında belirgin olmak üzere konut fiyatlarında düşüş yaşandığı haberleri sektörde tartışma yarattı.
İstanbul'da kentsel dönüşümün yoğun olduğu bölgelerde ve lüks konutlarda fiyatlarda düşüş yaşandığı haberine sektörden açıklamalar geldi.
Geçtiğimiz çarşamba günü yayınlanan 'arz fazlası olan bölgelerde ev fiyatları düşüyor' haberi ses getirdi.
Gayrimenkul sektörü temsilcilerinin bir kısmı özellikle kentsel dönüşüm olan bölgelerde arzın talebin önüne geçtiğini, bu nedenle fiyatların gerilediğini açıkladı.
Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ile Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİD) başkanları ile emlak danışmaları özellikle İstanbul Anadolu yakasında talepten fazla üretim yapıldığını ve son 1 yılda fiyatların yüzde 20'yi aşan oranda gerilediğini belirtmişti.
Konu ile ilgili değerlendirme yapan İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım ise Kadıköy'ün tümünde bir fiyat düşüşü olmadığını, bazı şirketlerin finansman sorununu çözmek için ucuz ev sattığını dile getirdi.

Fiat, tam gaz gidiyor

Fiat, aralık ayında yılın cazip satın alma koşullarıyla ön plana çıkıyor; yepyeni bir Fiat Egea Sedan modeline sahip olmak isteyenlere 25 bin TL'ye varan 0 faizli kredi imkânı sunuyor. Fiat bununla birlikte 1.6 litre dizel motorlu ve üst donanım Fiat Egea Sedan versiyonlarında ÖTV farkını karşılayarak otomobilseverlere avantajlı imkânlar da sağlıyor. Kampanya dahilinde ayrıca Fiat Egea Hatchback ve Egea Station Wagon ile Linea, Punto, Panda ve Fiat 500 Ailesi modellerinde tüm vade ve tutarlarda yüzde 0.99 sabit faizli kredi avantajı da sağlanıyor.

Bir günde iki müjde

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci'nin müjdesini verdiği, sicil affı Meclis'e gelirken Maliye Bakanı Ağbal, taşerona kadroda mutfak çalışmasının bittiğini söyledi.
Rusya hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, Türk Akımı anlaşmasının onaylanmasına yönelik yasa tasarısının onaylanarak, parlamentonun alt kanadı Duma'ya gönderilmesine karar verildiği belirtildi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılı üçüncü çeyrek (Temmuz-Eylül) 'İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri'ni açıkladı. Buna göre; mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi, 2016 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 6,9 oranında azaldı.

Kapanan şirket sayısı yüzde 48 arttı

Kapanan şirket sayısı kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 48 artarak bin 73'e çıktı. Bu dönemde kurulan şirket sayısı ise yüzde 1,28 artış gösterdi.
İşsiz sayısı 2016 yılı Eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 420 bin kişi artarak 3 milyon 523 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 1 puanlık artış ile yüzde 11,3 seviyesinde gerçekleşti.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Ortadoğu, Güney Afrika ve Türkiye'deki finans dışı şirketler için 2017 görünümünün negatif olduğunu belirterek, yatırım yapılabilir notla değerlendirilen bazı Türk şirketlerinin ekonomik yavaşlamaya direnç göstermesinin beklendiğini açıkladı.

THY uçaklarından internet keyfi

Türk Hava Yolları, geniş gövdeli ve uzun menzilli uçaklarından sonra 167 dar gövde uçağının eğlence ve internet bağlantı sistemlerinin sağlanmasına yönelik Panasonic ile önemli bir anlaşma imzaladı.
THY ile artık kısa ve orta mesafede uçacak olan yolcular da havada internetin keyfini yaşayabilecek.
Ağaoğlu Enerji Grubu, Bursa ve Yalova'daki iki Rüzgar Enerji Santrali (RES) projesinin rüzgar türbinleri için Alman Nordex ile 330 milyon liralık sözleşme imzaladı.
Vodafone'un ana sponsorluğunda düzenlenen Türkiye'nin En Büyük 500 Özel Şirketi Araştırması'nın sonuçları İstanbul'da düzenlenen törenle açıklandı.
Türkiye'nin en büyük şirketleri Tüpraş, OMV Petrol Ofisi ve Türk Hava Yolları (THY) olarak belirlendi.

Komili ve Kırlangıç yağ satılıyor

Anadolu Endüstri Holding (AEH) ve SEEF Foods tamamına sahip oldukları Ana Gıda İhtiyaç Maddeleri şirketinin Koninklijke Bunge BV şirketine satılması için anlaşma yaptı. Ana Gıda bünyesinde, Komili, Sezai Ömer Madra ve Kırlangıç Yağ markaları biliniyor.

Sabancı'da üst düzey istifalar

Avivasa Emeklilik ve Hayat Genel Müdürü Meral Eredenk Kurdaş ve Yönetim Kurulu Üyesi Neriman Ülsever 1 Ocak'tan geçerli olmak üzere istifa etti. Şirketin KAP'a yaptığı açıklamaya göre, Genel Müdür ve yönetim kurulu üyesi olarak, Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CFO) görevini yürüten Mustafa Fırat Kuruca atandı. İstifa eden Genel Müdür Kurdaş'ın idari sorumluluğu olmayan yönetim kurulu üyeliği ise devam edecek.
Kuruca'dan boşalan Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevine Aksigorta'nın Genel Müdür Yardımcısı Erkan Şahinler'in atanmasına karar verildi. Diğer yandan, Sabancı Holding'den yapılan açıklamaya göre, Meral Eredenk Kurdaş 1 Ocak 2017 tarihinden geçerli olmak üzere Sabancı Holding İnsan Kaynakları Grup Başkanlığı'na atandı.

Rusya'ya sitem

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, liderlerin talimatlarına rağmen Rusya'nın ayak sürümesine üzüldüklerini söyledi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye-Rusya arasındaki ilişkileri değerlendirirken, 'Maalesef iki ülke liderinin bir an önce bütün alanlarda Kasım 2015 öncesine dönülmesine ilişkin verdiği talimat Türkiye tarafından kayıtsız şartsız bir anda yerine getirilirken, dostumuz Rusya'nın ayak sürüdüğünü görmek de bizi üzüyor' dedi.
'Zeybekci, birçok alanda önemli fırsatlar bulunduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:
'Türkiye ile Rusya arasında milli paralarımızı kullanmayı her alanda yapabiliriz.
Neden Rusya'daki ihaleler ruble ile yapılmasın?
Neden oradaki Türk şirketleri bu ihalelere girip ruble ile ihale alarak, bunun ruble olarak tahsilatlarının arkasında Eximbank ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) olarak durmayalım?
Biz Rusya'ya enerji ve diğer ithalat ödemelerimizi ruble yapmayalım? Neden önümüzdeki dönemde daha çok artmasını istediğimiz Rus turistler Türkiye'ye geldiğinde niye ruble ile, Türk lirası ile ödeme yapmasın?
Tüm bunları ortak alanlarda geliştirmemiz gerektiğine inanıyorum.'

DİP EKSPRES

Godiva'dan 2017 Yeni Yıl Koleksiyonu


Dünyanın en zarif el yapımı çikolatalarını 1926 yılından beri Belçika'dan tüm dünyaya ulaştıran Godiva'nın göz kamaştıran 2017 Yeni Yıl Koleksiyonu, çikolata severleri masalsı bir yolculuğa davet ediyor.
Yeni yıl kutlamalarına eşlik edecek enfes pralin çikolataları, trüfleri ve özel olarak tasarlanmış serisiyle Godiva'nın 2017 Yeni Yıl Koleksiyonu mağazalarda yerini aldı.