İşsiz kalanın sağlık hizmetini devlet karşılıyor. Bundan eş ve çocuklar da yararlanıyor. 10 ay ödenen maaş da 1422 liraya çıktı. Başvurunun 1 ay içinde yapılması şart. Gecikilen zaman maaştan kesiliyor. Sosyal güvenlik mevzuatımızda çalışanları çeşitli açılardan koruyan düzenlemeler bulunuyor. Bunlardan birisi de işsizlik maaşı.
Çalışırken maaşlarımızdan kesilen bu paralar işsiz kaldığımızda bize belli bir süre ödeniyor.
Tabii işsizlik maaşı almanın da şartları var. İşsizlik sigortası kapsamında bir işyerinde çalışırken, kendi istek ve kusuru dışında işini kaybedenler; son 120 içinde prim ödeyerek sürekli çalışmış ve son 3 yıl içinde en az 600 gün işsizlik sigortası primi ödemiş olmak şartıyla maaş alıyor.

Hesaplar farklı

Yukarıdaki gün şartlarını tamamlayıp işten ayrılmışsanız en geç bir ay içinde İŞKUR'a müracaat etmeniz gerekiyor. Bu süreyi kaçırırsanız geciktiğiniz her gün sizin maaş alma sürenizi kısaltıyor unutmayın. İşsizlik maaşını belirleyen ise o dönemdeki asgari ücret oluyor. İşsiz kalan kişiler aldıkları brüt ücretin yüzde 40'ı kadar işsizlik maaşı alabiliyor. Yani 2000 lira brüt asgari ücreti olan bir çalışanın alacağı işsizlik maaşı 800 lira oluyor. Burada bir üst sınır var. O da işsizlik maaşı geçerli asgari ücretin yüzde 80'inden fazla olamıyor.

Sevgiliniz için hediyeler hazır!

Sevgiliye Hediye, Altın ve Pırlanta Fırsat Günleri İzmir Bayraklı'daki Tepekule Kongre Merkezi'nde başladı. Gençiz Fuarcılık'ın hediyelik sektörünün seçkin firmalarıyla birlikte düzenlediği Sevgiliye Hediye, Altın ve Pırlanta Fırsat Günleri kapılarını açtı.
Stantlardaki Mücevher takılar, Güzellik ürünleri, Aşkın simgesi özel mumlar, Mesaj nakışlı gömlekler, Mesaj kutuları, Özel temalı sihirli kupalar, Sevgi saatleri, Temalı takvimler, Baskılı abajurlar, Puzzleler, Resimli yastıklar, 3D Lambalar, biblolar, Cüzdan, Gümüş, Bakır ve Yöresel ürünler ilgi ile incelendi.
İzmirlilerin ve hediyelik sektörünün ısrarlı istekleri nedeniyle Sevgiliye Hediye, Altın ve Pırlanta Fırsat Günleri'ni düzenlediklerini belirten Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, 'Hediyeliklerimiz her yaşa, her zevke hitap edecek şekilde hazırlandı. Erkek sevgiliye hediye almak isteyenler, kadınlara hitap edecek çeşitli sürprizler bulmak isteyenler Tepekule Kongre Merkezi'ne gelecekler' dedi.

Vergi artışı yok!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2017'de hiçbir vergi artışı planlamadıklarını açıkladı, yapılan vergi indirimlerinin ekonomiyi canlandıracağını söyledi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 'Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefine katkı sağlayacak Akkuyu NGS'yi inşallah, 2023'te hizmete almayı planlıyoruz' dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 2018 yılından itibaren her yıl 250 bini İstanbul'da olmak üzere en az 500 bin konutu dönüştürmeyi hedeflediklerini bildirdi

Enflasyon, ocak ayında beklentileri aştı

Enflasyon yeni yıla piyasa beklentilerinin oldukça üzerinde başlangıç yaptı. TÜFE'nin yüzde 1.7 artacağı öngörülürken, yüzde 2.46 artış gösterdi. Yıllık enflasyon ise yüzde 8.53'ten yüzde 9.22'ye çıktı. SGK'dan yapılan açıklamaya göre Kurum, promosyon ödenmesi için özel bankalarla yaptığı görüşmeler sonucunda üçüncüyü anlaşmayı, 440 bin emekli müşterisine hizmet veren Garanti Bankası ile imzaladı.

TURKCELL ve MIT yeni bir işbirliğine imza attı

Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu: 'MIT-Turkcell Innovation&Leadership Bootcamp adını verdiğimiz programla Turkcell olarak geleceğin inovatif, özgür ve özgüvenli Turkcell liderlerini yetiştirmeyi planlıyoruz.' dedi. Turkcell, bu programla geleceğine yatırım yaparak GNÇYTNK'ler arasından yeni ve genç liderler yetiştiriyor. Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ, Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ'nin paylarının tamamını 360 milyon dolara devraldı.

Gala defilesine Portekizli imzası

Portekizli ünlü modacı Micaela Oliveira'nın ilk kez katılacağı IF Wedding Fashion İzmir'de, dünyanın en önemli iç çamaşır markalarından Intimissima'nın marka yüzü Francisca Perez ve dünyaca ünlü giyim ve parfüm markası Carolina Herrera'nın marka yüzü Montse Suarez de yer alıyor. IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 7 – 10 Şubat 2017 tarihlerinde 11. kez düzenlenecek.
Yalnızca profesyonel ziyaretçiye açık olarak düzenlenen fuar; yedi solo, bir karma defile, performans defilesi, gala defilesi ve final defilesi olmak üzere, on bir defileye ev sahipliği yapacak.

Sigaraya yeni yasaklar geliyor

Yeni yılla beraber üstü kapalı olan tüm alanlar için yasak getirilmişti. Daha önce de sigara paketlerinin üstlerine uyarı yazıları konulmuştu. Ayrıca kapalı alanlarda sigara içenlere ise para cezası kesiliyor. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın dün yaptığı açıklamaya göre; para cezasına rağmen yasağı ihlal etmeye devam edenler için mekan kapatmaya varan cezalar kesilecek.
Yeşilay, sigara yasağına yönelik ihlallerin tek tuşla bildirilebileceği, pilot olarak İstanbul ve Ankara'da başlatılan Yeşil Dedektör uygulamasını tüm illerde aktif hale getirdi. Akdağ; konuşmasında 'Artık telefonla aramanıza bile gerek yok. Akıllı telefonlarınızdan yer bildirimi yapabilirsiniz' dedi.

İş Bankası 4.7 milyar kâr etti

İş Bankası 2016 yılına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre bankanın 2016 yılı net kârı 4,7 milyar TL oldu.
2016 yılında toplam aktiflerini 271.1 milyar liraya çıkaran Yapı Kredi'nin toplam net kârı 2 milyar 933 milyon lira oldu.
Akbank, marka değerlendirme kuruluşu BrandFinance'in araştırmasında 6. kez üst üste 'Türkiye'nin En Değerli Banka Markası' oldu. Dünya Bankası, Türkiye için 2017 büyüme beklentisi yüzde 3'ten yüzde 2,7'ye çekilirken, 2018 tahmini yüzde 3,5 olarak korurken, bu yıl için TÜFE beklentisini de yüzde 8'den yüzde 9'a yükseltti.

Marka yaratma ve markalaşma

Aydın Ticaret Borsası tarafından başvurusu yapılan, İstanbul Ticaret Borsası Aydın Ticaret Borsası Özel Gıda Laboratuvarları A.Ş.  Ege İhracatçı Birlikleri ve Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi'nin ortak olduğu,  KOSGEB Başkanlığı tarafından desteklenen  'Zeytin Zeytinyağı Pazar Payının Arttırılması' Projesi kapsamında Marka Yaratma ve Markalaşma Eğitimi gerçekleşti. Aydın Ticaret Borsası Toplantı Salonunda gerçekleşen 'Marka Yaratma ve Markalaşma' eğitimi, Denizli ABİGEM Eğitmeni Banu Bingöl Akın sunumlarıyla,  Markada duygusal ve reel faktörler nasıl çalışır?
Marka tutundurmada Da Vinci şifreleri, Marka algılaması; İlgi çekmek, farklı ve bilinir olmak, Dünya ve Türkiye'de kişisel marka olan isimler, Markanın özü, sözü ve şekli Marka yönetiminde yeni trendler; duyular, duygular ve paylaşım, ana başlıkları altında aktif ve uygulamalı olarak gerçekleşti.

Vergi avantajı sağlandı

Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6770 sayılı 'Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' ile Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ'lerin) birleşmesine ve yatırım harcaması yapan şirketlere özel vergi avantajları getirildi.
İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Şadi Çetin konuya ilişkin yaptığı açıklamada:
1.KOBİ Birleşmeşerine Sağlanan Vergi Avantajı: Sanayi sicil belgesi olan ve fiilen üretim yapan KOBİ'lerin kendi aralarında birleşmeleri halinde, birleşme tarihinden itibaren 3 hesap döneminde elde edilen kazançlara kurumlar vergisi oranı indirimli olarak uygulanacak.
5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanununun 32 nci maddesine bir fıkra (5. Fıkra) eklenerek,  Kurumlar Vergisi Kanununun 19 uncu maddenin birinci fıkrası kapsamında birleşen sanayi sicil belgesini haiz ve fiilen üretim faaliyetiyle iştigal eden küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin, birleşme tarihinde sona eren hesap döneminde münhasıran üretim faaliyetinden elde ettiği kazançları ile bu kapsamda birleşilen kurumun birleşme işleminin gerçekleştiği hesap dönemi dahil olmak üzere üç hesap döneminde münhasıran üretim faaliyetinden elde ettiği kazançlarına uygulanmak üzere kurumlar vergisi oranını %75'e kadar indirimli uygulatmaya, bu indirim oranını, sektörler, iş kolları, üretim alanları, bölgeler, hesap dönemleri itibarıyla ya da orta ve yüksek teknolojili ürün üreten veya imalatçı ihracatçı kurumlar için ayrı ayrı veya birlikte farklılaştırmaya Bakanlar Kurulu; bu fıkranın uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirlemeye Maliye Bakanlığı yetkili kılındı.
2.Yatırım Harcamalarına Sağlanan Vergi Avantajı:
Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında münhasıran imalat sanayinde ve sadece 2017 yılında gerçekleştirilen yatırım harcamalarına indirimli kurumlar vergisi daha da indirimli olarak uygulanacak.
5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanununa eklenen geçici madde (Geçici Madde 9) ile mükelleflerin 2017 takvim yılında gerçekleştirdikleri imalat sanayiine yönelik yatırım teşvik belgesi kapsamındaki yatırım harcamaları için, "%55", "%65" ve "%90" şeklinde yer alan Yatırıma Katkı oranları sırasıyla "%70", "%80" ve "%100" şeklinde değiştirildi. Aynı şekilde yatırıma başlanan tarihten itibaren indirimli kurumlar vergisi kapsamında hesaplanacak olan yatırıma katkı tutarına mahsuben, toplam yatırıma katkı tutarı %50 yerine %100 olarak uygulanacak.
3.Diğer taraftan aynı kanunun 7. Maddesi ile yapılan düzenleme ile Yatırım Teşvik  Belgesi kapsamındaki yazılım ve gayri maddi hak satış ve kiralamaları Katma Değer Vergisinden istisna tutuldu' diye belirtti.


DİP EKSPRES

Gülcemal teşvikleri ASKON'da anlattı


Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Ar-Ge Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu tarafından 'SGK işveren teşvikleri' konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi. ASKON İzmir şubesi konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal konuşmacı olarak katıldı ve teşvikler hakkında bilgi verdi.