Dünyaya geldiğimiz andan itibaren üzerimizden sevgisini, emeğini ve desteğini eksik etmeyen annelerimiz, sadece yılın bir gününde değil, her gününde sevgi, saygı ve minnet duygusuyla anacağımız en kıymetli varlığımızdır. Annelerimize olan borcumuzu ne yaparsak yapalım asla ödeyemeyiz. Ancak onların yaşamlarını kolaylaştırmak, yalnızca ihtiyaç duyduklarında değil her zaman yanında olmak, emeklerinin boşa gitmediğini göstermek hepimizin en önemli sorumluluğudur.

Daha dünyaya gelmeden sıcaklığını, şefkatini ve sevgisini hissettiğimiz, bizi yaşama katmak için üzerimize titreyen fedakâr annelerimiz, karşılıksız sevgisiyle besler, büyütür ve yarınlara hazırlar bizleri. Onların hoşgörüsü, merhameti, saflığı ve tecrübeleri geleceğimize ışık tutar.

Sadece bir gün değil!

Anneler, taşıdığı büyük sorumluluğun ötesinde, bu sorumluluğa canını, kalbini ve sadece kendisine özgü hislerini de katan kişidir. Dünyanın en güzel, en temiz, en masum duygusu hiç şüphesiz anneliktir. Unutmamalıyız ki, bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında en çok annelerin payı vardır.
Aslında bu satırları ve daha fazlasını Mayıs'ın ikinci haftasında, yani 13 Mayıs Anneler Günü'nde yazmak isterdim ama köşem olmadığı için, hafta başına bu güne kaldı. Bu nedenle hem 'af' diliyor, hem de belirttiğim gibi, bizim için 'Anneler Günü' yılın sadece bir günü değil, her günü...

Biliyoruz ama

Canımız ve canınız çok sıkkın biliyorum. Bugünkü şartlarda mutlu olmak var mı?
Ama ben yine de moral bozmamaya çalışarak, örneğin otomotiv sektörüne bir göz atayım. Türk otomotiv sanayii yılın ilk dört ayında toplam üretim ve ihracatta yüzde 2 daralma yaşanırken, toplam pazarı geçen yıla paralel şekilde sonuçlandırdı. Aynı dönemde otomobil ihracatı ve üretimindeki yavaşlamanın etkisi, ticari araç grubunun yukarı yönlü hareketini sürdürmesi ile birlikte dengelenmeye devam etti. Otomotiv Sanayii Derneği'nin (OSD) 2018 yılı Ocak-Nisan dönemi verilerine göre, toplam üretim bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2, otomobil üretimi ise yüzde 6 oranında azaldı. Bu dönemde, toplam üretim 563 bin 695 adet, otomobil üretimi ise 375 bin 957 oldu.
Toplam pazar ise geçen yılın aynı dönemine paralel 236 bin 804 olarak gerçekleşti. 2018 Ocak-Nisan dönemi verilerine göre, ticari araç pazarındaki yüzde 7'lik daralmaya karşın, ihracattaki yüzde 8 oranındaki artış, ticari araç üretiminin yüzde 10 artmasını sağladı.

Üst düzey tesis

Önceden paylaşmıştım. E. Özgörkey Şirketler Grubu bünyesinde yer elan Özgörkey Otomotiv Jaguar ve Land Rover Satış ve Satış Sonrası Tesisi'nin açılışı İzmir cemiyet hayatının önemli isimlerinin katılımıyla gerçekleşti. ARCH Concept standartlarıyla kurulan 3570 metrekarelik tesisin açılışında büyüleyici bir tasarıma sahip Jaguar'ın ilk elektrikli modeli I-PACE de tanıtıldı.
Açılış etkinliğine E. Özgörkey Şirketler Grubu Kurucusu Erdoğan Özgörkey ve eşi Rüçhan Özgörkey, Özgörkey Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özgörkey, Özgörkey Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selim Özgörkey, Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik, Borusan Otomotiv Jaguar Land Rover Genel Müdürü Cem Uluğtekin ve İzmir cemiyet hayatının önemli isimleri katıldı.

Hizmete hazırlar

İki yenilikçi marka Jaguar ve Land Rover'ı geleceğe taşımak üzere tüm dünyada dönüşümüne başlanan ARCH Concept'i İzmirliler ile buluşturmaktan gurur duyduklarını belirten E.Özgörkey Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selim Özgörkey, 'ARCH Concept sadece görüntü ve hissiyattan ibaret değil. Dünyanın her yerinde müşterilerin satın alma ve sonrası deneyimlerini en üst premium seviyede, tüm showroom ve servislerde standart hale getirmek anlamına geliyor. Bununla birlikte yeni markaların gelecek planlarında çok önemli bir yeri olan Hybrid ve full elektrikli otomobillere de hizmet vermeye hazırız. ARCH Concept binamızın açılışının Jaguar'ın ilk elektrikli modeli I-PACE'in lansmanına rastlaması ve sizlere bu modelin tanıtımını yapmaktan da memnuniyet duyuyoruz' dedi.

DİP EKSPRES

Sandaviç kralı dünyaya açılıyor

Genç girişimci Onur Elmalı tarafından açılan ve kısa sürede ünü ülke sınırlarını aşan 'Sandaviç Kralı' Sarayın davetlisi olarak Katar'a gitti. Katar'da düzenlenecek Ramadan Fest'e özel olarak davet edilen Sandaviç Kralı, ustalardan oluşan bir ekiple Ramazan boyunca festivalde eşşiz sandaviç ve hamburgerlerini sunacak. Eşi hamileyken hamburger aşermesi üzerine piyasada katkısız ürün bulamayan Elmalı, Sandaviç Kralı isimli markasıyla kısa sürede başarıyı yakalamıştı. Sağlıklı hamburgerleri kendisi yapmaya karar vermiş ve giriştiği işte yakaladığı başarı dünyaya yayılmıştı.