Nerelisin diye soranlar, 'Adanalıyım' cevabını alınca, ikinci soru olarak 'Adanalılar neden böyle?' sorusunu yöneltiyorlar. Başlarda anlatmaya çalışıyordum ama artık vazgeçtim. Çünkü artık insanlar ilginç bir haberle karşılaştıklarında, daha haberin içeriğini bile okumadan 'Kesin Adana'da olmuştur' diyor. Konu güneşe kurşun sıkılan şehir olunca haksız da sayılmazlar.
Adana'dan gelenler kadar olmasa da memleketin diğer şehirlerinden de ilginç haberler geliyor. Söz konusu haberlerde açıklamalarına yer verilen kişilerin dün ve bugün söylediklerini karşılaştırınca 'Dikkat U dönüşü' tabelası ile karşılaşmış gibi hissediyorum. Bu keskin dönüşler bana 'Biz fırıldak değiliz' diyen eski bir hemşehrimi hatırlattı.

Eminim birçoğunuz hatırlayacaktır. Adana'da 2004 yerel seçimlerinde belediye başkanı adayı olarak seçimlere katılan ve 1600 oy alan, 2007 genel seçimlerinde ise bağımsız milletvekili adayı olan Abdurrahman Boztaş, 'Biz fırıldak değiliz' diyerek yola çıkmış, vatandaşlardan oy istemişti. Ellerini başının üzerinde birleştiren ve kendi etrafında dönen Boztaş'ın siyasetimize kazandırdığı fırıldak işareti gelmiş geçmiş en sempatik sembol olabilir.


Boztaş Adana'da görmeye alışık olduğumuz haberlerle o dönem sık sık gündeme geldi. İlginç tanıtım yöntemleri ile mevcut siyasete gönderme yapıyordu. Mesela temiz toplum, temiz siyeset arzusunu anlatmak için seçim propagandasına hamamda yıkanarak start veren Boztaş, çiftçinin içine düştüğü kötü durumu anlatmak için tanıtımına eşek üzerinde devam ediyor, tüm siyasetçilerin bir balon olduğunu belirterek balonlu tanıtım yapıyordu. Temiz siyaset adına hamamdan çıkıp traktöre binen, eşek üzerinden halka seslenen, 'Biz fırıldak değiliz, 'Bu tekere çomak sokmayın' diyerek oy isteyen Boztaş, milletvekili seçimlerinde de umduğunu bulamamış, Adanalı seçmenlerden sadece 798 oy alabilmişti.

Antifırıldak siyasetçi Abdurrahman Boztaş şimdilerde nerededir, neler yapar bilmiyoruz. Siyaset sahnesinden silinip gitmesine ise kimse şaşırmadı. Çünkü bu sahnede, verdiği sözlerin arkasında duranlara değil, dün söylediği sözleri unutan hatta çıkıp tam tersini yüzleri dahi kızarmadan söyleyenlere kıymet veriliyor.

Bunun örneklerini önümüzdeki günlerde sık sık göreceğiz. Liberal Demokrat Parti eski Genel Başkanı Cem Toker de önceki gün sosyal medya hasabından yaptığı paylaşımda, 2019'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 50+1 oy alabilmek için şimdiden çalışmalara başlayan AKP'nin bu yöndeki söylem değişikliğine dikkat çekti. Toker, paylaşımında; '2019'un yüzde 50+1'i söz konusu olduğundan... Önümüzdeki cuma sabahı saat 9'u 5 geçe kendilerini zorlayarak gözyaşı bile dökebilirler... Kendinizi hazırlayınız, şaşırmayınız.' ifadelerine yer verdi.

Düne kadar Atatürk için ağzına geleni söyleyen, onun adını eğitim müfredatlarından çıkaran, ayyaş diyerek onun aziz hatırasına saygısızlık eden siyasetçilerin bugün oy hesabı yaparak birden Atatürk hayranı kesildiklerine şahit oldukça gözlerimiz antifırıldak siyasetçi Abdurrahman Boztaş'ı aradı. Neredesin üstadım şu fırıldak siyasetin tekerine bir çomak soksak?