Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve SGK prim borçlarını yapılandıranların son ödeme tarihinin 28 Şubat'a uzatıldığını açıkladı.
7143 sayılı Kanuna göre SGK'ye olan sigorta prim borçlarını yapılandırmak için müracaat ettiği halde peşin ödeme veya borç taksitlerini süresinde ödeyemeyen ve bu nedenle yapılandırmaları bozulanlara, 28 Şubat'a kadar ödeme yapmaları halinde yapılandırma haklarının devam edeceğini duyurdu. Bakan Selçuk yaptığı yazılı açıklamada, yapılandırmadan faydalanan işverenlerin istihdam teşviklerinden ve sağlık hizmetinden de yararlanmaya devam edeceklerini bildirdi.

Yeni bir yöntem

Çalışanlarının performansını artırmak ve doğru yöneticileri seçmek isteyen şirketler işe alımlarda Kuantum Düşünce Tekniği yöntemlerini uygulamaya başladı. Türkiye'nin önde gelen holdingleri ve kurumsal firmalar tarafından da kullanılmaya başlanan yöntemle işe en uygun elemanlar insan kaynaklarının yanısıra kuantum uzmanları tarafında da taramadan geçiriliyor. İddiaya göre: Kuantum Finans adı verilen yöntemle çalışanlar daha mutlu ve satış rakamları daha yüksek oluyor.

Tercih ediliyor

2018 yılında toplam satış rakamı 33 bin 650 adede ulaşan Fiat Egea Sedan, bu satış başarısıyla 3 yıldır üst üste Türkiye'nin en çok tercih edilen otomobil modeli oldu.
Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, satışa sunulduğu ilk günden bu yana 116 bin 559 adetlik satış rakamına ulaşan Fiat Egea Sedan'ın başarısı ile ilgili olarak, 'Egea Sedan'ın 2018 yılında da yine ülkemizin en çok tercih edilen otomobili olmasından ötürü gurur duyuyoruz. Dünyanın pek çok ülkesinde satışa sunulan ve geniş kitlelerin beğenisini kazanan Fiat Egea'nın ülkemizdeki liderliğine katkıda bulunan tüm müşterilerimize, bayi teşkilatımıza ve çalışma arkadaşlarımıza içtenlikle teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.

Kuş seslerinin yeri

Urla'da yapılması planlanan ve 'ÇED gerekli değildir' kararı verilen taş ocağı ve kırma-eleme tesisini TBMM gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, 'Kuş seslerinin yerini dinamit sesleri almasın, taş ocakları zeytinleri kurutmasın!' dedi.

Suriyeli mültecileri için yeni proje

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Tarım ve Orman Bakanlığı ortaklığında yürütülecek olan ve Avrupa Birliği tarafından fonlanan 'Tarım Yoluyla Suriyeli ve Türk Toplulukların Sosyo-Ekonomik Entegrasyonu ve İstihdam Yaratılması - Birlikte Çalışıyor, Birlikte Yaşıyoruz' projesi Nisan 2019'da başlıyor. 4500 Suriyeli ve kırılgan yerel halk ile 1500 çiftçi/üretici kursiyerlerin buluşmasıyla gerçekleşecek projede sürdürülebilir iş imkanlarının oluşturulmasının yanı sıra tarım sektöründe verimlilik ve ürün kalitesinde artış sağlanması hedefleniyor. Adana, Gaziantep, İzmir, Kilis, Mardin, Mersin, Şanlıurfa, Hatay, Kahramanmaraş ve Konya'da yürütülecek olan projenin yaklaşık 30 ayda tamamlanması ön görülüyor.

Apelasyon E Dergi Ocak sayısı çıktı

Bilge Keykubat ile uzmanların hazırladığı Apelasyon E Dergi Ocak 2019 sayısı yayınlandı. Ocak 2019 / SAYI: 62 – Sağlıklı ve gerçek uzmanlardan bilgilerle, İçindekiler; Editörlerden - 2019'a da Güzel Dilekler ve Bir Miktar Ümitle Girmek - Argun Tanrıverdi, Bilge Keykubat, Zeytin Mektebi - Zeytin Gen Kaynaklarının Önemi - Mücahit Taha Özkaya , 2019 Yerel Üreticiye, Doğal Ürüne Sahip Çıkma Yılı Olsun! - Gülhan Kara, Hülüklü (Gülüklü) Çorba Tarifi - Kezban Güleç, Doğa, Aşk, Tutku: Sarmaşık - Aynur Civelek, Saç Dökülmesinde Beslenme ve Örnek Diyet - Murat Gökçen, Yeni Yılda Sağlıklı Sofra Kararları - Aşçı Fok – Nurdan Çakır Tezgin, Yedikleriniz Şişkinlik Yapıyorsa Bu Yazıyı Okuyun (İBS) - Tuğba TOLON,  Bulgurun Hikayesi - Süleyman GÖNÜLKIRMAZ, Tarımda Uydu Teknolojilerinin Kullanımı - Tolga ESETLİLİ , Yusuf KURUCU, Bağlarda Görülen Uyanma Sorunları Üzerine Bir Çalışma - Metin Kesgin, Mustafa Sacit İnan, Konuk Yazar Zümrüd-ü Anka (Simurg), Ruhun Yücelmesi ve Yaşarken Yeniden Doğuş - Berk Yüksel, Gelecek Genç Ziraat Mühendisleri ile Gelecek - Apelasyon Kampüs EuropassCV ve Motivasyon Mektubu Nedir? - Şule Ercan.

DİP EKSPRES

İnsanca yaşamanın standartları

Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD), asgari geçim ücretine alternatif olarak geliştirdiği 'İnsani Geçim Ücreti'ni yaptığı bir araştırma ile belirledi. Türkiye'de farklı bölgelerde yaşayan ailelerin insan onuruna yaraşır, sosyal ihtiyaçlarını ortalama karşılayacak bir şekilde geçinebilmeleri için alt standartların ne olması gerektiğinin incelendiği araştırma ile İstanbul ve Türkiye ortalamasında farklı sonuçlara ulaşıldı. Prof. Dr. Adem Korkmaz ve Dr. Öğretim Üyesi Taha Eğri tarafından araştırma sonuçlarının detaylı olarak paylaşılacağı ve 2019 Yılı İnsani Geçim Ücreti'nin açıklanacağı basın toplantısı yarın yapılacak.