Bütün bir boyunca BELGEM dershanelerinde verdiği ücretsiz derslerle binlerce öğrenciye üniversite ve lise sınavları öncesi büyük destek sağlayan Bornova Belediyesi yaz boyunca da desteklerini sürdürüyor. Okulların kapanmasına kısa bir süre kalan şu günlerde Bornova Belediyesi ücretsiz olarak vereceği yaz hobi ve spor kurslarının programını açıkladı. Bağlamadan, futbola, seramikten voleybola, resim ve satrançtan teakwandoya kadar hemen her alanda düzenlenecek kurslara başvurular başladı. Toplam 11 farklı alanda hobi, 6 alanda da spor kursları verilecek. Haziran ayı sonuna kadar devam edecek başvurular sonrası 1 Temmuz'da kurslar başlayacak. Kurslara katılmak isteyenler Büyükpark içindeki Kültür Müdürlüğü'nde gerekli başvuruyu yapabilecek. 388 03 12 nolu telefondan da gerekli bilgiler alınabilecek.


Olimpik havuzda kurs


Bu yıl yüzme kurslarına katılacaklar önemli bir ayrıcalık da yaşayacak. Bu kurslar Bornova Belediyesi'nin bir süre önce açılışını yaptığı Işıkkent Spor Tesisleri'nde yapılacak. Bu tesisler içindeki yarı olimpik açık ve kapalı havuzlarda kursiyerlere cankurturan ve özel öğretmenler eşliğinde hizmet verilecek. Bornova Belediyesi'nin tüm kursları ücretsiz olacak. Eğitimin ve çocukların öncelikleri arasında en üst sırada yer aldığını vurgulayan Bornova Belediye Bakanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "BELGEM dershanelerinde verdiğimiz kurslarla binlerce öğrencimize katkı sağlıyoruz. Geçen yıl eğitim kurumlarında 1 milyon liralık fiziki bakım yaptık. Okulların bakımlarını bu yıl da belirli bir program çerçevesinde sürdürüyoruz. Okulların üç aylık yaz tatiline girmesi ile birlikte hobi ve spor kurslarımızla da çocuk ve gençlerimizin yanında olacağız. Yurttaşlarımızın ücretsiz olarak yararlanacağı kurslar için her türlü imkanı sağladık" dedi.

Bornova Belediyesi'nin vereceği kurslar ve yaş gurupları:

Hobi kursları: Bağlama(10 yaş üstü), gitar(10 yaş üstü), Seramik(6-12 yaş), Resim(8-17 yaş), satranç(7-14 yaş), fotoğrafçılık(15 yaş üstü), Latin dansları(7 yaş üstü), halk oyunları(7 yaş üstü), Bale(6-12), Bale(6-12 yaş), Takı Tasarım(6-12), tiyatro(8-18 yaş),

Spor kursları: Futbol(8-12 yaş), Basketbol(8-14 yaş), Voleybol(8-17 yaş), Teakwondo(8-17 yaş), Jimnastik(5-7 yaş), hentbol(8-12 yaş)