Bornova Küçükpark'taki kedinin öldürülmesinin ardından yaklaşık 100 kişilik bir grup, ellerinde broşürlerle eylem yaptı. Grup adına konuşan Sibel Altun, "Katledilen masum canların hesabını kim verecek" dedi. Yasaların yetersizliği yüzünden söz konusu şahsın aynı gün serbest bırakıldığını ifade eden Altun, "Bir cani masum bir canlıyı acılar içinde işkence çektirerek öldürmüş yasaların yetersizliği yüzünden aynı gün serbest bırakılmıştır. Bu masum canlarımızın hesabını kim verecek. Hayvan katilleri
hunharca hayvanları katlederken yetkililer daha ne kadar sessiz kalacak. Allah'ın yarattığı bu canların yaşamına vahşice son vermenin bedeli sadece 600 lira mıdır?" diye konuştu.
"Bu canilerin yarın aynı muameleyi savunmasız çocuklara, yaşlılara, engellilere yapmayacağının garantisini kim verecek?" diyen Altun, "Buradan tüm yetkili mercilere ve Diyanet İşleri'ne sesleniyoruz. Bu katillere gereken cezanın bir an evvel verilmesini, toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması için para cezası yerine tutuklanmalarını talep ediyoruz. Bu insanlık ayıbının bir an evvel temizlenmesini yüce Türk adaletinden bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Grup, sonrasında ellerindeki dilekçelerle Bornova Adliyesi'ne yürüyerek yasanın daha kapsamlı olması için başvuruda bulundu.