İçinde bulunduğumuz coğrafyada göz yaşı akmayan, ülkemizde kötü bir haberle endişe etmediğimiz gün geçmiyor. Bu karmaşa ve karanlık içerisinde bazen ufak bir ışık, aydınlık yeniden umutlanmamızı sağlıyor. Bu sebeple, bunca sıkıntılı haber içinde arada güzel şeylerin de olduğunu unutmamak gerekir. Bugün Türkiye'de ilk kez İzmir'de gösterime girecek olan Annie isimli dev bir müzikalden sizlere haber vermek istiyorum. Bu dev müzikalin bazı önemli ayrıcalıkları mevcut. Yapılan hazırlıkların ardından 2018 yılı bahar aylarında Türkiye prömiyeri gerçekleştirilecek olan dünyanın en ünlü çocuk müzikalleri arasında yer alan Annie'de başrolü oynayacak kız çocuğu için ülke genelinde bir yarışma açılmış. Annie'yi ilk kez bir Türk kızının oynayacağı müzikalde Türk çocukları ve gençlerinin sahne sanatlarındaki yeteneklerinin buluşturulması hedefleniyor. Gelecek yıl yapılacak temsillerin ardından eserin İzmir dışında; İstanbul, Ankara, Eskişehir ve Bursa'daki sanatseverlerle de buluşturulması planlanıyor.

1977 yılından bugüne dünyanın onlarca ülkesinde sahnelenen ve Broadway'in en ünlü müzikalleri arasında yer alan Annie'nin kitapları, filmleri ve müzikal gösterimleriyle satış ve izlenme rekorları kırdığının altını çizen eski opera sanatçısı olan İlhan Cinpir, "Çocuk, genç ve yetişkin olmak üzere geniş bir kitleyi etkilemeyi başarmış bir Brodway Müzikali'ni ülkemizde ilk kez sahnelemek, bize müthiş bir heyecan veriyor. Eserin Türkiye'deki tüm fikri mülkiyet ve gösterim haklarını satın aldık. Bu hayali bizlerle paylaşan çocuklarımızla birlikte Brodway yapımlarının artık ülkemizde de başarıyla sahnelenebildiğini kanıtlamak istiyoruz. Bu iddianın heyecanı ve mutluluğu içindeyiz. Ancak ondan daha önemlisi, bu müzikalde Annie başrolünü oynayacak ve koroda yer alacak çocuklarımızın geleceğin ünlü sanatçıları olma potansiyeli taşımasıdır. Tüm dünyada çok yaygın şekilde sahnelenen ve izlenen bu büyük eseri, Türk çocukları ve gençlerinin sahne sanatlarındaki yetenekleri ile buluşturmayı amaçladık." dedi.
 
Broadway'in dünyaca ünlü müzikallerinden Annie, henüz Türkiye'de tanınmasa da dünyanın farklı coğrafyalarındaki onlarca ülkede binlerce kez sahnelenmiş bir başyapıt... Gösterime girdiği ülkelerde geniş yankı uyandıran Annie, rol verdiği çocukların yaşamlarında çok önemli kırılma noktaları oluşturuyor.
Müzikal ilk kez 21 Nisan 1977'de Alvin Theatre'da sahnelendi. Annie olarak Andrea McArdle, Warbucks olarak Reid Shelton, Bayan Hannigan olarak Dorothy Loudon ve Grace Farrell olarak Sandy Faison rol aldı. Onbir Tony Ödülü'ne aday gösterilen Annie; "En İyi Müzikal", "En İyi Skor" ve "En İyi Kitap" da dâhil olmak üzere yedi ödül kazandı ve olağanüstü gişe başarısına imza attı..
2012 yılında Broadway'de müzikalin 35'inci yıldönümü sahnesi başladı. Thomas Meehan ve James Lapine'in yönettiği müzikal revize edildi. Halen Londra'daki Piccadilly Tiyatrosu'nda 5 Haziran 2017'de gösterime giren Annie, 6 Ocak 2018 tarihine kadar gösterimde kalacak. Müzikal sadece Amerika'da yılda yaklaşık 900 kez gösterime giriyor.

James Whitcomb Riley'in 1885 yılında yazdığı şiirinde "Küçük Öksüz Annie" olarak adlandırdığı karakter, 1920'li yıllarda aynı adla çizgi roman olarak yayınlandı. 11 yaşındaki bir yetim kız çocuğunun, zengin ve varlık sahibi Oliver"Baba" Warbucks'un ve sadık köpeği Sandy'nin maceralarına tanık olan okurlar, 1972 yılı Ocak ayında başka bir heyecanın tanığı olmaya başladı. Anılan yılda söz yazarı Martin Charnin Orphan, Annie ile ilgili bir müzikal yaratma fikrini besteci Charles Strouse ve Thomas Meehan'a açtı. Meehan, The New York Times gazetesinde yazdığı bir makalede Annie'nin "çürük bir fikir" olduğunu düşünmesine rağmen, Charnin'in ikna edildiğini açıkladı.
Müzikalin başrolündeki Annie, kendisine derin bir nefret besleyen zalim üvey annesi Bayan Hannigan'ın gazabı altında yaşayan yetim bir çocuktur... Yaşının ötesinde bir dayanıklılıkla ve iyimser doğası gereği yetim olmanın getirdiği tüm zorluklara karşı savaşan Annie'nin milyarder bir işadamıyla (Oliver "Baba" Warbucks) tanıştıktan sonra yaşamı değişmeye başlar. Annie'yi evlat edinmeye karar veren işadamı, zamanla bu hayat dolu küçük kızı daha iyi tanıyacak ve kariyerine yaptığı pozitif etkiyi bire bir hissetmeye başlayacaktır.

ABD ile vize krizi, milli takımın büyük hayal kırıklığı, İdlib'e harekat, her gün eksilmeyen yüreğimizi yakan şehit haberleri ve daha niceleri. Boğuluyor hissetmiyor musunuz? Bir nefese hepimizin ihtiyacı yok mu? Bilim, sanat bu nefesi bize vaat ediyor. Bunun için emek veren herkesi desteklemeyi bir vazife gibi hissediyorum.