Ülkemizde ve dünyamızda, birlik, beraberlik ve barış dilekleriyle...

Önce, gelin ve damatın üstüne, "tutu tutu" diye tükürerek, Onları nazarlardan sakınıyoruz. Sonra yerel ezgilerle neşeli çoşkulu kıpır kıpır bir müzik başlıyor. Tüm nesiller bir arada pistteyiz...
İçimizden geldiği gibi halay çekip dansederken adeta kendimizden geçiyoruz!
Duygulanıp gözleri dolup ağlayanlar, gülenler, şakalaşanlar, uzun uzun konuşanlar...
Bu düğünün keyfi ayrı!
Bu "Benim Çılgın Düğünüm 2" ve  bu düğüne, sevgili okurlar, siz de davetlisiniz!

BENİM ÇILGIN DÜĞÜNÜM 2 ("My Big Fat Greek Wedding")

"Portokalos Ailesi" ne bayılıyorum!
Bundan 14 yıl öne "Kalbinin Sesini Dinle (My Big Fat Greek Wedding)" ismi ile oynayan serinin ilk filminde tanıştığım Amerika'da yaşayan Yunan asıllı Portokalos Ailesi'ne bayılmıştım.
Ne özlemişim Onları bu on dört yılda... "Benim Çılgın Düğünüm 2" filminde tekrar hepsini karşımda görmek ne de büyük bir mutlulukmuş!
Ha, eğer siz ilk filmi izlememişseniz, bunu hiç sorun etmeyin. Portakolas Ailesi ile tanışmak için geç kalmadınız.
Tüm adet, gelenek, görenek, yemekleri ile tipik bir Yunan Ailesi. Bizlere çok tanıdık gelenek, adet ve yemekler...
Gus ailenin babası ve başı. Dünya tatlısı ve tipi! Biraz yaşlanmış ve daha da tatlılaşmış adeta. Geleneklerine ve ülkesi Yunanistan'a çok bağlı. Çocukları ve tüm ailesine Yunan kültürü ve geleneklerini hep aşılıyor ve yaşatıyor!
Gus'ın eşi Maria, güçlü, becerikli, akıllı, şefkatli Yunan Kadını! Tüm aileyi çekip çeviren ailenin dişil gücü. İlk filmde Maria'nın çok güzel bir sözü vardı. Burada hemen size hatırladığım kadarı ile yazayım... "Erkek evin başıysa, kadında boynudur. Unutmamalı ki baş boyunun çevirdiği yere bakar..." anlamında müthiş bir laf!
Toula, Gus ile Maria'nın kızı. İlk filmde olduğu gibi bu filmde de filmin baş kahramanı... İlk filmde Toula'nın devrim niteliğindeki kahramanca değişimine şahit olmuştuk ve özellikle de babasının tüm muhalefetine rağmen aşık olduğu Amerikalı Yunan asıllı olmayan Ian ile evlenmeyi başarmıştı.
Bu filimde Toula ile Ian'ın artık bir genç kız olmuş dünya güzeli kızları Paris'i de karşımızda buluyoruz.
İlk filimdeki kahkahalı, gürültülü, herkes ayrı bir telden, beraber olduklarında da topluca başka bir telden çalan, yakın akrabaların hepsinin bir arada olduğu bu geniş aileyi, bu ikinci filmde yeni nesil çocuklar eklenmiş halde buluyoruz... Gus "büyükbaba" ve karşısında "Yunan" olmanın ne kadar güzel ve değerli bir şey olduğunu anlatacağı torunları var! Bundan güzel bir şey olabilir mi?
Paris ise bu kalabalık aile içinde adeta kaybolmuş durumda... Attığı her adımda arkasında onlarca adım görmekte... Okuldaki aktiviteleri de dahil olmak üzere!
Sevinsin mi, üzülsün mü, kendini nasıl bulsun, anlasın, bu büyük karmaşanın içinde... Tam da en hassas dönemlerinde... Kızcağızın görebildiği tek çıkış yolu kendini Büyük Yunan Ailesi'nin uzağında bir üniversitede bulma olasılığı... Ne var ki bu da Amerikan Asıllı bir adamla evlenecek kadar devrimci olan annesinin bile son istediği şey!
Bizim dünyalar güzeli Paris'imiz bu üniversite işini nasıl çözebilirim diye düşüne dursun, Tatlı Gus'ımız serinin bu filminde de yine Yunanlılıkları ile ilgili işlerle meşgul olmaya devam ediyor.
Bu defa kendilerinin "Büyük İskender"in soyundan geldiğini kanıtlamak için araştırmalarına başlıyor.
Aa, torunu Paris içinde çözümü çoktan hazır bu arada. O konuda kafası rahat. Bir an önce Yunan asıllı bir damat bulsun evlensin! İdeal çözüm...
Çılgın Yunan ailemizde burada altını çizmeden edemeyeceğim en müthiş karakterlerden biri de yine "Büyükanne"! Gerçekten muhteşem bir kadın, ailenin en yaşlı üyesi... Her mimiğine bayıldığım kadın. Harika sahneleri var bu ikinci filmde de...
Yunan Ailemizin kadınları da gerçekten çok yaman bu arada. Filmde bire bir göreceksiniz zaten. Hala var mesela... Nasıl tip bir insan. Ulu orta en özel konuları bile pat pat söyleyiveriyor, şaşıpkalıyorsunuz.

BÜYÜK ÇILGIN AİLEM

Ben en iyisi ailenin hepsi olmasa da büyük bir kısmının olduğu bir fotoğrafı koyuvereyim şöyle bir görün Portakolas'ları yakın akraba zinciri şeklinde... Yalnız fotoğrafta ikinci sırada abajurun olduğu tarafta baştan birinci ve ikinci olan bay ve bayan Ian'ın anne ve babası... O notu da hemen düşeyim ki karışıklık olmasın. Gus, "Büyük İskender"in soyundan geldiklerine dair evde belgeleri araştırırken bir doküman buluyor ki, "Aa... O da ne?" ... Meğer eşi Maria ile evlilik belgesinin altındaki imza eksik... Resmi nikah hiç olmamış gibi yani!
Peki ne olacak şimdi, derseniz...
Olacak belli.
Bize yeni bir "Büyük Yunan Düğünü"!
Üstelik bu defa Gus ile Maria için...
Fotoğrafta gördüğünüz bu geniş kitle de düğünü nasıl yapalım diye bir araya gelmiş aile bireyleri, malum...
Sonuç olarak bu ikinci filmde de Toula'nın başı yine çok kalabalık anlayacağınız üzere... Ne kendine, ne eşi Ian'a ayıracak bir gram vakti yok! Bu kızcağız ne zaman rahat bir nefes alacak belli değil. Serinin 3.bir filmi olsa da Toula'nın artık şöyle bir rahat ettiğini görsek diyorsunuz içten içe. 

HADİ DÜĞÜNE!

Neyse lafı fazla uzatmayalım da, siz de güzel giyinin, kuşanın, hazırlanın mahailece Sevgili Okurlar...
Bu Düğün kaçmaz!
Davetlisiniz.