Kamuoyunun yakından takip ettiği 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişin kanun, 19 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Vergi Dairesi Başkanlığı, 6736 sayılı Kanunun mükelleflere sağladıkları avantajlar ve kanunun tanıtımı amacıyla İzmir'de bulunan kanunla kurulmuş meslek odalarının da içinde bulunduğu sivil toplum örgütlerine bilgilendirme seminerleri düzenlemeyi sürdürüyor.
Söz konusu sivil toplum örgütleriyle organizasyonlar için yapılan çalışmalar, tarih ve program akışı içinde devam ediyor.

Katılım genişti...

Balçova Termal Oteli Konferans Salonu'nda tertiplenen, ' 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin Kanun' hakkında bir sunum düzenlendi.Yasayla ilgili bilgilendirme seminerine İzmir Vali Yardımcısı Fatih Damatlar, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Abdürrahim Şenocak, İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kadri Kabak, İzmir Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ekrem Gülcemal ile çok sayıda sanayici ve iş adamı katıldı.

Örnek olunmalı...

Konuşmacılar; dernek üyesi olan herkesin sivil toplum bilinci içinde; örnek işadamı vasfına sahip, sektöründe ve mesleklerinde zirveye çıkmış, kendisine ve çevresine ışık tutan birer rehber olmalarını hedeflemeleri üzerinde durdular.
31 Ekim'de son başvuru yapılacak olan bu kanundan da girişimcilerin maksimum derecede yaralanmalarını istendi.

Alacaklar çoğaldı...

SGK – Sosyal Güvenlik Kurumu adına sunum yapan İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal, 6736 sayılı Kanun ile getirilen ödeme kolaylıkları ile kurum alacaklarının büyük bir kısmının tahsil edileceğine inandığını belirterek 31.10.2016 tarihine kadar başvurulması halinde 2016/Haziran ayına kadar biriken borçların 3 yıla kadar vade ile ödenebileceğini ve bunun yanında idari para cezalarının yarısının tahsilinden vazgeçileceğini ifade etti.

Fırsatı kaçırmayın!

İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin ise, bu düzenlemenin af kapsamında bir düzenleme olmadığını ve toplumun her kesimine hitap eden 6736 sayılı kanunun mükellefler için fırsat olduğunu vurguladı. 'Mükelleflerimizin tamamının bu fırsatı kaçırmamasını istiyoruz' diye konuştu.

Elbirliğiyle olur

İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kadri Kabak da Çalışma ve İş Kurumu ile İŞKUR'un faaliyetlerinden bahsederek iş hayatı açısından geniş ve teferruatlı sunumu katılımcılar tarafından dikkatle dinlendi. Kabak, iş dünyası ile birlikte sürekli işbirliği içerisinde bulunduklarını belirterek, 'Elbirliğiyle ülkemiz için elimizden geleni yapmalıyız ' dedi.
İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı Tahsilat Müdürü Emine Çetin'in sunumu ile devam eden toplantı sonunda, hatıra ormanında adlarına dikilmiş fidanların sertifikasını verildi.

****

Resmi tatil yok

Ramazan ve Kurban bayramlarında toplamda 18 gün tatil yapan memurlara ve işçilere bu kez kötü haber geldi.
Resmi tatil yapılan 29 Ekim cumhuriyet bayramı, yılbaşı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın üçü de hafta sonuna denk geliyor.
2017 yılından ilk olarak yalnızca 1 Mayıs İşçi Bayramı, Pazartesi gününe denk geldiği için resmi tatil yapılabilecek.

İşte 2017'nin resmi tatilleri
Yılbaşı: 1 Ocak 2017 – Pazar, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: 23 Nisan 2017 – Pazar, Emek ve Dayanışma Günü: 1 Mayıs 2017 – Pazartesi, Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı: 19 Mayıs 2017 – Cuma, Ramazan Bayramı (Arefe): 24 Haziran 2017 – Cumartesi, Ramazan Bayramı 1. Gün: 25 Haziran 2017 – Pazar, Ramazan Bayramı 2. Gün: 26 Haziran 2017 – Pazartesi, Ramazan Bayramı 3. Gün: 27 Haziran 2017 – Salı, Zafer Bayramı: 30 Ağustos 2017 – Çarşamba, Kurban Bayramı (Arefe): 31 Ağustos 2017 – Perşembe, Kurban Bayramı 1. Gün: 1 Eylül 2017 – Cuma, Kurban Bayramı 2. Gün: 2 Eylül 2017 – Cumartesi, Kurban Bayramı 3. Gün: 3 Eylül 2017 – Pazar, Kurban Bayramı 4. Gün: 4 Eylül 2017 – Pazartesi, Cumhuriyet Bayramı: 29 Ekim 2017 – Pazar.

Ekonomiyi ısıtma zamanı

ASKON İzmir Şube Başkanı Zekeriya Hazırbulan hükümetin aldığı tedbirleri değerlendirdi: 'Hükümet iç piyasalardaki durağanlığı ortadan kaldırmak ve yeniden hareketlendirmek için daha önceleri ortaya koymuş olduğu sıkılaştırma tedbirlerini gevşetme kararı aldı. Bunların başında taksitlerin sayılarını artırmak, borç yapılandırmalarında uzun vade ve konut kredilerinde % 80'lere varan oranlarda kredi imkanları geliyor.
Dünya hala 2008 krizini aşamadı. Çok ciddi anlamda bir durağanlık sorunu yaşanmaya devam ediyor. Ülkemizin de başı dertten kurtulmuyor. Terör, darbe girişimleri üstüne şimdi de sınır ötesi operasyon yani savaş durumu söz konusu.'

Barçın, Adidas getirdi

Türkiye'de spor giyim sektöründe akla gelen ilk marka olan İzmirli Barçın Spor, dünyaca tercih edilen ünlü spor markası Adidas'ın yeni erkek spor ayakkabısını müşterilerinin beğenisine sundu.
Barçın, her adımda ihtiyaç duyulan desteği sağlayan Adidas Ultra Boost FW16 Erkek Spor Ayakkabı'sını hem günlük kullanımda hem de spor faaliyetlerinde konfordan vazgeçemeyenlerle buluşturuyor.
Tüm Türkiye'de 35 mağazasıyla, 9 milyonu aşan müşterisine hizmet veren Barçın Spor, kalitesi ve iyi hizmeti anlayışıyla spor severlerin tercihi olmaya devam ediyor.


Ayakkabının Oscarları

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği bünyesinde Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin destekleriyle, ayakkabı sektöründe tasarım ve inovasyona katkıda bulunmak ve ihracatı arttırmak amacıyla ikinci kez düzenlenen '2.Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması' ödülleri rekor başvurunun ardından sahiplerini buluyor.
1810 başvuru ile Türkiye İhracatçılar Meclisi bünyesinde gerçekleştirilen en geniş katılımlı yarışma oluyor.
Tasarımcılar 'akademisyen ve profesyoneller', 'lisans öğrencileri' ve 'ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri' olmak üzere üç kategoride kendi içlerinde yarışacaklar.

1,5 milyon TL'lik kredi desteği

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), imalat sanayinde faaliyet gösteren firmalara yönelik yeni bir destek programı başlattı.
KOSGEB veri tabanına kayıtlı her bir işletme, yerli ve yeni makine teçhizat alımlarında 1,5 milyon TL'ye kadar kredi kullanabilecek.

25 Baz puan indirdi

TCMB Eylül ayı toplantısında faiz koridorunun üst bandını 25 baz puan indirerek %8.5'ten %8.25'e çekti. Politika faizi % 7.50 ve faiz koridorunun alt bandı ise % 7.25'te kaldı.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, önümüzdeki dönemde büyümeyi canlı tutmanın esas tutulacağını belirterek, '1 Ekim'den itibaren tekrar yeni reform seferberliği başlatacağız' dedi.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Rusya uçağı düşürüldükten sonra hazırladıkları rapora göre bu yıl turizmdeki zararın 3-4 milyar dolar tahmin edildiğini ve turist kaybının 4 milyon olduğunu açıkladı.
Deprem Zemin İnceleme Müdürlüğü'nün belirlediği maksimum yükseklik değerine 'hiçbir gerekçe göstermeksizin uyulmadığı' belirtilen Torun Center hakkında 7. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Eğlence-Rekreasyon Ödülleri yarışması

Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından ATRAX Fuarı kapsamında düzenlenen ve 'Eğlencenin Yıldızları', 'Sektörün Yıldızları', 'Fuarın Yıldızları', 'Tema Yıldızları' olmak üzere 4 ana başlıktan oluşan Shining Star Awards – Eğlence Ödülleri yarışması 5 aylık başvuru süresinde yoğun ilgi gördü.
Kamu ve özel sektör profesyonelleri ile akademisyenlerden oluşturulan jüri; eğlence temalı tesislerden, otel eğlence alanlarına, AVM eğlence alanlarından, belediyelerin oluşturduğu temalı rekreasyon ve spor alanlarına kadar birçok başarılı projeyi ödüllendirecek.
25 Ekim'de sona eren başvuru tarihinin ardından jüri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu katılımcılar ödüllerini 2 Aralık Cuma günü Crowne Plaza Florya'da alacaklar.
Eğlence ve rekreasyon sektörünün tek ihtisas fuarı olan ATRAX kapsamında düzenlenen Shining Star Awards – Eğlence Ödülleri yarışması, İstanbul Akvaryum – Aqua Florya – Crowne Plaza Florya sponsorluğunda gerçekleşecek.

*****

DİP EKSPRES

Denizli'de 121 yeni proje

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın açıkladığı 121 Dev Proje kapsamında Üçgen Köprülü Kavşakları ile birlikte hayata geçecek Zeybek Köprülü Kavşağı'na ilk kazma pazar günü (bugün)vurulacak.
Proje kapsamında bazı yolların 25 Eylül 2016 Pazar günü sabahından itibaren trafiğe kapatılacağı ifade edilirken, çalışmalar kısa süre sonra ise Üçgen Köprülü Kavşakları'nda başlayacak.

Ticareti canlandırır

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, kredi kartında taksit sayısının 9'dan 12'ye çıkarılmasının hem tüketiciyi rahatlatacağını hem de ticari hayata canlılık getireceğini belirterek, 'Ticaretin canlanması ekonomide büyümeye destek olacaktır' diye konuştu.

Fiat'tan eylül kampanyası!

Fiat, Eylül ayında cazip satın alma koşullarıyla ön plana çıkıyor. Kampanya kapsamında yepyeni bir Fiat Egea Sedan veya Fiat Linea modeline sahip olmak isteyenlere 20 bin TL'ye varan 0 faizli kredi imkanı sunuluyor.
Ayrıca Fiat Egea Hatchback ile 2016 model Punto, Panda, 500 Ailesi, Fiorino ve Doblo Panorama model araçlarda tüm vade ve tutarlarda yüzde 1.09 sabit faizli kredi avantajı sağlanıyor.