Ankara'da 10 Ekim'de yapılan 'hain' saldırıda terörün yüzünü bir kez daha gördük.
Artık kirli oyun ve şiddet ile karşı karşıya kaldığımızı, bölücü örgütlerin nasıl çalıştıklarını anlamamız gerektiğini düşünüyorum.
İzmir'de, özellikle EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ın bu konudaki uyarılarının ne kadar yerinde olduğunu da görmüş olduk.
Aynı şekilde İzmir Ticaret Borsası'nın açıklamaları ve Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli'nin konuşmaları, uyarıları da arşivlerde duruyor.
Terör çirkin yüzünü Başkentin göbeğinde gösterdiği, o kadar can verdiğimiz için Ankara'dan yapılan açıklamalara değinmek istiyorum.
Birlik ve beraberliğimiz için unutmamamız gerekenleri de...
 
 
*- Yüreğimiz yanıyor
 
Başkent Ankara'da yaşanan, demokrasimizi ve ülkemizin huzurunu hedef alan bu vahşi saldırıyı ASİAD Onursal Başkanı Barış Aydın da kınadı.
Aydın, mesajında şu ifadelere yer verdi: 
'Yüreğimiz yanıyor... 
Ülkemizin huzuruna kasteden bu menfur saldırı tüm milletimize büyük acı yaşatmıştır. 
Bu alçak saldırı demokrasimize ve seçime de bir suikast girişimidir. 
Acımızın büyüklüğüne rağmen soğukkanlılığımızı korumalı, sağduyulu olmalıyız. 
Hiçbir kötü güç amacına ulaşamayacaktır.'
 
*- Türkiye'nin geleceği için...
 
Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED), Başkent Otomobilciler Derneği (BOD) ve OTONOMİ Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç: 
Ankara'da yaşanan ve Cumhuriyet tarihinin en kanlı saldırısı olarak tarihe geçen acı olay sonrası yaptığı açıklamada şiddetin her türlüsünü kınadıklarını bildirdi. 
Erkoç,  'Türkiye'nin geleceği ve istikbaline gölge düşürmek isteyen kötü güçler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. 
Türk milleti tarihinde zor dönemler yaşamış, ama birlik ve beraberlik ruhu içerisinde bunları atlatmayı başarmıştır.' dedi. 
Erkoç, açıklamasında terörü lanetlerken bugün daha da kenetlenmek gerektiğine işaret etti; daha güçlü bağlarla birlik olma zamanı olduğunu söyleyerek sağduyu çağrısında bulundu.
 
*- Yıldırım Borsa'ya gelmeyecek
 
CHP ve MHP tüm etkinliklerini iptal etti.
Bu arada, Ulaştırma, Habercilik, Denizcilik eski bakanı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve AKP İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım'ın program değişikliği sebebiyle bugün saat 11.00'deki İzmir Ticaret Borsası'nı ziyaret programı ileri bir tarihe ertelendi.
 
*- Nezaket ziyareti
 
Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve Parti Genel Başkanı Mahir Yağcılar, Kosova Milletvekili Fikrim Damka Ve Müferra Şinik, bir dizi ziyaretler geçekleştirmek için gelmiş oldukları İzmir'de Vali Mustafa Toprak'a bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi.
Bakan Yağcılar; 'İzmir, yapısı itibariyle çok güzel bir şehir ve böyle bazı kültürel etkinlikleri burada ve Kosova'da ortaklaşa düzenleyebilirsek çok memnun oluruz. Buradaki derneklerimizle beraber ve buradaki Ticaret Odasıyla bizim her zaman temaslarımız oldu. Bu çerçevede bazı çalışmalar yapılabilirse çok memnun oluruz.' dedi.
Kamu Yönetimi Bakanı benzeri bir bakanlığın, Türkiye'de olmadığını belirten, Mahir Yağcılar, 'Bu bakanlık üzerine de bazı iş birlikleri yapabiliriz. Ben devlet binalarının inşası, bakımı konularıyla ilgileniyorum. Kamu memurları ve sivil memurların eğitimiyle ilgili çalışımlalar yapıyoruz. Onlarla ilgili tecrübeleri paylaşıp beraber bir iş birliği yapabilirsek çok memnun oluruz. Kültür açısından ve Bakanlıklar açısından kabul ederseniz çok memnun oluruz.' diye konuştu.
*- İş ve İstif Makinaları Kiralama Zirvesi
İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) 13 Ekim Salı günü  İstanbul Pendik Greenpark Otel'de Türkiye'nin ilk  'İş ve İstif Makinaları Kiralama Zirvesi'ni düzenliyor. 
 'Sorularınızla Gelin, Cevaplarınızla Dönün' sloganıyla gerçekleştirilecek zirvede iş makinesi kiralama alanındaki tüm detaylar  ele alınacak,  eksiklikler ve sorunlar konuşulup çözüm aranacak. 
Kiralama dünyasının devlerinin bir araya geleceği zirvede, 300'e yakın üst düzey isim  tecrübelerini aktaracak. 
Zirve, forklift, personel yükseltici, mobil vinç, kule vinç, iş makinaları, kompresör, jeneratör alanındaki sektör katılımcıları ile yatırımcıları, kiralama yapan profesyonelleri, firma sahiplerini, CEO'ları ve karar vericileri Avrupa'dan ve dünyadan davet edilecek yöneticiler ile aynı platformda buluşturacak. 
Panellerde ise Avrupa'da ve dünyada kiralama sektörünün en büyük temsilcilerinden 24 konuşmacı katılımcıları bilgilendirecek. 
Bu isimler arasında ise, Vesa Pekka Koıvula ERA (European Rental Association- Avrupa Kiralama Derneği), Jeroen Rıjk (Ritchie Bros – Başkan Yardımcısı), Fred Bratman (United Rentals Başkan Yardımcısı) ve Romina Vanzi (IPAFInternational Powered Access Federation, Bölge Direktörü), TOKKDER Genel Başkanı, Leaseplan Genel Müdürü Türkay OKTAY bulunuyor. 
Zirvenin moderatörlüğünü ise Bloomberg HT Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Başaran yapacak. 
*- İran'ın Erdebil vilayeti yöneticileri Torbalı'da
Torbalı Belediyesi ve Torbalı Ticaret Odası'nın, oldukça önemli misafirleri vardı. 
İran'ın Erdabil Eyaleti'nden gelen belediye meclis üyeleri ve işadamları ilçede bir dizi ziyaretler gerçekleştirerek, belediye çalışmaları ve ilçenin ekonomik gelişmişliğini yerinde inceledi. 
Batı ile Nükleer Programı konusunda anlaşma sağlayan ve ambargonun kalkması beklenen İran'a Kasım ayı sonunda çıkarma yapmayı planlayan Torbalı Ticaret Odası Tahran, Tebriz ve İsfahan'a 5 günlük bir gezi tertipleyecek. 
Gezi öncesi Erdebil Belediye Meclis Başkanı Leyla Taghavi 20 kişilik bir heyetle Torbalı'ya geldi. 
İran heyeti, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ve Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun ile bir araya geldi. 
Görmez belediyecilik, Olgun ise iş dünyası ve ticaret hakkında İranlı misafirlerine bilgi verdi. 
*- Tarım kenti Erdabil
Erdabil Eyaleti'nin İran'ın kuzeybatısında yer aldığını ifade eden Ali Hedayati, 500 bin nüfusa sahip olduklarını söyledi. 
Azeri nüfusunun yoğunlukta olduğunu kaydeden Hedayati, Erdabil'in tam bir tarım kenti olduğunu vurguladı. Torbalı'nın da tarımda ileride olduğunu söyleyen Hedayati, bölgelerinde özellikle patatesi yaygın bir şekilde üretildiğini belirtti. 700 farikanın yer aldığı Erdabil'de 2 sanayi bölgesi bulunuyor. 
*- Patronlar yarıştı
Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası'nda bu yıl ödül kazanan dört ekipten üçü kazandıkları para ödüllerini ayrı ayrı Mehmetçik Vakfı, Şehit Aileleri Derneği ve Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (Koruncuk Vakfı)'na bağışladı. 
Çeşme Belediyesi'nin katkılarıyla, Vodafone Red ana sponsorluğunda, Port Alaçatı Marina'nın ev sahipliğinde gerçekleşen 'Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası'nda kaptanlığını Ertuğrul İçingir'in yaptığı ve Kuveytli işadamı Amer Huneidi'nin sahibi olduğu Tutya teknesi ekibi yakaladıkları 34 kilo 100 gram gelen bluefin (mavi orkinos) ile turnuvanın 'En Büyük Balık' kategorisinde ödül aldı..
*- Büyük balığı tutamadılar
Fulya Omaç'tan öğrendiğimize göre; Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise 3. büyük açık deniz balık avı turnuvası olan, 50 bin lira ödüllü 'Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası' dokuzuncu yılında yine beklentilerin üzerinde ilgi gördü. İş dünyasından da yakından tanıdığımız 2011 ve 2012 yılları 'En Büyük Balık Ödülü'nü kazan Cem Boyner ile Mustafa Taviloğlu, Gökhan Çarmıklı, Mahmut Özgener, Adil Konukoğlu, Gökhan Çarmıklı, Bülent Akgerman, Ömer Faruk Torun, Can Ekşioğlu, Can Kestelli, Ali Vural Ak, Gamze Cizreli Mehmet Sepil, Erkut Soyak, Sinan Kosif, Hilmi Kayhan, Berent Akdemir, Ömer Atay, Can Ekşioğlu, Uğur Işık ve Ömer Faruk Torun gibi iş dünyasının önde gelen isimleri de en büyük ve en çok balığı yakalamak için derin sulara açıldı. 
Ancak havalar henüz soğumadığı için derinde büyük balığı bulmakta zorlandılar. 
****
DİP EKSPRES

Kuzey Irak'ta petrol krizi
Kuzey Irak'taki Kürtler, devletten maaş alamayınca baş kaldırdılar ve bazı parti binalarını ateşe verdiler. Irak'taki İslami Toplum Partisi Lideri Bapir, Kuzey Irak'taki krizin çözüme kavuşması için 5 büyük siyasi partinin liderlerinin toplanarak bir uzlaşıya varmaları gerektiğini savundu. İslami Toplum Partisi (Komel) Lideri Ali Bapir, Süleymaniye ilindeki şiddet gösterilerine ilişkin, taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması halinde durumun daha Irak'taki da kötüye gideceğini savundu.  
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin büyük bir ekonomik sıkıntı çektiği biliniyor. Kürtler petrol borularını havaya uçurdukları gibi, devletten çaldıkları petrolü satıyor.