Geçtiğimiz hafta 40bin taraftarı önünde lider Gümüşhanespor'u ligin son maçında 3-0 yenerek birincilik koltuğunu ve şampiyonluğu kazanan Altay camiasında heyecan, coşku ve mutluluk azalmadan devam ediyor. Uzun yıllar yaşanılan hayal kırıklıkları, son haftada kaybedilen şampiyonluklar ve küme düşme acılarından sonra gelen iki yıl üst üste şampiyonluk, camiada herkesin harekete geçmesini sağladı. Altay kulübü birlik içinde olamadığında neler kaybedebileceğini acı derslerle yaşadığı için, iki şampiyonluğun kahramanı Özgür Ekmekçioğlu başkanın etrafında kenetlendi. Şimdi herkes geleceğe umutla bakıyor.
Küme düştüğü yıllarda transfer yasağı gelen, tarihinin en dip noktasında altyapı oyuncularının büyük özverisi ile yaşamda kalmayı başaran Altay'da artık taraftarlar yeni transfer haberlerini okuyabilmek için sabah ilk iş gazetelerin spor sayfalarına bakıyorlar. İşin güzel yanı Altay sadece kemik Altaylı denilebilecek kişilerin gönlünde değil artık. Uzun yıllar futbol sahalarından uzak kalmış birçok İzmirli son maçın ve şampiyonluğun coşkusuyla yeni sezonda Altay maçlarına gitmek için sabırsızlanıyor.
Bazen yükselebilmek için dibe vurmak gerekir. Dipte bulacağınız itme gücüyle eskisinden daha da güçlü geri dönebilirsiniz. Altay ivme kazandı. Altay yeni bir kimlik kazandı. Kaybetmeyi alışkanlık haline getirmiş, final maçlarına hep korku ve karamsarlıkla bakmaya alışmış camia artık kazanacağına inanıyor. En çok isteyenin şansının artacağını biliyor. Bu değişim, yeni neslin tercih ve algılarında da devrimlere sebep olacaktır.
Yıllar önce Altay'ın bir sloganı vardı. 'Yeni nesil, yeni seçim: Büyük Altay' diye. O nesil, Altay'ı en dar gününde yalnız bırakmadı. En kötü gününde Altay'a can oldu. Şimdi o neslin başlattığı ivmeyle gelişen yeni bir nesil var. Evet dostlar. Bu yeni nesil, belki de dün hayal edemediklerimizi yaşayacak nesil. Artık herkes duysun bilsin, Büyük Altay geliyor..