İki gün önce Londra'dan aradılar.
25-26 Ekim'de Süpermodel Natalia Vodianova'nın 25-26 Ekim tarihlerinde Antalya Kemer'de, Maxx Royal Resorts Kemer'de bir önemli etkinlikte önemli isimlerle birlikte olacağını, Haber Ekspres gazetesi olarak davetli olduğumuzu, hatta istersek, konuşmacılar arasına alınabileceğimizi belirttiler.
Arayan Sterling Medya'dan Kind Regards idi.
Gerçek hayırsever, kampanyacı olan ve Paris'te yaşayan model Natalia Vodianova, Birleşmiş Milletlerin cinsel sağlık ve üreme sağlığı kuruluşu UNFPA ile birlikte, 'Sağlık İçin Konuşma!' etkinliği düzenledi.
'Haydi Konuşalım!' isimli etkinliğin amacı; kadın sağlığı ve cinsiyet eşitliği konusunda daha fazla yeterliliğe sahip olmak için liderlik, aktivistleri ve küresel politikaları bir araya getirmek olarak açıklandı.
Etkinlik, dünyaca tanınan konuşmacılara sahip olmak için bir seçenek de olacak.
'Düşünce Dünyası'nı organize eden küresel bir inisiyatif, böylece, değişim yapıcıları ve politika belirleyicilerini sürdürülebilir çözümler üretmek ve dünyanın dört bir yanındaki kadınlara yönelik tabuları ele almak için bir araya getirecek.
Sterling Medya'dan Kind Regards, daveti kabul ettiğimiz taktirde, süpermodel ile söyleşi yapabileceğimizi de belirtti.
Bu arada ben de bir belirtme yapayım; Süpermodel Natalia Vodianova ile bırakın söyleşiyi bir karelik pozu için servet denilecek paralar ödenmesi gerekiyor.
Antalya'daki iki günlük etkinlik, toplumsal tabuların cinsel ve üreme sağlığı ve kadın eşitliği üzerindeki etkilerini tartışmak için açık bir platform oluşturma hevesiyle geliştirildi.
Etkinlik, yüksek profilli konuşmacılara sahip Davos tarzı bir forum ve kadın sağlığı, seçimler ve haklar için küresel çapta mücadele eden değişiklik yapıcıların olağanüstü çabalarını tanımak için bir ödül töreni içerecek.
Bu vesileyle haklar, eşitlik ve kapsayıcılık temelinde değişen sosyal normların ön planda olan insanları ve şirketleri kutlayacak ve destekleyecek.
Bu küresel sempozyuma katılırsak ne anlatmalıyım ya da aktivistlerle paylaşmalıyım.
'Sizden haber almak için sabırsızlanıyoruz' diyen davet sahiplerine ne demeliyim?
ELBI'nin kurucusu olan Natalia Vodianova, 2018 'Let's Talk!' etkinliği hakkında şunları söylüyor:
'ELBI ve iş ortağı UNFPA ile 'Let's Talk!' girişimini başlattığımız için çok gurur duyuyorum.
Bir yıl önce, arkadaşlarım ve meslektaşlarımla birlikte adet dönemleri ile ilgili tabular hakkında sohbet başlattım. Şimdi bu konuşmayı genişletmek ve konuyu küresel bir düzeye çekme konusunda çok heyecanlıyım.'
Bir hatırlatma yapayım:
ELBI, yardımseverliği kolaylaştırmak ve ödüllendirmek için insanları, markaları ve yardım kurumlarını bir araya getirebilen yenilikçi ve yardımsever bir dijital platform.
Tabii ki biz de böylesine bir davet aldığımız için heyecanlıyız.
Bu arada, 'Konuşmaya katıl' teklifi sırasında aklıma geleni paylaşayım:
Bizim bölgemizde, Manisa'nın Akhisar ilçesinde bir otobüs şoförünün genç kızı tacizi, otobüsün güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.
Genç kıza taciz eden şoför, otobüste hiç kimsenin bulunmamasından yararlanarak, 18 yaşındaki kızın yüzünü okşayarak, 'Gel bir kere öpeyim!' diyor.
Yaşadığı şok ile ne yapacağını bilemeyen genç kız otobüsten iner inmez durumu annesine anlattı.
Ardından otobüsteki görüntü kayıtlarını almak üzere harekete geçen genç kız Akhisar Mahalle Kooperatifi'nden aldığı yardım ile görüntülere ulaştı.
Olayın ortaya çıkmasının ardından otobüs şoförü O.A. görevden atıldı.
İşte güzel ülkemizden küçük bir taciz örneği, bunu anlatsam acaba ne derler?

HAFTANIN HABERİ

İtalya'nın en iyi tasarımcısı Furniture İstanbul'da

CNR Expo Türkiye'nin en önemli markalarının katıldığı Furniture İstanbul'da, dünyanın en önemli tasarımcıları, bugünün ve geleceğin mobilya trendlerini seminerlerle paylaşacak. Bu tasarımcılardan biri de İtalyan Federico Delrosso.
Ünlü tasarımcı Federico Delrosso seminerleri, 8-9 Kasım tarihlerinde, CNR Expo Yeşilköy Designers' Lounge alanında gerçekleşecek.
1964 yılında İtalya Biella'da doğan mimar ve tasarımcı Federico Delrosso, 1996 yılında Milano Politeknik Üniversitesi Mimarlık bölümünden mezun oldu. Kendini 2001 yılından beri Milano'da bulunan Federico Delrosso Architects Studyo'da ürün tasarımlarına adamış olan Delrosso, uluslararası çok sayıda ödüle sahip.
Doğal çevreye, kentsel içeriğe ve mekanların ruhuna saygı duyan, mekanların hatırasındaki enerji ve bilinçli parmak izine yoğunlaşan Federico Delrosso, projelerini minimalist ve natüralist bir yaklaşımla nitelenen rafine bir hafiflikle tasarlıyor.