Türkiye e-ticaret sektörünün ve iş dünyasının birçok başarılı isminden yatırım alan online kuru temizleme girişimi Networkdry, yatırımcıları buluşturan bir davet ile kamuoyuna tanıtıldı.
Aralarında geçtiğimiz yıl 589 milyon dolara satılarak, Türkiye internet tarihinin en yüksek değerli şirketi unvanına sahip olan Yemeksepeti'nin kurucusu ve CEO'su Nevzat Aydın, 2011 yılında 217 milyon dolara eBay'e satılan Gittigidiyor'un kurucuları Burak Divanlıoğlu, Serkan Borançılı ve Aydonat Atasever, Markafoni'nin yaratıcısı Sina Afra gibi internet duayenleri ile Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin ve Türkiye'nin en büyük 150 şirketinden biri olan Multinet'in Yönetim Kurulu Başkanı İzmirli Şevket Başev'in de bulunduğu bir grup yatırımcı Türkiye'nin online kuru temizleme ağı Networkdry için bir araya geldi.
 
Sihirli iş modeli

Hâlihazırda İstanbul, Ankara, İzmir ve Aydın'da 200'e yakın sözleşmeli üye işyeri bulunan Networkdry, e-ticaret sektörünün en 'sihirli' iş modellerinden biri sayılan marketplace (pazaryeri) odaklı çalışıyor ve önümüzdeki günlerde Türkiye'nin 20 büyük şehrine, önümüzdeki aylarda ise tüm Türkiye'ye yayılmayı planlıyor.

Halı da yıkanıyor

Networkdry'da her türlü kuru temizleme hizmetinin yanı sıra halı yıkama ve ütüleme servisler de bulunuyor.
En fazla 5 saat içerisinde özel giydirilmiş araçları ile gelen deneyimli Networkdry çalışanları, teslim aldıkları ürünlerin bütün işlemlerini tamamladıktan sonra, 24 saat içerisinde özel ambalajlarıyla müşterilerinin istediği adrese teslim ediyorlar.
Networkdry'a mobil ve web platformlarından ulaşılabildiği gibi, çağrı merkezi üzerinden de erişilebiliyor.
 
*- Fiyatları piyasanın yüzde 20 altında
 
Online sipariş oluşturma kolaylığı ile evde, işte ya da dışarıda tek tıkla sipariş verebilme özgürlüğü yaratan ve gerçek bir 'tüketici dostu' girişim olan Networkdry, fiyat skalasını piyasa seviyesinin yaklaşık yüzde 20 altında oluşturarak, müşterilerine önemli bir avantaj da sağlıyor.

Teknolojinin yarattığı büyük kolaylık

Networkdry'ın sektördeki konumlanması hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı İzmirli Girişimci Şevket Başev, 'Kuru temizleme, başta internet olmak üzere teknolojinin yarattığı olanaklarla yeni iş modellerinin hayata sokulabileceği bir sektör.
Hem tüketicilerin daha hızlı ve kaliteli hizmet alabileceği, hem de sektördeki küçük işletmelerin çok daha verimli, planlı ve kârlı çalışabileceği yapılar kurulabilir.

Yoğun ilgi görüyor

Networkdry'ın yenilikçi iş modeli, bu sebeplerle daha ilk adımlarını atarken dahi gerek kuru temizleme işletmecilerinden, gerekse de tüketicilerden yoğun bir ilgi gördü.
Bu da bizlerin doğru bir yolda olduğumuz inancını artırıyor. İş modelimiz, mevcut kuru temizleme işletmelerinin büyük çoğunluğuna gelir artış olanağı sağlayan, paylaşıma dayalı bir model. Aynı şekilde, tüketicilerin de kuru temizleme hizmetinden maksimum kalite, hız ve tasarrufla faydalanabilecekleri, en değerli eşya ve giysilerini bile gönül rahatlığıyla teslim edebilecekleri, kalite standartları en üst seviyede olacak bir işleyiş kurduk' dedi.
 
*- Önce Türkiye!
 
Şu anda İstanbul, Ankara, İzmir ve Aydın'da toplam 200'e yakın sözleşmeli üye işyeri bulunan Networkdry, yakın zamanda hizmet ağını tüm Türkiye'ye yaymayı planlıyor.
Networkdry hizmetlerine http://www.networkdry.com/ adresinden ulaşılabiliyor.

Test yaptık!

Bu arada şunu belirteyim; başında İzmirli güvenli girişimcilerin bulunduğu (http://www.networkdry.com) adresine girerek iki kez halı, üç kez de takım elbiselerimizi, test için Dr. Ali Kertiş, Dr. Ali Kertiş, Gazeteci Hüseyin Yangır ve işadamı Kamil Erkoç ve Ertuğrul Aytaç ile test ederek tam not verdikten sonra bu yazıyı kaleme aldık.
Yani İzmirli girişimcilerinin bu çağdaş Networkdry'ın yenilikçi iş modelidir ve kapıdan kapıya hem de doğru dürüst bir hizmet götürdüğü için ve büyük kolaylık olduğu için biz de 'Memleketimize hayırlı olsun!' diyoruz.

Kısıtlamaları kaldırmak en doğrusu
 
Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç, Türkiye ile ticarette karşılıklı kısıtlamaların tüm tarafların zararına olduğunu belirterek, 'İleriye doğru adım atmak ve karşılıklı kısıtlamaları kaldırmak en doğrusu olur' dedi.
Moskova'da gazetecilere açıklamada bulunan Dvorkoviç, İkili ticarette yapıcı bir şekilde ileriye doğru atılacak adımların gerektiğini belirten Dvorkoviç, 'Kayıpları engellemek için karşılıklı kısıtlamaları kaldırmak en doğrusu olur' ifadesini kullandı.
Türkiye'nin, Rusya'dan ithal ettiği buğday ve mısıra yüzde 130, pirince yüzde 45, ayçiçek yağına yüzde 36, ayçiçeği küspesine yüzde 13,5 ve bakliyat ürünlerine yüzde 9,7 vergi artışını öngören düzenlemeye geçtiği iddia edilirken, Rusya'nın Türkiye'den tavuk eti, hindi eti, domates, salatalık, turşu, üzüm, elma, armut ve çilek ithalatı yasağı ise devam ediyor.
 
İzinli alıcı belgesini aldı
   
Türkiye'nin lojistik sektöründeki yüzakı Elmas Grup Lojistik A.Ş. 2014 yılında aldığı 'Yetkilendirilmiş Gönderici (AEÖ) - İzinli Gönderici' belgesinin ardından 'İzinli Alıcı Belgesini' de alarak sektöründe fark yaratmaya devam ediyor.
 Elmas Grup Lojistik A.Ş. uluslararası piyasada tercih sebebi olan ve rekabet gücünü arttıran 'Yetkilendirilmiş Yükümlü (AEÖ) - İzinli Gönderici' belgelerinin ikinci etabı olan 'İzinli Alıcı Belgesini' Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü V. Nihat Kınık'ın elinden aldı.

Genç tasarımcılardan gençlere...
 
Kurulduğu günden itibaren genç tasarımcıları biraraya getiren projeleri ile ön plana çıkan ve moda - mücevher tasarımcılarının ürünlerini konsept mağazada sunan Sinem Özusta; bu alanda çalışan 3 genç tasarımcı; Özüm Atalay, Buse Özgün ve İrem Yazıcı ile mezuniyet ve özel davetlere özel kapsül bir koleksiyon projesine imza atmaya hazırlanıyor.
2013 yılında Alaçatı Hacı Memiş mahallesinde, 2014 yılında ise ikinci mağazasını İzmir Alsancak'da Designers of OZ Markası    altında hayata geçiren Sinem Özusta  30'a yakın moda ve mücevher tasarımcısının ürünlerini sunan mağazaları ile bu yıl yeni bir projeyi hayata geçiriyor.
 
Gençlerle buluştu
 
Yaşar Üniversitesi Uluslararası Lojistik Yönetimi Bölümü ve Lojistik Topluluğu tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen "Uluslararası Lojistik Günleri"  İki gün sürü.
Etkinlikte lojistik ve perakende sektörleri ele alındı.
Selçuk Yaşar Kampusu konferans salonunda düzenlenen etkinliğin ilk gün oturumuna, Yaşar Üniversitesi Uluslararası Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Taşgetiren, MÜSİAD İzmir Şubesi Lojistik Sektör Kurulu Başkanı Şenol Günaydın, sektör temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
 
ANKAmall'da ilk tarım deneyimi
 
ANKAmall, eğitici ve öğretici çocuk aktivitelerine bir yenisini daha ekledi. Bahar mevsimi ile birlikte doğanın canlanışına tanık olan minikler belki de ilk kez tarım uygulaması ile ANKAmall'da tanışıyor.
Atölyelerde farklı tarım uygulamalarını oyunlarla öğrenen minikler buğday ekim atölyesi kapsamında ekim uygulamasını, buğday hasat döngüsü atölyesinde hasat uygulamasını öğreniyor, eşleştirme kartları ile eğlenceli zeka oyunları oynuyorlar

Tek çare tarım sigortası
 
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, çiftçilere tarım sigortalarının önemini anlatmak üzere TARSİM ile Ankara'da başlattıkları bilgilendirme ve eğitim toplantılarını, bu yıl Adana, Samsun, Malatya, İzmir ve İstanbul olmak üzere 5 ilde sürdüreceklerini bildirerek, 'tarımda sigorta bilincini tüm çiftçilerimize aşılamak için bu eğitim çalışmalarını yaygınlaştıracağız' dedi.

Nihayet düşünüldü

İzmir'in en büyük sanayi bölgelerine ev sahipliği yapan Kemalpaşa ilçesinin 40 yıllık su sorununu çözecek Yiğitler Barajı'nın temeli, baraj bölgesinde yapılan törenle atıldı.
İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, DSİ 2. Bölge Müdür Hayati Çelenk, İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, Kemalpaşa Sanayici İşadamları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem ve çok sayıda Kemalpaşalı vatandaşın katılımıyla gerçekleşen törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da Afyon'dan video konferans yöntemiyle katıldı.
 
 
***-
DİP EKSPRES

Kimlik bilgileriniz tehdit altında


Kişisel bilgilerin sık sık kullanıldığı cep telefonu gibi hayatımızda önemli yer tutan aletlerin satılması durumunda bilgiler de tehlikeye giriyor. Elektronik atık uzmanları, bilgisayar, cep telefonu ve tabletlere ait değerli parçaların, uygun imha metotları kullanılmadan kayıtlı kişisel bilgilerle ikinci el olarak satılması durumunda bilgi güvenliği sıkıntısı yaşanabileceğini bildirdi.
Exitcom Recycling'in Genel Müdürü Murat Ilgar, Avrupa'da kişisel bilgilerin içinde bulunduğu teknolojik cihazların atıl duruma düştüğünde imha standardı bulunduğunu dile getirdi.