Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın da kortej öncesi biraraya geldiği liselilere başarı dilemesi gençlerden büyük alkış aldı. Renkli kortej Belediye Bandosu eşliğinde Kaymakamlık önünden başlayıp Anayasa Meydanı'nda son buldu. Son derece coşkulu ve eğlenceli geçen kortej vatandaşlardan da büyük beğeni topladı. Şarkıları, dansları ve kostümleriyle Tiyatro Şenliği'ne yakışır bir şekilde yürüyüşlerini gerçekleştiren öğrenciler, heyecanlarını gizleyemediler. Anayasa Meydanı'nda toplanan yüzlerce öğrenci ilk olarak hep bir ağızdan İstiklal Marşını söyledi. Karşıyaka Belediyesi Kültür Müdürü Şebnem Güncü de törende kısa bir konuşma yaptı.. Güncü konuşmasında ; "Sizleri bu kadar coşkulu ve heyecanlı görmek bizi çok mutlu etti. Yıl boyunca hazırladığınız oyunların sahneleneceği şenliğin hepiniz için güzel geçmesini dilerim. Bu yıl 22.'ncisini gerçekleştirdiğimiz Geleneksel Cahit Atay Liselerarası Tiyatro Şenliğimiz umarım bundan sonra da her yıl olduğu gibi devam eder" dedi.

Liseli öğrenciler daha sonra sahne kostümleri ile halaylar çekti, şarkılar söyledi. Yirmi gün boyunca sürecek Tiyatro Şenliği'nde Ünlü yazarlar Turgut Özakman'ın "Ocak" ,Özer Arabul'un "Mendilimde Gül Oya", Bertolt Brecht'in "Cesaret Ana ve Çocukları", Cevat Fehmi Başkut'un "Buzlar Çözülmeden", William Shakespeare'in "Bir Yaz Gecesi Rüyası", Tayfun Orhon'un "Bir Kavanoz Kahkaha", İsmail Galip Arcan'ın "Süt Kardeşler", Gyula Hay'ın "At", Tuncer Cücenoğlu'nun "Boyacı", Yılmaz Erdoğan'ın "Kadınlık Bizde Kalsın", Oktay Arayıcı'nın "Rumuz Goncagül", Gogol'un "Bir Evlenme isimleri" oyunları tiyatro severler ile buşuşuyor.

Şenliğe bu yıl 400 oyuncu öğrenci katılıyor. Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nde gerçekleşen Tiyatro Şenliğine katılan liseler ise şöyle;

20 Mayıs 2011 Cuma– Kargem
23 Mayıs 2011 Pazartesi – M. Ali Lahur Tic. Mes. Lisesi
24 Mayıs 2011 Salı - İzmir Anadolu Öğretmen Lisesi
25 Mayıs 2011 Çarşamba – Atakent Anadolu Lisesi
26 Mayıs 2011 Perşembe – Cihat Kora Anadolu Lisesi
27 Mayıs 2011 Cuma – Emlakbank Süleyman Demirel Lisesi
28 Mayıs 2011 Cumartesi – İzmir Gelişim Koleji
30 Mayıs 2011 Pazartesi – Havva Özişbakan Lisesi
31 Mayıs 2011 Salı – Karşıyaka Anadolu Lisesi
1 Haziran 2011 Çarşamba – Karşıyaka Lisesi
2 Haziran 2011 Perşembe – Yıldız Tınas İzmiroğlu Anadolu L.
3 Haziran 2011 Cuma- Vali Erol Çakır Lisesi
6 Haziran 2011 Pazartesi – Şemikler Lisesi
7 Haziran 2011 Salı - Karşıyaka Gazi Lisesi
8 Haziran 2011 Çarşamba – Teğmen Ali Rıza Akıncı Lisesi
9 Haziran 2011 Perşembe – Kar. Necip Demir Tic. Mes. L.