Değerli okurlarım, bu yazımızda geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan yayılan ve malum gazetelerin sayfalarına düşen bir anıt tartışmasını sizle paylaşmak istedim.
    
Konu kısaca şöyle özetlenebilir: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Beylikdüzü'nün CHP'li belediyesince yaptırılan KKTC'nin kuruluş mücadelesini anlatan bir anıtın açılışını yapar. Anıt bir kompozisyon barındırır ve bu kapsamda Rum zulmünden kurtulup özgürlüğe kavuşan KKTC'nin kuruluş ve kurtuluş mücadelesi anlatılır. Anıtta bir masaya yumruğunu vuran Dr. Fazıl Küçük resmedilmekte, Makarios ise Küçük'ün hakim olduğu masaya gelmek zorunda kalmış biri olarak Dr. Fazıl Küçük'ün kararlılığını izlemekle yetinmektedir. Tüm bu kompozisyonun önünde yer alan Rauf Denktaş heykeli ise, Küçük'ün mirasını büyüten Denktaş'ı ön plana çıkarmakta, Türk direnişini sembolleştirmektedir.

Anıt bu iken, malum basın açılışı "Kılıçdaroğlu'na Türk düşmanı Makarios'lu anıt açtırdılar", "CHP Türk katili Başpiskopos Makarios'un heykelini yaptı" gibi başlıklarla ve anıtın kompozisyonunun bir parçasını oluşturan Makarios kısmının fotoğrafını kullanarak vermiştir.
    
Ahmet Hakan'ın ifadesiyle FETÖ'cünün kendini kurtardığı bir ortamda FETÖ'cülük Sözcü'ye kalıyorsa eğer, Kıbrıs Türk mücadelesinin sözcülüğünü yapan CHP'li belediyenin elinde kala kala Makarios kalır.
    
Bu durum, malum basına içkin bir tarih cehaletinin bir göstergesi olduğu kadar, etik dışılığın, kalemşörlüğün ve halkı gerçekleri çarpıtarak yanıltmaya çalışmanın da somut bir örneğidir.
    
Bunlara kazayla Persopolis'teki meşhur I. Şapur rölyefini yorumlatsanız, rölyefte Şapur'un yüzbinlerce kişilik Roma ordusunu yendikten sonra Roma İmparatoru Valerian'ın diz çöküp 'aman' dilemesini es geçip, Şapur'un Roma İmparatoru ile aynı karede görülmesini "manidar" olarak tanımlayabilirler. Onu gizli bir Roma ajanı olarak anlatabilir, kanıt olarak da Valerian'ın kabartmasını gösterebilirler.
    
Bu cehalettir. Cehalete eşlik eden tanımsız bir hayal gücüdür. Ancak bana sorarsanız en kötüsü cehaletle kötü niyetin birleşmesidir.