Bu hafta içinde çıkan bir rapora göre Amerika'nın en büyük 30 şirketinin 7'sinin CEO'ları, şirketlerinin federal hükümete ödediği vergi miktarından daha fazla maaş aldı.
Washington'da kurumsal vergilerle ilgili yasalar reformlar tartışılırken Politika Çalışmaları Enstitüsü (The Institute for Policy Studies) ve Etkin Hükümetler Merkezi'nin (Center for Effective Government) ortak yayınladığı bir raporda, mevcut yasaların 'kurumsal vergi sistemindeki büyük hatalara', işaret ettiği belirtildi.

 
Akıl dışı bir şey!

Çalışmada incelenen 30 şirketten 7'si, 2013 senesinde CEO'larına federal hükümete verdikleri vergiden daha fazla maaş ödedi.
Bu 7 şirketin bildirdiği vergi öncesi toplam kar 74 milyar dolar oldu.
Ancak bu 7 şirket vergi kanunlarından yararlanarak federal hükümetten toplam 1,9 milyar dolar geri aldı. Bu da net yüzde eksi 2,5 vergi oranı anlamına geliyor.
En fazla maaş alan 100 şirket CEO'su arasında, 29'unun şirketin federal hükümete verdiği vergiden daha fazla maaş aldığı görülüyor.
Rapora göre bu 29 dev şirket yaklaşık 237 yan kuruluşunu 'vergi cenneti' olarak tanımlanan yerlerde kurmuş durumda.

Amerika'daki yanlış bizden fazla

Raporu hazırlayan araştırmacılar,  CEO'lar ne kadar yetenekli olursa olsun ödenen kurumsal vergiden daha fazla maaş almalarının Amerikan vergi sistemindeki yanlışlıklara işaret ettiğini belirtiyor.
En büyük 30 şirket arasında eksi vergi veren 7 şirket Boeing, Ford, Chevron Group, Citigroup, Verizon Communications, JP Morgan Chase&Co ve General Motors olarak sıralanıyor.
Reuters, hazırlanan rapora cevaben Verizon şirketi sözcüsünün kendilerine yolladığı bir e-postada, firmanın ödediği eyalet ve federal vergileri kamuoyuna açıklamama politikasına rağmen toplamda 422 milyon dolar gelir vergisi ödendiğini belirtti ve bunun federal kısmının CEO'larının aldığı maaştan çok daha fazla olduğunu söyledi.

ARGE işlerine geliyor

Boeing ise 2013 küresel vergilerinin 1,3 milyar dolar olduğunu ancak bunun 5 milyon dolar dışındaki kısmının üretim ve AR-GE çalışmaları nedeniyle ertelendiğini bildirdi. Boeing, uçak satışlarının artmasıyla verilen vergi tutarının artmasını beklediklerini de ekledi.

Vergi yasalarına uyuyormuş

Ford ve General Motors otomobil şirketleri de verdikleri verginin, Amerika'da 2008 krizi nedeniyle yaşadıkları kayıpların bugüne yansıması nedeniyle düştüğünü açıkladı.
Chevron da 2013 senesinde verdikleri 15 milyon dolarlık verginin birçok nedenden dolayı 'normalin çok altında' olduğunu açıkladı.

 
Diyarbakır'da toplanacak

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Güneydoğu çıkarmasına hazırlanıyor. Gelecek hafta sonu Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le birlikte Batman'da vergi ödül töreni düzenleyecek olan TOBB, yönetim kurulunu da Diyarbakır'da toplayacak.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 'Son 5 yılda istihdamını en fazla arttıran bölge Güneydoğu Anadolu oldu. Ama son olaylar olumlu tabloyu olumsuz etkiledi. Moralleri bozdu. TOBB olarak bölgedeki işadamlarından gelen talep ve oda-borsa başkanlarımızın isteği ile bir dizi etkinlik yapacağız' dedi.
TOBB'un seyahatinin ilk ayağı Batman'da 29 Kasım'da vergi şampiyonları ödül töreni yapılacak, sonrasında da Batman Valiliği ve ildeki oda borsa başkanlarının talebi ile TOBB tarafından yaptırılmakta olan Anadolu lisesi inşaatı ziyaret edilecek.
30 Kasım'da ise 15 kişilik TOBB Yönetim Kurulu kasım toplantısını Diyarbakır'da yapacak.
Diyarbakır Valiliği ve ildeki oda borsa başkanlarından gelen istek doğrultusunda TOBB tarafından yaptırılan 24 derslikli imam hatip lisesi de hizmete açılacak. Hisarcıklıoğlu, bölgeye gitme kararının gerekçesini, 'Bu yılın nisan ve mayıs aylarında 81 ilde ekonomik beklenti anketi yaptık. En umutlu bölge Güneydoğu Anadolu Bölgesi çıktı.
En umutlu Batman'dı oran yüzde 90, ardından Diyarbakır yüzde 82, Gaziantep yüzde 73, Kocaeli yüzdi 71, Bingöl yüzde 70.
Bu boş bir umut değildi, tam tersine olumlu gelişmelerin yansımasıydı' diye anlattı.
Bu arada bir hatırlatma yapayım:
Hafta içinde İzmir'de toplanan bazı işadamları ise, 'Türkiye'de Kürt sorunu yok, Türk sorunu var' açıklaması yaptı.

Bazı bakanlar hava alacak!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son bir yılda 1 milyon 258 bin istihdam sağlandığını, bunun en fazla 100 bininin kamuda olduğunu söyledi.
2015'te kamuya personel alımında kısıntıya gideceklerini ifade eden Şimşek, 'Gelecek sene 74 bin alımımız olacak. Bu 74 binin 34 bini polis okullarından, harp okullarından mezun olanlar, yani otomatik olarak alınacaklar.
Geriye kalan 40 binlik kadronun dağılımında en çok payı öğretmenler alacak. Ondan sonra da sağlıkçılar.
Belki bazı bakanlara hiç eleman vermeyeceğiz.
Bunu Devlet Personel Başkanlığı çalışma yaptıktan sonra dağıtacağız' dedi.

 
Önümüze Suriyeliler çıkıyor

Suriyelilerin işsizliği tetiklediğine dair iddiaları değerlendiren Şimşek, 'Türkiye'deki işsizlik oranının artışını mültecilere bağlamak yanlış olur. Türkiye'de 2 milyona yakın mülteci var. Bu misafirlerimiz, sorunları çözülene kadar bu ülkede kalacaklar.
Bir kısmı kayıt dışı çalışıyordur.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız çalışma yapıyor. Bunlara ilişkin bir karar verilecek. Türkiye'de iş gücüne katılımda yüzde 2'nin üzerinde artış oldu. 1 milyon 258 bin kişiye iş bulmamıza rağmen işsizlik oranı artıyor.
İnsanların iş bulabilmesi için büyüme ve iş gücü piyasasının esnekleşmesi gerek, reform yapmak gerek. Bizim bütün derdimiz gençlerimize, kadınlarımıza, insanımıza daha çok istihdam imkânı bulmak' dedi.

 
S&P notumuzu değiştirmedi...

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard& Poor's (S&P), bu yılın şubat ayında 'İki seçim siyasi risk oluşturuyor. Cari açık da yüksek' diyerek negatife çektiği not görünümünü değiştirmedi.
S&P'nin resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, Türkiye'nin BB+ olan kredi notunun korunduğu belirtildi ve 'Bu karar, ülke ekonomisindeki büyümenin kademeli olarak tekrar yüzde 3'ün üzerine çıkacağına yönelik beklentileri yansıtıyor' denildi.
Not görünümünün negatifte tutulmasına gerekçe olarak da 'Bu, Türkiye'nin 2015'te ciddi oranda dış finansmana ihtiyaç duyacak olmasından kaynaklanan aşağı yönlü risklere yönelik görüşü yansıtıyor' ifadesi kullanıldı.

 
***

SON NOKTA

Avea, Liderler Okulu Projesi'ni hayata geçiriyor


Avea, kurum içinde sürdürülebilir ve kolektif bir liderlik kültürü oluşturmak amacıyla; Hay Grup Danışmanlık ve İstanbul Bilgi Üniversitesi işbirliğiyle 'Liderler Okulu' projesini hayata geçiriyor.
Liderler Okulu; Avea yöneticilerini yeni liderlik kavramlarıyla tanıştırmak, onların bu konudaki bilgilerini arttırmak, kendilerini yeni beklentilere adapte etmelerini sağlamak ve kurum içinde sürdürülebilir, kolektif bir liderlik kültürü oluşturmayı hedefliyor.
Avea CEO'su Erkan Akdemir konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, 'Sektörde, rakiplerimizden farklılaştığımız noktaların başında insan odaklı stratejilerimiz geliyor. Bu gerçekten hareketle, 2 yıl önce kendi liderlik modelimizi ve çalışanlarımızın beklediği liderlik kültürümüzü yeniden gözden geçirdik. Değişen ve gelişen iş dünyası dinamikleri, sektörümüzün gereklilikleri gibi faktörleri göz önüne alarak yeni bir Liderlik Modeli geliştirdik' dedi.

 
Farkındalık kazanacaklar

Türk Telekom İnsan Kaynakları Başkanı Bahattin Aydın ise yaptığı açıklamada, 'Her şeyden önce liderlerimizin farkındalık kazanacakları, kendilerini keşfedecekleri, öğrenme ve uygulamayı bu keşfin üzerine inşa edecekleri bir okul tasarladık. Değişen kuşak, gelişen teknoloji, yeni alışkanlıklarla birlikte liderlerden beklentiler de değişti' diye konuştu.