Dalgıçların 4 saatte çıkardığı 1.2 ton civarındaki atık, iskelede sergilendi. Etkinliği izleyen ilk ve anaokul öğrencilerine seslenen CHP'li Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "İşte çocuklar, bu sergi bizim ayıbımız. Sizler bilinçlenin ki yıllar sonra bu manzara ile bir kez daha karşılaşmayın. Çünkü denize en çok mavi yakışır" dedi.

Bodrum Belediyesi tarafından üç hafta önce başlatılan 'Denize En Çok Mavi Yakışır' kampanyasında Gündoğan Koyu'nda temizlik yapıldı. Bodrum Belediyesi'nde görevli 14 dalgıcın 2-15 metre derinlikten 4 saatte çıkardığı yaklaşık 1.2 ton atık malzeme ve çöpler iskelede sergilendi. Otomobil tekerlekleri, bira ve su şişeleri, halı, kova, tabak, tencere, eski balık ağları, mandalina kasaları, sandalye, havlu, poşetler, elektrik lambaları,su boruları gibi atık maddeleri iskele meydanına izlemeye gelen Nafiz Ilıcak İlkokulu ve ana sınıfı öğrencileri denizden çıkanları görünce şok oldu. Bodrum Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü'nde görevli Çevre Mühendisi Ahmet Acar ile TEMA Bodrum Temsilcisi Haluk Ortaç atık malzemeleri tek tek öğrencilere göstererek bunların denizi nasıl kirlettiğini anlattı.

Yaklaşık 5 saat süren etkinliği izleyen CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Çocuklar bakın bugün cennet Gündoğan Koyu'ndan çıkarılanları görüyorsunuz. Eminiz ki bundan çok daha fazlası hala suyun altında duruyor. Bizler onları da temizleyeceğiz. Ancak bu sergi bizim ayıbımız olan bir sergidir. Bunları atanlara ders olması için burada sergiliyoruz. Ardından bunları ayrıştırarak üniversite öğrencilerine teslim edeceğiz. Üç haftada topladığımız çöpler 4 tonu buldu. Muğla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri bu atıklardan heykeller yaparak sergileyecek. Sizler bilinçlenin ki yıllar sonra bu manzara ile bir kez daha karşılaşmayın, çünkü denize ençok mavi yakışır" dedi.

Kocadon temizliklerin önümüzdeki hafta Torba ve ardından Göltürkbükü Koyu'nda devam edeceğini 5 Haziran tarihine kadar temizlenmedik koy, liman, plaj ve barınak kalmayacağını söyledi.