Mehlika Ahu Hetman Vakfı Başkanı Ömür Hetman ile birlikte vakıf üyeleri hafta sonu öğrencilerin doğa ve çevreye karşı bilinçlenmeleri açısından çevre temizlik etkinliği düzenledi. Yalancı Boğaz'ın açık deniz tarafındaki sahilde yapılan temizliğe çok sayıda veli ile Ahu Hetman İlkokulu öğrencileri katıldı. Atıklar arasında tıbbi atıklar, içi kan dolu tüp, şırınga, şırınga ucu, damarı ortaya çıkarmak için kullanılan lastik ve farklı tıbbi atıklar bulan Vakıf yetkilileri, ilgilileri harekete geçirmek için adım atacaklarını kaydetti. Temizlik etkinliğine katılan 10 yaşındaki Zeliha Baştürk, çevre kirliliğinin ormanları ve doğal olarak oksijeni yok ettiğini söyleyerek "Bu nedenle temizlik yapıyoruz. Kırık camlar orman yangınlarında da etkili olduğundan onları öncelikli olarak topluyoruz" dedi.

"BU KADAR KİRLİ OLACAĞINI DÜŞÜNMEMİŞTİM"

Öğrencilerden 10 yaşındaki Mert Argül ise, yelken yaparken sahili uzaktan gördüğünü ancak, bu kadar pis olabileceğini beklemediğini söyledi. Akgül "Buralarda bu kadar çöp bulmaktan çok üzgünüm. Enjektör, iğne uçları, kapaklar, camlar daha çok çeşitli şeyler bulduk. Hepsi çok tehlikeli ve doğaya çok zararlı şeyler. Herkes çok daha dikkatli olmalı" diye konuştu.

"VAKFI DAHA AKTİF HALE GETİRECEĞİZ"

Mehlika Ahu Hetman Vakfı Başkanı Ömür Hetman, ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verdiklerini anlatırken, "Çocuklarımız gönüllü olarak çevre temizliği yapmak isteyince  onları buraya getirdik. Vakıf olarak bursların yanı sıra kültür gezileri düzenliyoruz. Vakfı daha aktif hale getirmek için yol haritası belirledik. Bugün de doğaya karşı çocuklarımızın duyarlılığını artırmak istedik. Değişik organizasyonlara imza atacağız. Vakfımıza Marmaris'te yaşayan herkesi gönüllü olarak çalışmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Marmaris İlçe Sağlık Müdürlüğü konuyu derinlemesine araştıracaklarını çevredeki marinalarda eğer o bölgeyi gören kameralar varsa bunları da inceleyeceklerini söyledi.